VI «O alta inima frânta»

2K 125 10
                                    

Capitolul 6

O alta inima frânta

Blake Ricardson

-- Fiintele ca noi nu mai au alte sentimente? Doar ura si iubire?-- intreaba Sarah stand pe scaunul de la biroul ei. Nici nu stiu de ce am venit aici.

-- Cum ai ajuns acasa? -- o intreb schimband brusc subiectul.

-- Cu picioarele. Erai foarte atent la gandurile tale si te-am urmarit pana cand am ajuns in oras. -- m-am surprins dupa ce a zis asta. Nu credeam ca ma urmarea. Nici macar nu o simteam.

-- Ciudat. Nu te-am simtit.-- Sarah si-a ridicat umerii dandu-i neimportanța.

-- O sa imi raspunzi la intrebare?

-- Tu crezi ca viata se bazeaza doar pe iubire si ura?

-- Da. La fel este si cu bucuria si suferinta. Un om nu poate sa le aiba pe toate. Sentimentele sunt complet opuse. Daca suferi, urasti si asa nu poti iubi si nu te poti bucura. Daca iubesti si esti bucuros, nu poti suferi si nici urî.

-- Viata nu se bazeaza doar pe suferinta sau bucurie. Cele doua elemente complet opuse se pot amesteca. Poti suferi in timp ce te bucuri sau poti sa te bucuri de suferință.

-- Ai trecut si tu prin asa ceva?

-- Sunt demon. Nu prea simt multe emotii.

Pentru ca intre noi s-a provocat o tacere comoda, am inceput sa ii analizez biroul.

Este destul de simplu si plictisitor. Poze cu fosti detinuti, asasini cautati si teorii despre unde s-ar putea gasi. Unul dintre toti asasinii imi atrage atentia: Jake Wallenberg. Macar am ceva in comun cu politia: cautam acelasi om.

-- De ce este cautat?-- intreb aratand spre poza lui Jake.

-- Si-a omorat tatal.

De ce nu ma surprinde?

-- Nu l-ati gasit?

--Daca l-am fi gasit ar mai fi in categoria "cautati"?-- intreaba ironică. Ii daruiesc cel mai bun si fals zambet iar apoi imi continui examinarea.

-- Il stii?

-- Pe cine?

-- Pe Wallenberg. Il stii. -- spune afirmand de data asta.

-- Sa zicem ca da.

-- Daca nu spui unde este, esti considerat complice si o sa faci inchisoare. -- imi spune provocandu-mi un ras care a rasunat in toata camera.

-- Si eu il caut iar daca as sti unde este, crede-ma, nu as spune. Credeam ca ti-ai dat seama ca demonii nu fac inchisoare.

-- Demonii nu fac inchisoare dar politistii nu stiu ce esti.

-- Nu. Dar cu siguranta, orice as face, eu intre gratii nu ajung.

-- Collins, inarmeaza-te si pleaca spre lacul El Vado. Avem un caz grav de rezolvat. Nu vei fi singura de pe teren. -- se aude prin receptor.

O Iubire DemonicaWhere stories live. Discover now