XLI «Caz incheiat»

989 51 0
                                    

Capitolul 41

Caz incheiat

Sarah Collins

Ne aflam in sala de judecata. Toti avocații, polițiștii si o mare parte din judecători erau în sala. Asteptau cu sufletul la gura concluzia judecătorului care se ocupa cu acest caz. Era un "eveniment" pentru restul oamenilor din sala. Jack Wallenberg era persoana așteptată in aceasta sala de atata timp, iar acum il aveau, fix in locul visat: boxa vinovaților. Fiecare avocat, judecător sau polițist din publicul care era de fața il priveau pe Jack ca pe o prada. Stiau modul in care puneam cărțile pe față iar ei erau convinsi ca Jack era vinovat.

Însă eu eram acolo ca sa ii dezamăgesc, sa le dezamăgesc orgoliul fiecaruia care cu siguranta au pariat inainte sa intre in sala câți ani de închisoare va trebui sa execute Jack. Stiam ca el va face închisoare, va plăti pentru ce făcuse, dar anii nu vor ajunge la nici macar doua decenii și eram sigura ca pariul facut de cei din sala pornea la mai mult de 20.

Eram pregătită. Ma gandisem in tot timpul rămas la ce atitudine sa adopt si voi da roade. Bruno era aici, Josh era aici, Luke era cu mine. Toti martorii care imi asigurau câștigul erau aici. Inclusiv Blake. Aveam emotii, nu puteam sa ascund asta, dar in acelasi timp eram atat de sigura pe planul nostru conceput in doar cateva ore, indetaliat in timp. Dar ma simteam bine. Aveam o expresie destul de rece in ciuda emoțiilor din interiorul meu.

Am avut de discutat cu fiecare dintre martorii care sunt prezenti azi in sala, dar cel mai mult am insistat pe declarația lui Bruno.

«După ce l-am cautat un toate colturile din lume, eu si cu Blake il găsisem pe Bruno intr-una dintre casele fiului sau. Nu venisem cu vreun plan, am venit doar cu intentia de a-l obliga pe Bruno sa declare ce vrem noi.

Eu nu eram o fire agresivă asa ca am decis sa il las pe Blake sa isi joace rolul si sa il convinga pe Bruno sa faca ce trebuie.

-- O vei face.

După minute intregi si eterne in care tot ce se intampla era ca Bruno sa il enerveze pe Blake, demonul a decis sa înceapă cu amenințările pentru ca nu ne puteam permite sa stam toata ziua in acelasi loc.

-- Ori faci si declari exact ce zic eu, ori familia fiului tau moare. Intreaga familie a fiului tau moare.

Stiam ca Blake nu era in stare sa faca asa ceva dar Bruno nu stia asta. El stia partea întunecată a demonului si asta ii provoca frica.»

După acele cuvinte Bruno a acceptat rapid propunerea. Desi parea un insensibil cu toata lumea, avea mari sentimente pentru familia fiului sau, in special pentru nepoții săi. Asa Bruno isi va petrece cu siguranta restul vieții in închisoare dar ma voi ocupa ca in ultimele sale zile sa ii aduc familia. Orice ar face, merita sa isi aiba familia alaturi.

Josh, pe de alta parte, era aici ca sa isi sustina prietenul si sa il ajute. Va participa la acest caz ca fiind un alt martor care va asigura putina dar importanta nevinovatie a lui Jack in timp ce Luke avea acelasi rol. Trebuia sa ii asigurăm lui Wallenberg una dintre cele mai mici judecăți.

Toti eram îmbrăcați intr-un mod formal. Toti polițiștii, inclusiv Blake si pe de alta parte Josh, erau îmbrăcați la costum. Demonul meu era cel mai frumos dintre toti. Era îmbrăcat complet in negru, asa cum deseori o face, cu sacou, pantaloni, cămașa si pantofi negri. Niciodată nu mi-a plăcut o vestimentație atat de simpla, mereu mi-au plăcut culorile bine combinate, dar vazandu-l pe Blake, toate pretențiile mele au dispărut. Era atat de frumos si imi trezea ca de fiecare dată sentimente puternice.   

O Iubire DemonicaWhere stories live. Discover now