Merak ettikleriniz 🍁

2.7K 316 101
                                    

Esselamu alaykum ve rahmatullahi ve barakatuhu. Bu bölümde hikayem veya şahsım hakkında merak ettiğiniz şeyleri cevaplamaya çalıştım, umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.

بسم الله الرحمن الرحيم

-Soru 1# Twitter'da, Wattpad'de, Instagram'da hep aynı olan ismin 'SawtAksa'nın anlamı nedir?

Sawt (صوت) kelimesi Arapçada "ses" demektir. Aksa da bildiğiniz üzere Mescid-i Aksa. Arapça kurallarına göre Sawt al-Aksa olarak kullanılması daha doğru, lakin kullanım zorluğu olacağı için Sawt Aksa olarak kullanmayı tercih ettim.Yani ismimin manası "Aksa'nın Sesi" oluyor. İnşaallah Aksa'nın sesi olmaya layık olurum.

-Soru 2# Hangi mezhebtensiniz?

Ehl-i Sunnet wa'l Cemaat'tenim. Ehl-i sunnet içerisinde ise amelde Hanefi, itikadda Maturidi mukallidiyim. Lakin mezhebsel taassub en hoşlanmadığım şeylerdendir, Rasulullah'ın da bize öğrettiği gibi; tüm Müslümanlar kardeşimdir.

-Soru 3# Arapça ve İbranice'yi nereden öğrendiniz?

Arapçayı babamdan ve hala eğitmen olarak devam ettiğim medresedeki hocamdan öğrendim. 
İbranice'yi ise hala öğrenmeye devam ediyorum. Umarım bir gün hakkıyla tamamlayabilirim.

-Soru 4# Arapça'dan sonra hangi dili öğrenmek isterdiniz?

Bu soruya ne cevap vereceğimi tam olarak kestiremiyorum çünkü dil konusunda fazla iştahlıyım. Arapça, İngilizce ve İbranicenin ardından Farsça geliyor sanırım zira Farsça yazılmış İslami epey eser var, bilinmesi yararımıza olur diye düşünüyorum. Bunun yanı sıra Almanca'ya karşı tuhaf bir ilgim de var.

-Soru 5# Hangi ülkeleri ziyaret etmeyi ve oranın kültürünü öğrenmeyi isterdin?

Bu soru için tüm Arap ülkelerini bir yana, diğer ülkeleri bir yana koyuyorum. Çünkü bir yerlere gitme imkanım olsa ilk Arap ülkelerinden birini -öncelikle Filistin ve Lübnan- tercih ederim. Arap ülkeleri haricinde en çok gitmek istediğim yer Afganistan. Bende yeri çok ayrı olan bir ülkedir.
Turistik açıdan ise doğal güzelliklerinden ötürü İngiltere ve  Endülüs özlemimden ötürü İspanya'ya gitmek isterdim.

-Soru 6# Cennet Rüzgarı'nın kurgusu baştan beri belli miydi, yoksa zamanla mı gelişti?

Kurguyu ilk kafamda oluşturduğum zaman gidişatını da planlamıştım. Fakat yazarken o kadar çok fikir değişikliğiyle karşı karşıya kaldım ki ilk oluşturduğum kurgu ile şimdiki arasında epey fark var.

-Soru 7# Yahudiler hakkında epey bilgilisiniz. Özel bir nedeni var mı yoksa kitap için mi araştırıyorsunuz?

Yahudiler ve Yahudilik hakkında Cennet Rüzgarı'ndan önce de merak ettiğim şeyleri araştırır, haklarında kitaplar okurdum. Bunu yapma sebebimse düşmanımızı tanıyıp ona göre silahlanmaktı. Cennet Rüzgarı'nı yazmaya başladıktan sonra hem bu konuya ilgim hem de bilgim arttı. Yahudiler hakkındaki bilgim arttıkça da  -özellikle de Tevrat'taki tahrifleri gördükçe- beni İslam üzere kıldığı için Rabbime defalarca şükrettim. Doğruyu söylemek gerekirse bazı bölümleri yazmak için günlerce araştırma yapıyor, bildiğiniz ders çalışır gibi çalışıyordum. İnşaallah bu çabalarım okuyanlara da bir şeyler kazandırıyordur. 

