1.évad 10.rész

25.2K 1K 160
                                    

Mire mindezekkel végeztem, a hajszárítást is belevéve, már majdnem hármat ütött az óra. Lementem a földszintre - megjegyzem, hogy magammal vittem a cipőm és ruhámat is - majd odaálltam az ablak elé és néztem, hogy mikor jön meg a kedves barátnőm.

Nem is kellett olyan sokat várnom, mert pár perccel később be is gurult a kék járgányával és dudált is kettőt.

-Elmentem Aliciához! - kiabáltam fel az emeletre, abban reménykedve, hogy valamelyikőjük meghallja.

Miután becsuktam magam után a bejárati ajtót, barátnőm segített betenni a ruhámat a kocsiba úgy, hogy ne gyűrődjön össze.


*15 perccel később*


-Mivel kezdjünk? - kérdeztem meg - immár a szobájában - barátnőmet. Kikerekedett szemekkel nézett rám, amolyan "Ezt most komolyan kérded?" fejet vágva.

-Alapvető szabály, hogy haj, ruha, smink a sorrend.

-Nem lehetne inkább a ruhát utoljára hagyni? Félek, hogy beleizzadok vagy valami. - húztam el a számat.

-Ahj, rendben. Most az egyszer kivételt teszek. - mosolygott, majd a tükör elé ültetett és elkezdte begöndöríteni a hajamat. - Tegnap nem mondtál el nekem valamit. - nézett rám célozgatva és folytatta a hajamat.

-Hát... Képzeld el, hogy tegnap Luke bejött hozzám és bocsánatot kért az eddigi szarokért, amiket mondott vagy csinált, utána pedig megnézett velem egy horror filmet.

-Luke Robert Hemmings? Mármint az a Luke? Biztos, hogy nem valaki más volt, aki nagyon hasonlított rá és... - nem tudta befejezni a mondatot, mert közbevágtam.

-Nem. Bejött, bocsánatot kért, majd megnézett velem egy gagyi horrort. - a mai napon történteket direkt nem említettem neki.

-Aha. - lezárta ennyivel. - Mi lenne ha begöndöríteném az egészet és eltűznék elől egy tincset? - kérdezte meg, de közben meg is mutatta, hogy mire gondolt.

-Nekem oké. Te vagy a divatguru. - nevettem fel.

Körülbelül egy óra múlva készen is lettünk a hajammal. Ezután én csak kivasaltam az övét, mert nem szereti, ha hullámos. Állítása szerint nem áll jól neki.

A sminkemet füstösre csinálta, de nem a durvábbik fajtából. Idézem: Annyira lesz csak füstös, hogy az összes fiú fusson utánad. Köszi.

Miután az enyém kész lett, elhatározta, hogy a sajátját is ő csinálja, nehogy elrontsam neki.

Ránéztem az órára, ami fél hetet mutatott. Számításaim szerint fél 8-ra már készen is leszünk.

Figyeltem, ahogy barátnőm csinálja a sminkjét, de elküldött inkább, hogy vegyem fel a ruhám, mert látni akarja az eredményt, amit ő kreált.

Pár perc múlva vissza is mentem a ruhámba, aminek a derekától fölfele kék, lefele pedig fekete árnyalatba ment át a szín, a közepén pedig egy arany lánc díszelgett övként.

-Wow! Kurva szép vagy! - mosolygott rám, mire én is elküldtem, hogy vegye fel a ruháját, mert látni akarom.

Egy fekete bőrhöz simulós ruhában tért vissza, ami igen csak kiemelte a szinte tökéletes alakját. Megdicsértem én is, majd lementünk a földszintre és Felixet vártuk, akinek már 10 perce itt kellett volna lennie.

Sign of the times /lrh.ff/BEFEJEZETT/Where stories live. Discover now