Hoofdstuk 24

2.2K 69 3
                                    

~Edited 24-11-2018~

'Oh shit,' fluister ik als de nietsvermoedende man in de film rustig doorloopt, terwijl twee zombies geruisloos achter hem aan sluipen. 'Run,' schreeuw-fluister ik als ze hem bijna hebben en hij het opeens doorkrijgt. Ik hoor de jongens me uitlachen.

Oké, eigenlijk had ik nog nooit eerder een horrorfilm gezien, gewoon omdat ik zeker weet dat het niks voor me is. Ik ben altijd al veel te bang. Maar nu kan ik officieel zeggen dat ik er een hekel aan heb.

Als op het volgende moment de man vastgegrepen wordt, omhels ik Noah bijna. Hoewel ik net zoveel mogelijk afstand van hem probeerde te houden, leun ik nu helemaal tegen hem aan. Ik vind heel deze situatie echt niet leuk, gewoon helemaal niet. Belachelijk dat mensen voor hun plezier horror kijken. Noah kijkt me spotlachend aan, maar dan wel op de plagende manier. Ik zend hem een vernietigende blik en ik doe gewoon verder mijn ogen dicht. Waarom ook niet? Dan zie ik tenminste niks meer. Ik hoor alleen nog de dreigende muziek. Hoelang duurt die film nog, zeg?

Inmiddels heb ik mijn ogen weer open gedaan en ik kijk een beetje rond, zonder op het tv-scherm te kijken. Mijn ogen ontmoeten die van Steve die me grijnzend een knipoog geeft. Hij vindt dit vast helemaal geweldig, bloed en zo is voor hem geen issue. Ik rol met mijn ogen. Mijn leven is op dit moment niet echt mijn leven meer. Ik mag niet eens meer bepalen of ik wel of niet naar een film moet kijken. En ik mag niet eens meer bepalen of ik wel of niet bij iemand in een bed ga liggen. Truth to be told: ik heb nog nooit met een jongen samen in bed gelegen en de eerste nacht met Noah heb ik eigenlijk ook niet echt bij hem in bed gelegen. Het is lastig allemaal.

Als mijn ogen per ongeluk weer het scherm vinden, zie ik bloed. Veel bloed. Ik huiver en op mijn armen en benen ontstaat kippenvel. Noah merkt het en wrijft over mijn knie, maar daardoor verdwijnt de kippenvel totaal niet. Ik blijf echter stil zitten.

Als de aftiteling begint, haal ik opgelucht adem. Zo dat hebben we ook weer gehad.

'Zullen we nu nog diegene kijken die jij wou, Matt?' hoor ik Noah vragen met een onmiskenbaar plagend toontje in zijn stem.

'Nee, please,' mompel ik. Jakkes, ik heb het gehad, helemaal.

Matt grinnikt. 'Niet zo pesten, hè Noah.'

Gelukkig, we gaan geen andere film meer kijken. Ik spring op de grond nu Noah's handen niet meer rondom mijn lichaam zitten. Gek genoeg voel ik mijn voet helemaal niet meer zo heel erg. Ik moet helaas nog wel een paar dagen wachten voordat de hechtingen eruit mogen heeft Steve me vertelt.

'Zullen we nog gaan eten, boys,' stelt Lars gapend voor. Met een schuin oog kijk ik naar de klok. Het is half negen. Lekker tijdstip voor het avondeten zeg. Niet verrassend dat ik honger heb.

'Ga jij koken?' vraagt Noah. Ik draai me naar hem toe, tegen wie heeft hij het?

Zijn ogen zijn gericht op mij. Tegen mij dus... Ik schud resoluut mijn hoofd. 'Ik kan niet koken.' Geloof me, als ik een kookpoging doe dan gaat het mis, standaard.

Noah kijkt me aan alsof hij het maar half gelooft. 'Ga jij dan koken,' zeg ik.