-Soru 8# Kitabınızda anlattığınız olaylar -Bıçak İntifadası gibi- gerçek mi yoksa kurgu mu?

Kitaptaki olayların -karakterler ve özel hayatları hariç- neredeyse tamamı gerçek olaylardan uyarlanmıştır. Kudüs İntifadası (Bıçak İntifadası da deniyor) halen Filistin'de devam etmekte elhamdulillah. Zaten bu kitabı yazmaya başlama sebebim Kudüs İntifadası'nı insanlara duyurmak. Elimden geldiğince de güncel olayları yansıtmaya, kardeşlerimizin ve tüm ümmetle birlikte bizim de olan bu davayı anlatmaya çalışıyorum inşaallah.

-Soru 9# Daha önce hiç Filistin'e gittiniz, orada bulundunuz mu?

Maalesef, henüz Filistin topraklarına gitmek nasib olmadı. İnşaallah, bir gün olacağına inanıyorum.

-Soru 10# Filistinli tanıdıklarınız var mı?

Evet elhamdulillah, yakınımda Kudüs, Batı Şeria, Gazze ve işgal edilmiş topraklar gibi pek çok bölgeden Filistinli var. 

Filistinli demişken buradan reem-naim kardeşime selam olsun ❤

- Soru 11# Filistinliler Türkleri sever mi? Yani ailelerine kabul ederler mi?

Filistinliler gerçekten Türkleri çok seviyorlar. Tanıdığım Filistinlilerin hiçbirinden Türkler hakkında kötü bir şey duymadım. Sadece Gazzeliler buraya geldiklerinde İslami olarak eksik buluyorlar ki haklılar da.
Aileye kabul etme konusu ise kişiden kişiye değişir tabii. Genelde Türkleri aileye kabul etmemek diye bir anlayışları yok ama Türklerin savaşa alışık olmadıklarını, belki orada yaşanan sıkıntılara dayanamayacaklarını söylüyorlar. Tabii daha önce de belirttiğim gibi; bu kişiden kişiye değişir. Bu şekilde düşünmeyen Filistinliler olduğu gibi oranın sıkıntılarına dayanabilecek Türkler de vardır Allahu A'lem.

-Soru 12# Aklınızda başka bir kurgu var mı? Malum Cennet Rüzgarı'nın finaline az kaldı. Sizi yeni bir hikayede görecek miyiz Wattpad'de?

Evet, Cennet Rüzgarı'nın finaline gerçekten çok az kaldı. İnşaallah finalle birlikte yeni bir çalışmamı yayınlamaya başlayacağım. Bu çalışma bir kurgu değil, yaptığım ropörtajlardan oluşan bir çalışma olacak.
Fakat her iki kitaptan ayrı olarak yeni bir kurgu yazmaya başladım, bölümleri düzene sokunca onu da yayınlamaya başlayacağım. Tarzı biraz farklı ve kurgunun geçtiği coğrafya zannımca daha önce Wattpad'de hiç karşılaşmadığımız bir coğrafya. İnşaallah tüm çalışmalarımda Rabbim beni muvaffak eder, insanları onlarla faydalandırır ve hepimize ecrini fazlasıyla verir.

-Soru 13# Filistin davası hakkında bilgi edinmemiz için bizlere tavsiye edebileceğiniz kitaplar var mı?

Tabiki, büyük bir zevkle. 

*Kudüs Tarihi - Nida Yayınları 

*Yahudi ile Savaşımız - Seyyid Kutub

*Yoldaki Mühendis - Abdullah Galib Bergusi

* Şeyh İzzeddin el-Kassam - Ali Rıza Akgün

*Kudüs Ey Kudüs - Dominique Lapierre / Larry Collins (İsrailin kuruluşunu Yahudilerin gözünden anlatan bir kitap. Öncesinde tarihi bilgi edinip okunmasında fayda var)

*Hamas - Abdullah Azzam

*Limon Ağacı - Sandy Tolan (Kitabın politikasını benimsemesem de bilgi edinmek açısından güzel ve akıcı)

*Toprağımızın Kokusu - Kenize Mourad

Cennet Rüzgarı ريح الجنةHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin