Bölüm 10

3K 333 16
                                    

İYİ OKUMALAR ARKADAŞLAR... UMARIM BEĞENİRSİNİZ BÖLÜMLERİ... YORUM VE BEĞENİLERİNİZE GÖRE GELİYOR BÖLÜMLER... İLGİNİZİ EKSİK ETMEYİN... ARTIK HAREKETLENMEYE BAŞLAYACAĞIZ...

Galen, pelerininin başlığını başına örttü. Galen'ın da aynı şekilde davrandığını görebiliyordu. Arkasında ki cadının bedeni bir kumaşla sarılmış ve sıkı sıkı bağlanmıştı. Bir tür yük gibi görünüyordu. Sadece Kareena hiçbir gizlenme gereği görmeden ilerliyordu.

Ne kadar matriarkallara alışık olsalar da hem prangalı hem de yanında erkeklerle dolaşan bir matriarkalı ilk defa görüyorlardı. İnsanların bu tuhaf guruba gözlerini dikip bakmasına neden oluyordu. Galen bundan hiç hoşlanmamıştı.

Genç adam başını öne eğdi iyice. Ne olursa olsun gözlerinin görünmesini istemiyordu. Dagon'da ona uyarak alnını önünde atı süren kadının sırtına dayadı. Böylece çocuğun yüzü iyiden iyiye gizlenmiş oldu.

Smryna...

Bazı şeyler Galen için anlam kazanmaya başlamıştı artık. Kareena, Smryna'ya dönmeyi çok istiyordu ve bunun tek nedeni kraliçesi değildi. Aynı zamanda çocuğunu da görmek istiyordu. Belli ki bir kız çocuğuydu. Sadece bu iki neden bile son derece iyiydi.

Tek bir soru cevapsız kalıyordu geriye. Neden anavatanına dönmekten bu kadar çekiniyordu? Evet, buraya dönmeyi kendi istemişti. Ancak ondan yayılan gerginlik ve tedirginlikte hissedilebilirdi. Kareena bir şeyden ötürü burada çok durmayacak gibi görünüyordu.

Bu kadar önemsediği çocuk da bir dişi olmalıydı. Başka türlü onu büyütemezdi muhtemelen. Ancak durum her ne olursa olsun kafasından ne geçtiğini bilmek isterdi. Önceliği kızı mıydı? Yoksa üzerindeki laneti mi bozmak istiyordu?

O kadar çok sorun vardı ki bütün bunların içinde Dagon'u nasıl koruyabileceğini bile bilemiyordu. Kareena defalarca ona Smyrna'ya giremeyeceğini söylemişti. Böylesine karışık bir zamanda Dagon'u onlarla göndermesi iyi olacak mıydı? Ellerinde tek bir cadı vardı. Kareena'yı lanetlemişti. Bir ihtimal Dagon'un lanetini kırabilirdi.

Tek bir cadının üzerinden düşünmek zorundalardı. Her şeyi sadece bir cadıya bağlayacaklardı. Galen bunu düşünmek istemiyordu ama ya bir şeyler ters giderse o zaman ne yapacaktı? Kareena güçlü bir kadındı. Bir şekilde kendisini ve kızını koruyabilirdi. Ancak bu durumda Galen, Dagon'u nasıl koruyacaktı?

Atını, Kareena'nın atına yaklaştırdı. "Smryna'ya giremesem bile en yakın nerede bulunabilirim?" diye sordu sakin bir şekilde. Sesi sadece onun duyabileceği bir tondaydı.

Genç kadın gözlerini önünden bir an bile ayırmadı. "Kaketa mağarasının girişinde bekleyebilirsin" dedi. "Eğer ormana girersen halkım seni anında hisseder"

Galen, kaşlarını çattı. "Erkek radarınız mı var?" derken gülecek bir şey bile bulamıyordu.

Kareena, başını çevirip erkeğe baktı. "Sen bir ejderhasın" dedi sakin bir şekilde. Tekrar başını çevirip yola döndü. "Varlığını her türlü hissederiz. Ne kadar güçlü olursan ol, yüzlerce matriarkale karşı tek başına hiçbir şey yapamazsın"

Onun geçen gece ki dönüşümünü düşününce hakkını vermek gerekiyordu. Eğer hepsi bu şekilde dönüşüm geçirebiliyorsa çok büyük bir sorundu. Üstelik sadece tek bir hayvana mı dönüşebiliyorlardı yoksa başka hayvanlara da dönüşebiliyorlardı? Her geçen gün daha da sorunlarla boğuşuyorlardı.

İNLEYEN ALEV 2. KİTAP- FISILDAYAN RÜZGARDonde viven las historias. Descúbrelo ahora