XXIX «Mori sau omori?»

1.2K 73 0
                                    

Capitolul 29

Mori sau omori?

Maraton [3/3]

Sarah Collins

Planul era deja facut. In puținele minute rămase, care au fost aceleasi cu presupunerile corecte ale lui Josh, ne-am putut pune mintea la încercare si am putut crea un bun plan contra inamicilor nostri. Nu am rămas in mijlocul pădurii. Încercasem sa cunoastem fiecare parte a pădurii. As minți dacă as spune ca nu îmi este frica si ca sunt sigura pe planul nostru. Avem un plan inteligent, recunosc, dar Diavolul este cea mai deșteaptă fiinta si imi este teama. Daca isi va da seama?   

Pentru gândirea unui bun plan am avut nevoie de cateva secunde de spionaj. Ne-am ascuns in spatele unor copaci, mai aproape de "gasca" Diavolului si am auzit ceea ce ne-a facut sa gandim mai rapid.

Jake, Luke, Diavolul si Bruno vor fi grupați în diferite zone ale pădurii. Asa ne va fi mult mai usor sa scăpăm de ce nu avem nevoie. Ne va fi mult mai usor sa ne strecuram printre ramuri si frunze. Nu stim cum vor fi grupați dar sper sa ne descurcam. Vreau si am nevoie de pace. 

Desi Blake voia sa stea cu mine, sa vina cu mine pentru a se asigura ca daca planul nu va functiona eu nu as fi afectată, l-am putut convinge cu greu sa stea departe de mine, macar pentru cateva minute. Riscam ca ceilalti imbecili din gasca inamicilor nostri sa nu ii gaseasca pe Blake si pe Josh iar eu sa sufar consecintele. Nu stiam ce mi-ar putea face Diavolul, nu stiam la ce ii puteam fi de folos, dar nu voiam, sincer, sa imi risc viata pentru a descoperi asta. 

-- Cine nu-i gata il iau cu lopata. -- il auzisem pe Diavol strigand. 

Porneau spre noi iar asta ma facuse sa imi pierd curajul. Parca nu mai voiam sa merg singura, parca nu mai voiam sa descopar prea multe, dar eram inger. Un inger nu este las, infrunta situatiile. De aia este una dintre cele mai inocente si sfinte fiinte. Lasii, arogantii, lenesii, ei sunt demoni iar eu nu eram printre ei. 

Eu, Josh si Blake ne-am impartit si am mers cu totii in locurile noastre pentru a ne face treaba. Eu am mers in partea stanga, Blake inainte iar Josh in dreapta. Fiecare dintre noi stia ce avea de facut. 

Rucsacul pe care il aveam in spate imi ingreuna putin situatia, nu puteam sa fug prea repede. Cand am ajuns destul de departe dupa parerea mea, mi-am dat rucsacul jos si, cu foarfeca pe care o luasem din hotel, am taiat in cel mai prost mod o bucata din materialul rucascului. Bucata de material era taiata de parca ar fi rupta brusc, imi facusem bine treaba. Am agatat-o cat de repede am putut de creanga unui copac si am fugit inainte auzind pasi in spatele meu. Dupa cum am decis impreuna cu Blake si cu Josh, am inceput sa fug in dreapta cu pasi cat se poate de zgomotosi pentru a ma asigura ca inamicii ma aud si ca vor veni dupa mine, in timp ce Blake sau Josh, depinde de orientarea lor, incercau sa se indrepte spre locul din care am intrat in aceasta padure, locul unde se aflau solutiile la toate problemele noastre. Cum stiu asta?

Pe langa faptul ca in momentul in care am aflat ca inamicii vor fi grupati pentru a ne gasi, noi am mai auzit o replica care ne-a starnit interesul si care ne-a facut sa gandit mult mai limpede pentru solutia unui plan. 

"-- Pune Misticul  in camioneta"

Dupa cum ne-a explicat Josh, Misticul este o carte unica in care se gasesc toate secretele unei batalii, toate secretele fiintelor paranormale, toate slabiciunile lor. Acea carte il facea pe Diavol puternic, inteligent. Avea informatii din acea carte. Din cate ne-a povestit Josh in  cel mai scurt timp posibil, Diavolul a stat mii de ani sa invete fiecare pagina, fiecare cuvant din cartea de 66 de pagini. Fiecare explicatie, fiecare posibilitate. Din cauza cartii, din cauza Misticului, Diavolul nu a putut fi invins NICIODATA. 

O Iubire DemonicaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum