Bölüm 22

3K 327 61
                                    


"Çok iyi iş çıkarmışsınız, Dagon" dedi Galen üzerine pantolonu geçirirken. "Gerçekten harika"

Kareena, eline aldığı elbiseye baktı. Krem renginde ve belinden kahverengi örgülü deri bir kemer olan bir elbiseydi. İpekten yumuşak kumaşı insanın içini gıcıklıyordu. Genç kadın çıplak olmaktansa bunu giymenin çok daha iyi olacağını düşündü ancak bu tarz elbiselere hiç alışık değildi.

Viyola için ufak mavi bir elbise seçilmişti. Belindeki kuşağını kurdele şeklinde bağlandığı çok tatlı bir elbiseydi. Dagon ise Galen gibi siyah bir pantolon, beyaz gömlek ve siyah çizmeler giymişti.

Kareena, derin bir nefes alıp elbiseyi başından geçirdi ve aşağı itti. Belindeki kemeri sıkılaştırdı ve ipini aşağı sarkıttı. Ayağına kahverengi çizmelerini geçirdi ve kıvırcık uzun saçlarını bir kurdeleyle tepesinde bağladı. Kendisini çok tuhaf hissediyordu.

"Vaaaaaaay!"

Genç kadın başını çevirip kızına baktı. Viyola, ellerini yumruk yapmış heyecanla ona bakıyordu. "Anne" diye bağırdı. "Çok güzel olmuşsun"

Bu çok tuhaf bir histi. Parçalanan kıyafetleri savaşlarda rahat etmesi için vardı. Bu tarz kıyafetleri işleri olmayan insan kadınları giyiyordu sadece. Tedirgin bir şekilde etrafına baktı. Galen dalgın bir şekilde ona bakıyordu. Genç kadın daha da ürperdiğini hissetti. "Ne var?" derken sesi biraz dalgındı.

"Saçlarımın kesilmesi gerekiyor" dedi Galen sakince. "Ama eline bir ustura verip yanıma yaklaşmana izin vermeli miyim emin değilim"

Kareena elinde olmadan hafifçe dişlerini göstererek gülümsedi ve ellerini beline koydu. "Deneyelim mi?" derken sesinde içindeki kaplanın izleri vardı.

Dagon, dalgın bir şekilde paketlerden pelerin ve maskeleri çıkardı. Galen onu ilk kez kasabaya gönderdiğinde özellikle maske almasını söylemişti. Onunla ilk karşılaştığında efendisi onu evine sürüklerken de maskeli ve pelerinli tuhaf bir adamdı. Galen, gözlerini gizlemek için bunu yapıyordu. Bu yüzden Dagon hepsi için almıştı.

Herkes pelerinlerini üzerine geçirip kapüşonlarıyla başlarını örttü ve yüzlerine maskelerini geçirdiler. Galen, başını çevirip onlara baktı. "Dagon" dedi sakince. "Vivi'nin elini bırakma sakın. Bir sorun olurda birbirimizden ayrılırsak onu koru. Vivi, koklayarak bizi bulur zaten" dedi ardından Kareena'ya döndü ve elini uzattı.

Genç kadın tedirgin bir şekilde durdu. Maskenin altından ne düşündüğü belli olmuyordu ama en sonunda elini erkeğin avucuna bıraktı.

Kasabanın içinden geçerken kimse onlara bakmıyordu. Zenginlerin kendilerini gizlemek için maske ve pelerin kullanmaları çok alışıldık bir şey olduğu için kimse riske girip karşısındakilerle göz teması kurmuyordu.

İki yetişkin önde yürüyorlardı. Arkalarında biri daha uzun boylu diğeri daha küçük iki çocuk vardı. Hepsinin sırtlarında birer çanta vardı. Erkek olan zengin karısı ve çocuklarıyla bir hana girdi.

Oldukça yeni görünümlü bir handı. Ya yeni tadilat olmuştu ya da henüz yeni yapılmıştı. Ancak ahşap ve boya kokusu çok yoğundu. Galen, sakince adama iki altın uzattı ve ailesi için bir oda istedi. Hancı, kadına ve çocuklara baktı. "Efendim" dedi sakince. "isterseniz size iki oda hazırlayayım. Böylece karınızla rahat bir gece geçirirsiniz"

İNLEYEN ALEV 2. KİTAP- FISILDAYAN RÜZGARWhere stories live. Discover now