Hoofdstuk 8

2.7K 84 0
                                    

  ~Edited 20-11-2018~

'Draai je eens om', klinkt zijn gebiedende stem. Een beetje bang doe ik wat hij van me vraagt. Wat is hij van plan? Ik voel zijn hand op mijn schouder rusten en met zijn andere hand lijkt hij iets van mijn jas te halen. Toch wel nieuwsgierig draai ik me meteen weer om naar hem. 'Had ik gezegd dat je om mocht draaien?' vraagt hij ijskoud. 

Ik kijk meteen weg en bang schud ik mijn hoofd. 

'Ben je je tong verloren?' vervolgt hij spottend. Ook nu schud ik ontkennend mijn hoofd. Het is gewoon: ik wil hier niet zijn, verwacht hij dan ook nog van me dat ik gezellig met hem ga praten?

'In ieder geval', gaat hij verder, 'is dit waarschijnlijk het antwoord op al mijn vragen.' Hij steekt een witte envelop in de lucht. Die zat net kennelijk aan mijn jas geplakt.

'Noah', begint hij als hij de brief eruit gehaald en hem open gevouwen heeft. 'Nogmaals: gefeliciteerd. Dit keer omdat je je zeer gegunde cadeau gevonden hebt.' Verder praat hij niet, maar zijn ogen vliegen nog steeds over de regels. Af een toe mompelt hij iets onverstaanbaars. Zijn gezicht wordt er niet vrolijker op. 

Ineens frommelt hij het papier op en smijt het in de prullenbak. Gefrustreerd haalt hij zijn hand door zijn dikke, dirty blonde haar. 'Dus', snauwt hij, 'omdat jij zo nieuwsgierig bent geweest, zit ik nu met je opgescheept.'

Hij stampt de deur uit en voordat hij hem van buitenaf op slot doet, zegt hij nog dreigend: 'waag het niet te ontsnappen. Ik zal je altijd vinden.'

En met die woorden laat hij me alleen.

'Niet ontsnappen', zei hij. Woede borrelt in me op. Niet ontsnappen? Hij denkt toch niet dat ik braaf wacht totdat ik opnieuw gedrogeerd word en wie weet wat hij nog van plan met me is. Nee, hoe eerder ik hier weg ben des te beter.

Nu mijn handen los zijn, kost het niet veel moeite om de touwen rond mijn enkels los te knopen. Het volgende moment speur ik de kamer af op een raam waar ik wel doorheen zou kunnen. Er zijn twee grote ramen en 2 kleinere er boven. Helaas voor mij kunnen de grote ramen niet open en hoewel ik niet dik ben, pas ik absoluut niet door de smalle ramen erboven.
Nadat ik bijna de moed opgegeven heb, doet een plotselinge ingeving mijn ogen oplichten. Natuurlijk, ik heb nog niet in de inloopkast gekeken. Die was langer dan de kamer, wat dus betekent dat hij doorloopt langs een ander vertrek. Ik open zacht de deur, kijk nog een keer om en het licht flitst automatisch aan. Ik loop langs minstens vijftig paar schoenen, winterjassen, spijkerbroeken en de plaats waar de vader van Noah (zo heet hij blijkbaar) me neergelegd had. Ik stoot uiteindelijk op het einde van de kast. Nog nergens heb ik een deur gezien waardoor ik hieruit kom. Teleurgesteld moet ik toegeven dat het niet gaat werken. Ik besluit om terug te gaan naar de kamer en weer op het bed te zitten. Tot mijn opluchting is Noah nog nergens te bekennen. Ik weet niet wat hij zou doen als hij beseft dat ik toch een poging gedaan heb om te ontsnappen.


Ik zak op het bed tot ik helemaal lig en sluit mijn ogen, maar slapen doe ik niet. Ik focus me op elk geluid dat ik hoor. En als de deur opengaat lijkt het wel alsof alle zuurstof van me weggetrokken wordt. Ik hoor voetstappen naderen en ik houd mijn adem in. 

'Kom, we gaan een leuk ritje maken', klinkt een stem en mijn ogen schieten open. 'Ik wist dat je wel wakker was', zegt een grijnzende Noah. Hij zegt niets over de touwen die los op de grond liggen, gelukkig.Hij duwt me naar buiten en daarna trekt hij me mee naar zijn matzwarte Audi a5 (zie foto). Hij zet me neer op de bijrijdersstoel naast de plaats van de bestuurder. 'Doe je gordel om', beveelt hij en ik doe snel wat hij vraagt.

Even later gaat hij aan de andere kant zitten, maar hij steekt nog niet de contactsleutel in het slot.


'Het lijkt me beter om even te praten', zegt hij ter verduidelijking. Hoewel ik wil roepen dat hij  me vrij moet laten, knik ik instemmend. Ja joh, laten we eens gezellig gaan kletsen.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo allemaal :)


Hopelijk vinden jullie het een leuk deel :) Vergeet niet op het sterretje te klikken daar zou je me heel blij mee maken!


Groetjes!

GekidnaptDonde viven las historias. Descúbrelo ahora