3.évad 7.rész

17.8K 784 63
                                    

Luke szemszöge


Na már csak ez hiányzott.

-Ő kiabál. - mutattam rá Lilire, mire frusztráltan rám nézett. Annyira cuki, mikor ideges.

-Oh, tényleg? Mert talán van is rá okom.

-Ne már gyerekek... legalább karácsonykor legyetek jóban.. vagy valami látszatot keltsetek arról, hogy jóban vagytok. - kérlelt minket Calum.

Egyáltalán nem érdekelt, hogy mit mondott - vagy mondhatott - még ezután, mert észrevettem a földön lévő csillagot. - oh, szóval abban estem el.

Visszafordultam Lili felé, aki pont akkor kapta el a tekintetét rólam, majd nem sokkal utána beviharzott a konyhába.

-Haver, most már megint mi volt ez? - kérdezte tőlem Calum.

-Én esküszöm nem csináltam semmit. - tettem fel védekezően a kezemet, mire Cal rám nézett amolyan "Aha, persze és én ezt higgyem is el" fejjel, majd az emelet felé biccentett.

-Ne már.. nem akarok csaj lenni, aki kivesézi a problémáit, miközben két pofára tömi a fagylaltot meg a nutellát. - nyafogtam Hoodnak - Mani-pedizni esetleg nem akarsz? - kérdeztem tőle vékony hangon. De Calum nem nevetett egyiken se, hanem továbbra is komoly fejjel nézett rám.

-Éppen próbálnék veled egy komoly beszélgetést kezdeményezni! - csattant fel.

-Én meg éppen próbálom finoman elkerülni. 

-"Finoman" - mutatott macskakörmöket a levegőbe. - Te meg a finomság az két különböző dolog Luke. Na gyere. - azzal meg sem várva a válaszomat, megragadta a karomat, majd mint holmi könnyű csajt, az emelet felé húzott, egyenesen be a szobába, ahol aludt.

-Na akkor még egyszer.. - kezdett bele. - Mit csináltál?

-Mondom semmit baszki! Felvettem a nyakamba, hogy elérje a fatetejét és rárakhassa a csillagot, de megbotlottam abban a szarban és ráestünk a kanapéra.. pontosítva én Lilire.

-És? - kérdezte.

-Nincs és. Ennyi.

-Figyelj Luke.. én nem fogok kertelni, se hazudni, szóval megmondom a véleményemet.

Na ez érdekes lesz, pláne Hoodtól.

-Te tudod, hogy mennyire tönkre tud tenni egy lányt az, amit éppen te csinálsz Lilivel? Hitetgeted, bókolsz neki, csókolgatod, holott együtt sem vagytok és olyan reményekben hagyod, amiket még te magad sem gondolsz komolyan.. szerintem azt sem tudod, hogy mit akarsz, vagy hogy mit érzel..hisz kérlek. Mikor volt neked fontos egy lány az életedben? Vagy egyáltalán, fontos még neked Lili? Voltaképpen az volt neked egyáltalán? - kérdezte idegesen.

Na most gyorsan át kellett magamban gondolnom az elhangzottakat.

Miért hitetgetném? Hisz ő utasított vissza, hogy ő még nem áll készen az újrakezdésre.. akkor kérlek szépen miről is beszélünk? Reményekben hagyom? Pont én?? Holott, - visszatérve arra - pont, hogy ő hagy abban. "MÉG" még nem áll rá készen. De hamarosan készen fog, nem? Vagy ez mit jelent egy nőnél? 

Hogy mit érzek?

Nos... erre térjünk majd vissza később.

-Hogy fontos- e nekem Lili? - kérdeztem hangosan, mire Calum rám nézett egy "mi lesz már" nézéssel. - Calum.. amit most fogok mondani, az maradjon köztünk. - bólintott egyet. - Tudod, sokáig úgy voltam vele, hogy kit érdekel Clifford húga, hisz ő is csak egy lány volt. De mostanra jöttem rá, hogy nem. Ő nem csak egy lány volt. Ő 'A lány'. Ő az a lány, akit akarok. Aki kell nekem. És nem tudom egyszerűen Calum... nem tudom, hogy mit csináljak. - megmasszíroztam a halántékomat, majd felnéztem rá.

