VII «Un sentiment ciudat»

1.9K 110 3
                                    

Capitolul 7

Un sentiment ciudat

Blake Richardson

Astept uitându-ma in ochii ei sperând că Luke inca ne observa.

-- Sa fac ce? -- ma intreaba Sarah dupa o eternitate.

-- Sa ma saruti, Sarah. Parca erai dispusă să faci orice, nu? Oricum, nu prea cred ca o faci doar din obligatie adica, uita-te la mine. Haide, Sarah. Mă saruti sau nu?

-- De ce imi ceri asta?

-- Nu pot sa iti raspund la intrebare. O faci sau pierzi oportunitatea de a fi premiată pentru rezolvarea acestui imposibil caz pe care doar eu il pot desluși?

-- Bine. Haide. -- spune închizând ochii si ridicându-si putin chipul.

-- Nu, micuțule inger, tu trebuie sa o faci.

-- Dar e acelasi lucru.

-- Nu. Nu e. Haide, Sarah. Nu prea avem timp stii?

Nu credeam ca o sa o faca si eram pe punctul de a vorbi din nou dar mâinile sale firave s-au agățat de gâtul meu si m-au atras spre ea. Ne-a unit buzele intr-un sărut cald dar comod. Cum era mai mică decat mine, mi-am înclinat putin capul ca sa am mai mult acces.
Simțeam privirea lui Luke fixată pe mine dar asta este ce voiam: o inima frânta.

M-am concentrat la buzele acestui mic inger care ma sărută cu inocență si cu calm. Puteam sa jur ca obrajii ei aveau o culoare de rosu intens din cauza rușinii si a timiditatii. Simțeam cum a accelerat ritmul buzelor si asta mi-a fost îndeajuns ca sa cred ca ii plăcea, nu ma surprinde.

Mi-am pus mâinile pe micuța ei talie ca sa o atrag mult mai mult spre mine. Un sentiment necunoscut m-a invadat iar acesta era dorinta, plăcerea de a-i gusta buzele delicioase. Era un sentiment ciudat pentru mine si nu pentru ca nu am mai sărutat pe cineva in larga mea viata, pentru ca am facut-o, ci pentru ca era o emotie. Ceva ce pentru fiintele ca mine era ceva iesit din comun.

Cand plămânii imi cereau aer, m-am separat de ea dar fara sa ii îndepărtez corpul de al meu. M-am uitat in stanga mea iar Luke, timidul si îndrăgostitul prieten al Sarei, inca ne privea. Puteam sa jur ca ii auzisem inima cum i se frânge iar pentru asta un zâmbet victorios a apărut pe fața mea.

-- Fara demonstrații de afecțiune la locul de munca, agent. -- ii spune Sarei un bărbat care provoacă depărtarea corpului sau de al meu.

-- Cred ca ar trebui sa ma mai uit putin la cadavre si sa cer mai multe detalii. După aceea putem pleca. -- imi spune repede plecând cu pasi repezi. Auzeam cum inima ii bătea rapid si nu cred ca avea vreo intenție sa isi revina la bătăile normale.

-- Sunteti un cuplu?--ma intreaba Luke facandu-ma sa ma uit la el cu un zâmbet victorios.

-- De ce ar conta asta? Faptul ca m-a sărutat este o mare dovada ca nu ține la tine, poate doar ca un prieten. Cred ca ar trebui sa plec. Collins are nevoie de mine.

M-am îndreptat spre micul inger încercând să îi atrag atentia. Orice ii spuneam ea afirma sau imi răspundea cu cuvinte scurte. M-am apropiat mai mult si mi-am dat seama de ce nu se uitase la mine.

Obrajii ei erau roșii si eram sigur ca ardea ca focul. In tot timpul investigației nu m-a privit dar asta nu a reparat săraca inima frânta a bietului agent.

-- Collins, nu iti fie rusine. Nu saruti atat de rău. -- ii spun atrăgându-i atentia.

