XII «Cunoscându-l pe Blake»

1.8K 106 5
                                    

Capitolul 12

Cunoscându-l pe Blake


Capitol special 1/2: Cunoasterea personajelor.

Sarah Collins

Caldura parca ma topise si, desi simteam ca ma sufocam, stiam ca ziua asta este una importanta dar foarte ciudata. In ciuda comportamentului lui Blake iesit din comun si explicatiilor lui cat mai scurte, eu tot nu am inteles de ce, imediat, emotiile negasite in tot acest timp de mine au iesit la suprafata. Niciodata nu m-am gandit la ce s-a intamplat pana acum dar... cine m-ar fi putut imagina razandu-ma, zambind, fugind si distrandu-ma cu persoana care mi-a distrus o mare parte din viata? 

Blake este persoana care m-a facut sa imi imaginez acele scene atat de groaznice. Omul torturat in camera de hotel, barbatul omorat care a participat in "jocul de demino al vietii", povestea cu spitalul in care medicii omorau pacientii, toate astea sunt scene care m-au facut sa nu dorm noaptea, scene care au ramas tiparite in mintea mea. Demonul pe care l-am avut aproape non-stop langa mine este fiinta care m-a facut sa cad in gol de pe o cladire, care m-a adus la tatal lui si nu ca sa ma cunoasca, l-am intalnit pe diavol. Blake este persoana care m-a sarutat dintr-un motiv necunoscut. 

In aceasta perioada, destul de lunga, m-am confruntat cu diferite emotii ale acestui demon care tot ce facea inainte era sa ma sperie. Cand l-am cunoscut pentru prima oara el era rece si distant, dupa mult mai multe intalniri, demonul era ironic cu mine si lua totul in gluma, incepea sa ma sperie, mereu era nervos si prost dispus iar acum rade, zambeste si se distreaza. Inca nu am inteles de ce se intampla toate astea, inca nu m-am gandit serios la ce sunt si ce se intampla in jurul meu, dar acum vreau sa stiu tot despre toate fiintele dar mai ales despre una: Blake. 

Dupa o zi intreaga cu Blake in diferite locuri ale acestui oras, m-am gandit ca este timpul sa aflu adevarul. Sa stiu ce se intampla in jurul meu, de ce sunt aici, ce sunt si ce trebuie sa fac sau sa demonstrez. Trebuie sa constientizez ce trebuie sa fac ca sa ajut si pentru ce motiv ar trebui sa fac asta. Blake nu va putea ocoli acest subiect si cred ca astazi este ziua in care voi afla ce se intampla cu el. Astazi vreau sa stiu cine este el. 

-- Blake. -- ii spun asezandu-ma langa el, pe patul camerei lui de hotel. 

-- Ce faci in camera mea, Sarah? -- ma intreaba incepand sa rada. 

-- Cred ca e timpul sa vorbim, Blake. 

-- Suna a momentul in care iubita se desparte de partener. -- spune razand din nou dar, cand vede ca vorbesc serios, isi schimba total expresia fetei. 

-- S-a intamplat ceva grav?

-- Cred ca este timpul sa imi explici cine esti si ce vrei sa faci cu tot ce se intampla in momentul asta in jurul tau. 

-- Ti-am explicat de ce sunt asa, Sarah. 

-- Dar nu am inteles pentru ca nu vrei sa imi spui tot ce gandesti. Cred ca ar trebui sa ma cunosc pe mine insami dar mai intai, sa te cunosc pe tine. 

Blake s-a asezat mai bine pe patul sau si s-a uitat la mine serios. 

-- Ti-ai gasit momentul perfect, Sarah. In momentele astea nu pot minti. 

M-am asezat mai bine in fata lui si i-am facut semn sa inceapa in timp ce eu ma pregateam sa ascult. 

-- Tatal meu m-a crescut ca unul dintre ceilalti demoni. Era crud cu mine si distant asa cum era cu toti de acolo. Cand am fost trimis pe pamant, mi-am dat  seama de mai multe lucruri in legatura cu corpul meu. Ca si ceilalti demoni, eu am o personaliate a unui om normal dar, pentru a fi demon, trebuie sa ai demoni in suflet. Toti cei din infern au asa ceva, inclusiv eu. La orice demon, dupa o perioada necunoscuta de timp, acei demoni din suflet pleaca, lasand corpul demonului sa faca ce vrea. Atunci personalitatea adevarata a fiintei o sa fie descoperita. In acele momente, demonii sunt mai linistiti si gandesc mai limpede. Fac ce au vrut mereu sa faca si totul se desfasoara normal in viata lor. 

-- Unde pleaca demonii din suflet?

-- Pleaca la cea mai puternica fiinta: spiritul demonic. Acest spirit demonic este spiritul care il tine pe diavol in viata si tot mai puternic. Acest spirit se hraneste cu suferinta. 

-- Mi-ai spus ca demonii nu au parinti.

-- Era o minciuna. -- afirma ridicandu-si umerii.

-- De ce esti trimis pe pamant? De ce fix tu, fiu de diavol, ai fost ales sa cobori pe pamant? Oricine si-ar fi dat seama ca tu, fiind pe pamant ai puterea sa distrugi aceasta planeta. Sau, si in legatura cu asta m-ai mintit?

-- Exact.

-- Exact ce?

-- Te-am mintit. -- m-am uitat la el asteptand sa imi zica adevarul dar el doar s-a uitat in ochii mei si atat. 

-- Nu ai de gand sa imi spui adevarul?

-- De ce as face-o? 

-- Blake, am nevoie de aceste informatii. Trebuie sa stiu totul despre demoni si ingeri si vreau sa incep cu tine. Tu stii totul despre ambele lumi, ba chiar mai mult, e atat de greu sa ma ajuti sa inteleg ce se intampla cu viata ta? 

-- Eu sunt pe pamant pentru ca tatal meu mi-a propus asta. Am facut o intelegere pe care am acceptat-o asa ca.. uite-ma aici. 

-- Ce propunere?

-- Asta nu it pot spune. Este o informatie personala, Sarah. Dar, de ce ti-a venit  tocmai acum ideea asta de a sti totul despre toti?

-- Am nevoie de asta, Blake. -- ii raspund sincer. 

-- Ok, si? Cum ti s-a parut ziua de azi?-- intreaba Blake incercand sa elimine tacerea incomoda din camera. 

-- Excelenta. 

Imi plac ochii lui. Desi culoarea este atat de gasita in lume, ochii lui caprui transmit altceva. Desi vad mii de persoane cu aceeasi culoare capruie a ochilor, parca in ochii lui Blake vad ceva diferit. Poate asta este din cauza comportamentului sau de baiat rau. Asa cum am crezut pana acum, si voi crede in continuare, aspectul fizic este foarte important pentru ca asta analizezi prima data cand vezi o persoana. Blake nu este atat de ciudat, fizic vorbind. Se imbraca si arata ca orice alt actor din filmele cu vampiri, iar asta cu siguranta i-a adus un mare succes la fete. Ce fata nu si-ar dori un baiat la fel ca vampirii din filmele vizionate de toate adolescentele normale? Un barbat puternic, frumos, care pare ca s-a oprit la varsta de 18 ani. Un barbat care mereu e tanar si misterios, cu aerul de baiat rau care innebuneste orice femeie. Ma surprind dar spun ca asa este Blake, desi fara colti si fara foame de sange, demonul care in momentul asta este in fata mea uitandu-se la mine este un baiat care atrage atentia. Un baiat cu toate trasaturile fetei atat de bine conturate, iar zambetul lui... 

Zambetul lui care apare atat de rar pe chipul lui este atat de perfect. Arata ca un adevarat seducator cand zambeste, fie ca este misterios sau malefic, un adevarat "Don Juan" cand doar te priveste in ochi. Nu m-am gandit niciodata la cat de atragator pare pentru ca frica si problemele imi invadasera mintea dar acum pot sa o fac. Pot sa il analizez. 

Primul lucru care mi-a tras atentia la el a fost vocea lui. De cand a intrat in biroul sefei mele anuntand acel fals furt, ziua in care Blake mi-a integrat in minte imaginea omului torturat, de cand am auzit prima oara vocea lui stiam ca voi lupta cu o atractie greu de suportat. Treburile s-au schimbat cand s-au intamplat toate acele groaznice lucruri care mi-au marcat noptile. 

-- S-a innoptat. Ce zici sa ne bucuram de cerul de afara si sa iesim in aer liber? -- spune Blake trezindu-ma din transa. 

-- Amm.. Da. Este o idee buna. Haide. 

M-am ridicat de pe pat impreuna cu el si am coborat scarile pana la receptia hotelului, iesind pe usa din fata si asezandu-ne pe spatiul verde al hotelului. 

-- Cum se vad stelele din infern? -- intreb facandu-l sa rada. 

-- Nu se vad. 

-- De ce? 

-- Corpurile ceresti atat de frumoase si minunate nu se vad in "Lumea Focului" -- mi-am intors capul spre el in timp ce el facea acelasi lucru. -- Poate ca de aia nu te-am observat pana acum. 

Filosof, rautacios, distractiv, amuzant, prost dispus, misterios, batjocoritor, caraghios, enervat, zambaret,arogant, romantic. Cate personalitati mai poate avea acest frumos demon?

O Iubire DemonicaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum