XIII «Atracție ciudata»

1.7K 88 0
                                    

Capitolul 13

Atracție ciudata

Sarah Collins

Inca o dimineata frumoasa intr-unul din hotelele din Albuquerque. Desi a fost o noapte excelenta pentru mine, si nu numai, nu am putut dormi gandindu-ma la aceeasi persoana: Blake. 

Acum am inteles totul. I-am inteles povestea, care e uluitoare si incredibila. Dar ma sperie faptul ca el, adevaratul Blake, este atat de bine dispus si..romantic. Mi se pare atat de ciudat sa il vad zambind pe amarul si antipaticul demon desi stiu ca in momentele alea nu este el, iar pe de o parte ma bucur de asta. Ma bucur sa fiu eu cea care se distreaza cu el. Ma bucur sa fiu eu prima cu care incearca atatea lucruri noi. Dar cine nu s-ar bucura daca ar fi in locul meu? 

Fara sa ne gandim la faptul ca Blake este o fiinta paranormala si negativa, oricine ar fi in locul meu s-ar bucura de faptul ca poate sta si isi poate petrece timpul cu un baiat frumos, uneori adorabil, plin de adrenalina, misterios si cu aere de baiat rau. 

Da, recunosc. Blake este un adevarat seducator in momentele dorite de el, un adevarat romantic. El este un baiat frumos, atractiv si cu un zambet care iti face ziua minunata. Nu stiu ce sunt emotiile pe care le simt cand il vad, vorbesc cu el, il aud dar stiu ca este o atractie pentru ca l-am cunoscut pe el, nu demonul. 

-- Ce facem azi? -- ma intreaba Blake. 

Eram in fata hotelului incercand sa ne decidem ce sa facem si unde sa mergem cand un gand mi-a bulversat tot cheful de distractie: noi am venit aici ca sa aflam cine a comis omorul din Los Angeles dar nu am investigat nimic. 

-- Nu am facut nimic pentru caz. Tot ce am aflat a fost ca nu este doar Jake implicat. Nimic mai mult. Sunt polițist, mi-am luat concediu doar ca sa vin aici si sa rezolv cazul dar nu am facut nimic. E responsabilitatea mea sa aflu cine a omorat atatia oameni. 

-- Te inteleg, Sarah, dar e ceva complicat. Trebuie sa aflam cine este capul acestei crime. 

-- Da, trebuie sa o facem dar asta nu o sa se intample daca nu facem nimic. 

-- Imi trebuie piste si oameni, declaratii si detalii care sa ma ajute.. 

-- Nu mai evita problema. Incepem incet. Mergem la Josh. 

-- La Josh? De ce ar trebui sa mergem acolo? 

Intrebarile lui repetate si motivele penibile pentru a evita situatia ma deranjau. Nu inteleg de ce trebuie sa ascunda atatea lucruri. Trebuie sa aflu cine a produs crima si daca ma distrez nu o sa stiu niciodata. De ce incearca sa ma distraga? 

-- Blake, cum ai zis tu, Josh e mana dreapta a lui Jake. Trebuie sa scoatem informatii de la el. Ma ajuti sau merg singura? 

Am vazut cum si-a dat ochii peste cap dar a terminat asigurandu-ma ca ma va ajuta. Stiam ca nu voia sa faca asta dar asta este slujba mea si nu pot sa nu imi indeplinesc functia de politist si in plus, imi provoaca o mare curiozitate tot ce se intampla. 

Cand am ajuns pentru a doua oara in fata usii lui Josh, care era foarte bine ascunsa, ma luase panica. Nu stiam cum sa il abordez, ce sa ii zic, cum sa il conving sa imi spuna ce imi trebuie, in plus, imi este atat de frica, e un vampir, fac ceva gresit si cine stie ce s-ar intampla. 

-- Ce surpriza placuta. Blake si ingerasul au venit in vizita. -- spune Joshua facandu-ma sa ma uit la el. Avea un mare zambet fals pe fata dar in acelasi timp era un zambet batjocoritor. Nu ii placea sa ma vada iar asta se vedea de la kilometrii distanta. 

-- Putem intra, Josh? -- intreaba Blake dand ochii peste cap pentru a doua oara in aceasta zi. Am putut sa observ ca incepea sa fie iarasi prost dispus, un semn rau ca demonii se vor intoarce in sufletul lui Blake.

Oare o sa ma simt la fel de atrasa de Blake cand demonii vor fi din nou prezenti in sufletul lui? 

Joshua s-a dat putin la o parte ca sa ne faca loc. Am observat ca radea intr-un mod subtil ceea ce m-a facut sa gandesc. 

Nemernic cititor de ganduri. 

-- Luati loc, dragi oaspeti. -- ne numeste intr-un mod sarcastic Joshua. 

-- Si, ce doriti din nou?-- continua vampirul. 

-- Chiar imi doresc informatii, oricat de mici ar fi, despre Jake. Si crede-ma, oribilule vampir, ca fara ele nu plec nicaieri. -- parca teama mea disparuse cand i-am spus cuvintele astea pline de curaj. Nu aveam timp sa mi le schimb si nici nu voiam. 

-- Ce te face sa crezi ca iti voi da informatiile? Crezi ca imi este teama de un inept inger? 

-- Sa nu uitam ca demonii sunt mai puternici decat vampirii. Eu sunt adevarata forta a raului tu esti doar un produs fals. -- cuvintele lui Blake l-au facut pe vampir sa nu mai creada asa de mult in el insusi dar stau si ma intreb: 

De ce nu a facut asta de prima data? 

-- Poate pentru ca nu a vrut adevaratul adevar. -- spune Josh raspunzandu-mi la intrebarea care nu a fost scoasa pe gura. 

Blake s-a uitat ciudat la el dar isi daduse seama ca cel mai probabil, imi raspundea la o intrebare. 

-- Nu stiu absolut nimic. -- imi spune Josh dupa mult timp de tacere. Rabdarea mea era crud incercata de acest nemernic vampir asa ca am renuntat la calmul meu. M-am ridicat brusc de pe scaun, Joshua facand acelasi lucru ca si mine auzindu-mi sangele circulandu-mi prin vene rapid. 

-- Renunta la atatea minciuni, nu e asa de greu sa imi dai o stupida si minima informatie! Nu ma mai pune la incercare pentru ca, orice as fi, nu pot ramane calma si rabdatoare cu nemernicii ca tine! 

-- Controleaza-ti ingerasul, Blake. Nu vrem sa ii eliminam aura. 

Blake s-a ridicat si el de pe scaun si s-a apropiat de mine, calmandu-ma. 

-- Spune ce stii, Josh. Nu vrem sa iti eliminam frumosii coltisori. -- ii spune Blake uitandu-se la el cu o privire plina de ura. 

-- Stiu doar ca are legatura cu cazul Marisei Sanchez, atat. -- ochii lui aratau sinceritate si, desi voiam sa imi pastrez postura si sa rad de fata lui de catelus ascultator, nu puteam pentru ca mi-am amintit de unde i-am mai auzit numele acestei femei. 

Marisa Sanchez este una dintre persoanele moarte din Los Angeles. Ea este cazul pe care l-am pus pe birou dar a ramas uitat. Informatiile despre Marisa Sanchez sunt in biroul meu, in Los Angeles. 

Acum, cum fac sa dau de dosar?  

O Iubire DemonicaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum