Deel 2

2.9K 130 10
                                    

We zijn langs Selma der huis gegaan om haar spullen op te halen. We netselde ons in de bank met zakken chips en blikjes Energy. Samen keken we film na film en zo vielen we in slaap.
Langzaam werd ik zakker en glomlachte toen ik zag in wat voor positie lagen. Selma lag geklemd tussen me benen met allemaal kwijl uit haar mond. Ik pakte m'n telefoon en bekeek hoe laat het is. "SELMA" snel schudde ik haar wakker, en besefte me dat we een halfe dag school hebben gemist. Gehaast liep ik naar de badkamer en waste m'n gezicht. "SELMA" ik hoorde haar zachtjes kreunen, even later stonden we samen onze tanden te poetsen. "Laten we gewoon thuis blijven we zijn toch al te laat het heeft geen nut." Ze is gek, nooit dat ik zou spijbelen, is ook helemaal niks voor mij. "Nee Selma we gaan gewoon naar school." Zei ik vastberaden. "Alsjeblieft?" Ze zette haar handen in elkaar en ging op haar knieën zitten. "Nassira ik smeek het je. Één keer, laten we één keer wat leuks gaan doen." Ik dacht diep na, het kan eigenlijk geen kwaad. Selma heeft altijd de tofste verhalen over wat ze met andere vriendinnen heeft meegemaakt. Ik zou het geweldig vinden om ook wat te hebben waar ik later aan kan denken. "Selma, één keer, serieus we doen het één keer." Ze was door de dollen heen. "Ik heb een idee." Riep ze in m'n oor. "24 uur lang ga jij doen wat ik zeg. Wees niet bang voor gekke opdrachten, je gaat alleen een dagje met me meelopen. Wat ik doe doe jij ook." "Wat een suf idee, wat heb ik er nou aan?" Ze keek nadenkend voor zich uit. "Laten we het wat spannender maken. Als jij 24 uur lang volhoud te doen wat ik wil. Mag jij op mijn kosten een dagje winkelen in alle winkels." Het klonk als muziek in de oren van Nassira, het zal zeker in haar voordeel zijn
"Maar dat is niet alles." Haalde Selma haar uit haar gedachte. "Je mag weigeren want het word zeker niet makkelijk. Maar als je dat doet, mag ik op jou kosten een dag lang shoppen in elke winkel die ik maar wil." Natuurlijk, hoe dom kan ik zijn, er zit altijd wel een addertje onder het gras. Maar toch had ze het idee dat ze het wel aankan. Waarom niet? Hoe erg kan het zijn, ze kan het wel volhouden en dan word het voor haar een heerlijk dagje gratis shoppen. "Deal!" En ze schudden elkaar de hand.
"Nou laten we beginnen met die hoofddoek." En ze wees afkeurend naar de bank waar de zwarte hoofddoek van Nassira lag. "Ga je al meteen zo beginnen?" "So dat gaat snel. Heb ik nu al een dagje shoppen gewonnen?" Wat Nassira was vergeten is dat ze het geld er niet voor heeft, waar moet ze het vandaan halen. Haar ouders hebben niet zoveel geld. Integendeel tot de ouders van Selma ze zijn jong, rijk en doen de leukste dingen met z'n allen. Nassira en haar ouders leven al jaren van enkel een uitkering. haar vader heeft al een hele tijd last van reuma en kan daardoor niet meer werken, haar moeder spreekt geen woord Nederlands en heeft suikerziekte, ook zij is dus niet instaat om te werken. "Nou komt er nog wat van?" "Weetje ik doe het er is niemand die het ziet. Maar vergeet niet, het is maar voor 24 uur." Selma was weer helemaal blij en begon weer door de hele badkamer op en neer te springen van blijdschap. Ze trok een stijltang uit haar weekendtas en begon met het stijlen van Nassira haar haar. Ze deed haar krullen mooi in model en ze kleede zich allebei om, even later stonden ze op en top klaar voor vertrek.
"Bereid je maar voor voor een dag in het leven van Selma." En ze starte haar scooter.

Machakil.. (voltooid)Where stories live. Discover now