17.- Segreti! /C./

14.2K 423 13
                                    

- De fel vagy dobódva!- mosolyogtam Domenicora mikor láttam, hogy mennyire örömteli a hangulata

- Érzem, hogy,ez egy jó nap lesz. - mosolyog Ő is

- Miért? Mi lesz ma?

- Hallottál arról mikor pár évvel ezelőtt elrabolták és megakarták ölni a Capo-t?

Istenem, hogy jut ez most eszébe?! Még a hideg is kiráz mikor erre gondolok. Remélem nem tűnt fel neki mennyire lesápadtam.

Az egész helyzet akkor történt mikor kb. 14 éves voltam...

Elszöktem otthonról. Méghogy apám eldönti helyettem, hogy ki legyenba férjem. Csodálatos. Szabad akarat? Azt sem tudom mit jelent...
Beültem a kedvenc kávézómba ahol mint mindig, most is a világ legfinomabb szamócás limonádéját iszom.
Szeretek itt lenni mert itt senki nem tudja ki vagyok vagy, hogy ki a családom.
Itt azt hiszik, hogy egy átlagos, 14 éves lány vagyok aki nagyon szereti az itteni epres limonádét.
Bár minden ilyen egyszerű lenne.
Mikor megiszom az italt, pénzt teszek az asztalra de távozás előtt még elmegyek a mosdóba.
Meglátom, hogy nyitva a hátsó kijárat és odamegyek, hogy becsukjam de látom, hogy egy sikátorszerű, szűk kis utca van mögötte.
Kilépek az ajtón és komolyan elgondolkodom rajta, hogy milyen lenne ha elszöknék és új néven, új életet kezdenék. Rájövök, esélyem sem lenne. Azonnal megtalálnának. Az alvilág nagy és befolyásos. Akit keresel, megtalálod. Aki bújkál, megtalálják. Aki tartozik, meghal. Ennyire egyszerű.
Hirtelen az utca tőlem távolabb eső felén meg áll egy fekete autó. Azonnal felismerem. A mi autónk. Gyorsan elbújok egy oszlop mögé és nézem , hogy Anyám száll ki a hátsó ülésről és indul meg a kávézó fele. Most nem tudok merre menni, mert valaki így is úgy is megtalálna vagy meglátna.
Anyám kilép a kávézóból és elküldi a kocsit. Ez azt jelenti, hogy itt fog szétnézni, hátha megtalál. Tudja, hogy ha ki merek szökni a házból, soha nem megyek ezen a környéken túl.
Befordulna ebbe  a kis utcába mikor látom, hogy ismét megáll az út elején egy autó. Fogalmam sincs ki az amíg ki nem száll belőle egy nagyon félelmetesnek kinéző férfi. 
Teljes természetességgel anyámhoz sétál és megcsókolja. Olyan természetesen teszik mintha már évek óta ezt csinálnák. Nem hiszek  a szememnek!
Alig merek levegőt venni. 
Főleg mikor meglátom apám autóját közeledni, és azt, ahogyan az ablakon kihajolva céloz, lő és eltalálja a férfit. 
Egy ember szalad el az utca túloldaláról és rohan oda a kialakult fegyver harcba. 
Fogalmam sincs ki ez. Még soha nem láttam azelőtt. 
De Ő meglát engem. Nem szól semmit, nem mondja senkinek. Ebből azonnal tudom, hogy szövetséges. Nem fog bántani. 
Az új jövevény két lövéssel kiiktatja a kettő testőrt. Apám pedig leütötte a férfit, megkötözte és elvitte, anyámmal együtt. 
Rohanok haza és egésznap próbálom meghúzni magamat de apám felküldetett értem. 
Nekem pedig kötelező mennem. 
Még szinte be sem lépek de Ő nem vár rám. Mondani kezdi.

- Az anyád él. Nem öltem meg csak büntetést kapott. Minden bizonyítékot eltüntettem amin te is látszanál. Megvédtem az életedet mert a lányom vagy és mert mint kiderült a jövendőbelid apja az akivel az anyád megcsalt. - biztos látszódhat rajtam a döbbenet mert nem akarom elhinni amit hallok. - Ha tudni akarod akkor a Capo-t elengedtük és testőrt is adtunk mellé. Nem fog tudni semmiről sem. Caterina ez a mi családunk. Meg kell védenünk egymást. Én most megvédtelek téged azzal, hogy a bizonyítékokat eltüntettem, te pedig azzal fogsz, hogy beházasodsz hozzájuk és tartod a szádat.

Tudom a dolgom... Ez soha nem derülhet ki. Több ok miatt sem.
1. A bizonyítékot nem lett volna szabad eltűntetni, mert ez vétek a Capo ellen, hisz Ő a maffia feje. Tudnia kell mindenről.
2. Ha kiderülne, hogy volt szemtanú azt vagy azonnal megkínozzák, hogy beszéljen vagy azonnal megölik.
3. Ha valaki megtudja, hogy eltüntettük a bizonyítékot akkor jogos lenne a feltevése miszerint biztos azért tettük, hogy azt védjük aki a Capo életére tört. Jelenesetben magunkat és az új férfit.
4. Csak idő kérdése, hogy szemtanúkat kezdjenek keresni. Rá is jöhetnek, hogy volt de bizonyíték hijján nem tud mit kezdeni vele. 
5. Valaki rálő a Capo-ra, aztán más valaki végig nézi, hogy elrabolják és utána még valaki fedezi mindkettőt. Ez a logikus. És amíg ez logikus addig mondhatsz bármit, az lesz amit Ők hisznek. 
6. Akárki lehetsz, de ha besúgó vagy áruló vagy , akkor meghalsz. 

Domenico! ✔Where stories live. Discover now