'Dat zou ik kunnen doen, maar ik heb er nu totaal geen zin in.'

'Ik maak wel iets van pasta,' komt Lars er tussendoor. Ik knik enthousiast, wellicht iets té. Dan ben ik daar maar weer van af. 'Maar', begint Noah, waardoor ik me afvraag wat er nu weer gaat komen, 'ik daag jou ondertussen uit voor een potje schaak. Als ik mat sta dan hoef je niet meer bij mij in bed te slapen, maar mag je op een matras - wel in mijn kamer - slapen. Daartegenover staat dat jij...' Hij lijkt even na te denken en ik griezel als zijn ogen bij mijn lippen blijven hangen. Even ben ik bang dat hij wil dat ik hem ga kussen; and that will never happen. Never in a million years, seriously. Hij vindt mijn ogen weer, iets waar ik blij mee ben.

Hij vervolgt met: 'Dat jij voortaan het 'huishouden' doet, binnen.'

Ik denk even na en vergelijk de voor- en nadelen met elkaar. Ik kan niet schaken, dat is een dingetje, dus verliezen ga ik sowieso. (Het lijkt haast alsof ik niks kan en alsof ik alleen maar verlegen ben, maar dat is echt niet zo! Helaas, helaas is het hier lastig om mijn kwaliteiten te uiten). Maar ik wil niet meer op het bed slapen met Noah, hoewel het huishouden doen niet zo'n probleem is. Ik doe toch vrij weinig hier en wie weet vind ik nog wel manieren om hier uit te komen. 

'Wat nou als we een compromis sluiten,' zeg ik aarzelend. 'Ik ga het huishouden doen, zonder te koken, en ik slaap op het matras.' Ik wacht gespannen op zijn antwoord. Tot mijn verbazing knikt hij instemmend, zonder moeilijk te doen. Ik glimlach, dat is geregeld.

'Maar we gaan wel schaken,' grijnst hij. Ik zoek in zijn blauwe ogen naar iets waardoor ik weet dat hij het als een grapje bedoelt, maar I guess it's not my lucky day. Hij lijkt het serieus te menen.

'Ik kan niet schaken,' geef ik onwillig toe.

Hij glimlacht, zoals hij nog niet veel naar me heeft gedaan. Als ik hem niet zou kennen en hij zou naar mij glimlachen dan zou ik hem uiterst charmant en aantrekkelijk vinden. 'Dat was lastig om toe te geven, of niet Eef?'

'Evy,' mompel ik automatisch. Geen bijnamen van mijn kidnappers, please.

Ik wil graag hem het gevoel geven dat ik boven hem sta, maar elke keer weer krijgt hij het voor elkaar om mezelf zeer dom te voelen. Om te beginnen bij de mislukte ontsnappingspoging en dan nu het koken en schaken allebei. Heel. Erg. Frustrerend.

'En wat vind je van dit idee:  we gaan dammen en als ik er een steen van jou afsla dan stel ik jou een vraag. Sla jij er één van mij af, dan mag jij mij een vraag stellen. Je moet antwoord geven.'

Ik kijk rond me heen, maar de andere jongens zijn van het toneel verdwenen. Zonder dat ik de vraag stel, zegt Noah: 'Ze zijn al aan het eten. Wij gaan eerst eten en daarna dammen.' Yep, he definitely can read minds.

'En nee, ga niet zeggen dat je het niet kan, want iedereen kan dammen.'

Ik zucht, toch wel blij dat dammen inderdaad niet zo moeilijk is.

'Oké,' stem ik toe. Het klinkt eigenlijk als best een goed idee. Ik heb nog vragen genoeg die ik graag beantwoord wil hebben. 

------------------------------------
Hoihoi :)
Alweer een deeltje deze week!
Door te stemmen of te reageren word ik blij! Dankjewel alvast!

-X-

Gekidnaptحيث تعيش القصص. اكتشف الآن