-Szerintem erre magadtól kell rájönnöd. - köszi. - De annyit elmondhatok, hogy ne féld kimondani az érzéseidet. És jobb lenne minél előbb rájönnöd, hogy TÉNYLEGESEN mit akarsz, mielőtt kifutsz az időből. Ugye tudod, hogy ő sem fog rád várni az idők végéig? - kérdezte.

Én ezzel tisztában is voltam... csak egyszerűen nem tudom...

-Igen, képben vagyok.

-Király, akkor most, hogy mani-pedizés nélkül megúsztuk ezt a jelenetet, mi lenne, ha lemennénk és úgy viselkedne mindenki mindenkivel, mint egy boldog család?

Nem szóltam rá semmit, csak együtt - pontosítva én Calum után egy kicsivel - lesétáltam a többiekhez a konyhába, ahol már csak rám vártak.

-Örülünk, hogy megtisztelsz minket He.... - kezdett bele Lili, de igen hamar abbahagyta, mert eltorzult az arca. - Mi a fa... - kezdett bele megint, de ugyanúgy járt. Ránézett Michaelre, aki mosolyogva őt nézte. - Ne rugd...

Elröhögve magamat az éppen egymást szerető testvérpáron, leültem Mia és Michael közé.

-Szerintem finom lett. - mondta egy kicsivel a leves megkezdése után Lili.

-Ez azért van, mert te nem segítettél. - röhögött fel Mia, mire a középső ujja bemutatásával jutalmazta a barátnője.

-Oh szent egek, nem hagyn.... - mondta Michael, de ő neki is eltorzult a képe. - Ez most mi a fa.... - és újra.

Ránéztem Lilire, akinek olyan aranyos mosoly ült ki az arcára, hogy még nekem is - akaratom ellenére - mosolyra húzta a számat.

Miután végeztünk a kajálással, mindenki bevonult a nappaliba, ahol körbeültük a karácsonyfát.

-Nekem mindegy, hogy ki kezdi, mert felőlem lehet egyszerre is, de AJÁNDÉKOZÁS!! - kiáltott fel Michael, mire mindenki elindult különböző irányokba osztogatni.

Én Ashtontól egy napszemüveget kaptam, amin van egy "Invisible" felirat meg egy cd-t, Michaeltől egy plüss pingvint, Calum egy videó játékot adott - nem amúgy szegényem sosem fog rájönni, hogy rajta kívül szinte senki nem játszik olyannal - Miától pedig egy parfümkészletet kaptam.

-Büdös vagyok? - kérdeztem röhögve.

-Hát... nem én mondtam. - nevetett fel.

Már csak Lili meg én voltunk hátra, szóval felálltam a helyemről és odaadtam neki az övét, ő pedig az enyémet.

Visszamentem a helyemre, majd kibontottam az ajándékomat, ami egy... kép volt;

Róla és rólam készült még akkor mikor elvittem városnézésre. A képkeret hátulján volt egy cetli, amin egy felirat állt; Köszönök minden szép emléket.

Édes faszom.

Lili cseszd meg.

Én nem akarom, hogy az emlékek csak... az emlékeidben éljenek. Nem akarok csak egy emlék lenni.

Én akarok lenni az, akivel felejthetetlen emlékeket szerzel. Akivel minden nap felkelsz és azt suttogod rekedt hangon, hogy jó reggelt. Akivel azt érezh....

-Köszönöm. - gondolatmenetemből Lili hangja zökkentett ki. Megráztam a fejemet, majd ránéztem, akinek könnybe lábadtak a szemei az ajándék láttán.

Egy fényképezőgépet adtam neki, egy képpel, ami még akkor készült, mikor együtt voltunk. A fotón Lili az ölemben ül és mindketten idiótán vigyorgunk a kamerába. Nem tudom miért, de szeretem azt a képet... olyan.. természetes. Na meg persze akkor még együtt voltunk, és nem basztam el mindent a szakítással. De ez most lényegtelen.

-Ez komoly? - nézett Michaelre, kezében meglobogtatva egy 5 Seconds of Summer VIP koncertjegyet.

-Gondoltam akarsz látni majd minket a VIP szektorban, meg fotózkodni is szeretnél. - kacsintott rá a bátyja, mire csak megforgatta a szemét.

-És mikor lesz a koncert? 

-Holnapután.

Sign of the times /lrh.ff/BEFEJEZETT/Where stories live. Discover now