-- Cred ca trebuie sa mergem. -- imi spune mergând spre masina. Eu am mers in urma ei cu un zâmbet victorios pe față, uitându-ma uneori in spate văzându-l pe săracul agent cu inima frânta.

Cand am ajuns in biroul Sarei, dupa un drum care mi s-a parut ca l-am străbătut timp de o eternitate din cauza liniștii îngrozitoare din masina, am oftat obosit.

-- Deci?

-- Jake Wallenberg iti suna cunoscut? -- Sarah se uitase la mine cu ochii bine deschiși.

-- Esti sigur?

-- Mai mult ca sigur.

-- Cum il gasesc?

-- Cum il găsesti? Simplu. Esti pregătită să călătorești? -- ii spun uitându-ma in jur.

-- Cum?

-- A ucis oamenii care trebuie sa fie morti. Jake nu va sta in acelasi loc dupa o crima, Sarah, iar eu cred ca stiu unde este.

-- Il cunosti.

-- Normal ca il cunosc. Nu e cel mai cautat asasin?

-- Nu ma refeream la asta. Il cunosti ca persoana, ai vorbit cu el, il cunosti cu adevarat. -- afirma Sarah uitându-se cu ochii intre-deschisi la mine.

-- Sa zicem ca ai dreptate. Te-ar ajuta asta?

-- Normal. Poti da o declarație ca sa ne ajuți sa il găsim, sa ne dai informații despre el.

-- Cand fac eu ceva pentru ceilalți, Sarah?

-- Tocmai o faci. Mă ajuți sa il gasesc. -- imi spune provocându-mi un râs puternic.

-- Nu fac asta pentru oameni. O fac pentru interesul meu.

-- De ce te-ar interesa?

-- Nu stii multe despre mine si momentan nici nu o sa afli. Nu imi mai pune intrebari la care eu nu pot raspunde. Ti-am spus ceva simplu. Este în interesul meu. Doar la asta trebuie sa te gândesti bine. Vorbesti cu un demon, toate deciziile mele aduc rele consecinte.

-- Atunci de ce sa te ascult si sa călătoresc cu tine pentru a-l gasi pe Jake?

-- Pentru simplul fapt ca stiu ce se petrece. Iti este frica sa vii cu mine?-- ii spun cu un zâmbet victorios.

-- Toate deciziile tale aduc rele consecinte. Nu voi veni cu tine, Blake. Imi voi rezolva cazul aici, in L.A.

-- Unele decizii merita consecințele. Crezi ca o sa il găsesti pe Jake aici? După ce a făcut o asemenea crima?

-- Politia se va ocupa de asta. Suntem specializati.

-- Politia se va ocupa la fel cum s-a ocupat pana acum? Băiatul asta este cautat de 2 ani.

-- Daca nu este Jake?

-- Este Jake. Dar stii ceva? O sa il gasesc si crede-ma, nu am nicio intenție de a-l preda poliției. -- ii spun indreptandu-ma spre usa dar vocea ei m-a facut sa ma opresc.

-- La asta te refereai când ai spus ca tot cazul asta este in interesul tău. Il stii pe Jake, stii unde se afla dar nu vrei sa il predai. De ce vrei sa vin si eu? Sunt polițist si primul lucru pe care l-as fi facut ar fi sa îl predau poliției. -- m-am intors la ea cu un zâmbet adevărat, ajuns până la urechi si plin de glorie.

-- Daca vrei sa afli te invit intr-o lunga călătorie. Asta daca nu vrei sa dai inapoi. Te transformi intr-o fiinta lașa, micule inger? 

-- Bine. De acord. Vin cu tine dar vreau sa ma asigur ca aflu tot despre Jake, despre cadavre si despre tot ce m-ar ajuta la acest caz.

-- Nu toti obținem ce vrem dar dacă voi avea o inima buna, iti voi spune. Ne vedem maine la aeroport. Urmatoarea stație: New Mexico. -- ii spun si închid usa biroului mergând spre casa mea.

Il voi obține pe Jake Wallenberg indiferent de momeala de care am nevoie.     

O Iubire DemonicaWhere stories live. Discover now