T J U G O

2.1K 23 7
                                    


Axels perspektiv

Just nu står Ville och Mathilda och dansar skiten ur sig framför oss. Det är jag, Noel, Ludwig, Dante och några andra i soffan med oss. Vi snackar om allt och ingenting. Killarna är uppe i någon het diskussion om vilket märke som är bäst.

-" Men nej driver du Supreme är så fucking mycket snyggare än Stone island??" Hör jag Ludde säga

-" Nej bror vad snackar du om i sånna fall Cucci" hör jag Dantes stämma. Eller jag vet att det är han då han har något för de jäkla märket.
Jag väljer att inte lägga mig i diskussionen men istället drar min uppmärksamhet till Vicci. Jag förväntade mig se henne stå och dansa men istället står hon och Mathilda vända mot Stephanie och hennes lilla pinsamma gäng.
Jag kollar oroligt på Vicci medan hon vänder blicken mot mig. Jag ger henne en orolig blick medan jag böjer mig framåt från soffans ryggstöd.
Jag hör hur hon och Stephanie pratar smått med kaxiga röster, det handlar om Ludwig..

-" Eyy Ludde" säger jag och petar lite på han med blicken fast mot Vicci.

-" Nej vänta bror"

-" Nejjj Eyy Ludde kolla"

Han vänder blicken mot Vicci, alla andras killars blick vänds också.

Fuck hör jag både Ludwig,Dante och Noel mumla.

Vi hör hur Vicci helt plötsligt höjer rösten och skriker

-" VAD FUCKING KALLA DU MIG"

Vi alla hoppar till lite vad hon säger, beredda på att behöva springa fram och stoppa dem innan något händer.
Men det går inte många sekunder innan vi ser hur Stephanie tar sats med knytnäven. Sedan går allt i slowmotion..
Stephanies knytnäve träffar Victoria rakt på revbenen. Hon faller bakåt på direkten, ingen står bakom så hon faller hårt mot golvet.

-"Victoriaaaaa!!!" skriker Ludwig och springer upp från soffan fram till henne. Vi springer efter han och ställer oss på huk framför henne.
Ludwig lägger henne i sitt knä, hon hostar något enormt.

-"Eyy Vicci säg något!!" skriker Dante till henne.
Det har skapats en ring runt oss av alla 100 pers som är här.

Ludwig klappar till henne lite på kinden för att hon ska reagera. Jag skakar på hennes ben för att försöka få henne vid liv. Hon lever ju men hon måste hålla sig vaken.

Vi ser hur hon försöker yttra några ord men det går inte, hon hostar för mycket. Vi alla bär skit oroliga ögon och stressade som fan.

-" Jaag.. ja får ingen luft. Host host host host host.
Gör något" viskar hon fram men alla vi hör det.

-" EYY RING FUCKING AMBULANS NUUU! Skriker Noel ut. Det är helt tyst i huset, endast mummel hörs av folk.

-"Jag ringer" hör vi en röst säga. Vi skiter i vem vi har vår koll på Vicci.

-" Dem är här om 10" säger en röst.

-" be dem att fkn skynda sig, hon får ingen luft" skriker jag ut riiiiktigt högt.

-" Vicci vart exakt har du ont?" Frågar Dante henne stressat. Hon svarar inte utan ligger och bara hulkar för att försöka få luft.
Ludwig skakar på henne för att hon ska reagera men ingen relation får vi, hennes huvud är i Luddes knä.

-" Vicci!!" Skriker Ludde ut.

-"Mi, mina... revben" får hon ut av den sista luften. Hon går över till grova host attacker och hulkningar. Hon försöker andas men det blir bara stressade andetag som söker sig efter luft som hon inte får.

-" Ja.. ja orkar inte" hennes andetag går över till andetag som man har när man gråter, hon får absolut ingen luft.

-" Jo älskling kämpa, Dem är här vilken sekund som helst!"säger Ludwig stressat, en tår åker ner fråns hans kind, och allt fler kommer.

-" DEM ÄR HÄR! Skriker en okänd röst från hallen.

Två ambulansmän och en ambulanssköterska kommer springandes in i vardagsrummet med en bår. Vi försöker stressat ställa henne upp men hon bara skriker till

-"Ajajaajaj!!" får hon ut innan hon får sina host attacker igen. Vi kollar stressat på henne med oroliga ögon. Hennes ögon orkar knappt hålla sig uppe. Det ser ut som hon slocknar när som.

-" Okej, hörni sänk båren så vi får lägga upp henne" Säger en av ambulansmännen stressat. Båren har sänkts och vi försöker försiktigt få upp henne När hon kommit upp båren sätter dem på henne en syrgasmask. Alla i huset står och kollar på händelsen och jag möter Ludwig söndersprängda ögon, svullna och gråtfärdiga.
Dem höjer upp båren och springer stressat ut från huset, med oss som släp. Hela huset står just nu och kollar på och mummel hörs översllt.

-" Okej hörni en får följa med i ambulansen, resten får ta bil" säger den ena kvinnan stressat, som samtidigt kör in Vicci i ambulansen.
Hon andas hastigt och kraftfullt, henne ögonlock är stänga men öppnar då och då.
Alla kollar på Ludwig när kvinnan säger att en får följa med i ambulansen.

-" Ludde kör du, de vill hon nog helst" säger Dante och klappar han på ryggen.
Ludwig styr sina steg in mot Vicci och ambulansen kör snabbt iväg med rödljusen på.
Vi andra springer mot bilen och kör iväg i full fart.
Dante kör medan jag sitter bredvid honom och där bak sitter Noel och Mathilda.
Små snyftningar hörs frön Mathildas håll, antagligen oro.
Noel lägger sin hand på hennes lår som tröst, medan
Dante är koncentrerad på vägen och kör i 190 knyck.

-" Mathilda det blir bra" försöker jag få ur mig som tröst men själv blir jag osäker mot slutet. Ville är trots allt min närmsta tjej vän, det gjorde ont att se henne sådär. En tår klämmer sig fram och lämnar min kind. Jag som aldrig gråter...

Ludwigs perspektiv

Jag går med stressade steg in i ambulansen och sätter mig bredvid Vicci som ligger där på båren.
Mina ben börjar direkt stressa sig själva och börja skaka.

-" Okej vännen vart har du ont?" Frågar kvinnan henne stressat. Jag känner hur vi börjar rulla i full fart mot sjukhuset, syrenerna är på och nu var det bråttom.
Vicci andas fortfarande kraftfullt trots masken. Hennes blick är stressad och panikslagen. Hon kan inte få fram några ord så hon försöker stressat vissa med händer vart hon har ont. Dem leder sig till hennes revben där hon fick smällen. Exakt där hon absolut inte fick bli slagen..
Hon har sagt tidigare att kan tappa andan lite snabbt om hon slår i dem, men fatta hur det är nu med den där smällen. Det är allvarligt.
Kvinnan tar fram en spruta som hon stoppar direkt in i hennes arm, snabbt lugnar Vicci ner sig med sina hetsiga andetag. Hennes blick är ingenstans, utan bara upp i taket.
Jag Sitter och tänker på hur dum jag är, som lät henne gå på festen. Om hon inte hade gått hade inget av det här hänt! Jag ifrågesätter mig själv massvis av frågor och lägger all skuld på mig själv. Och det är exakt det jag ska göra! Tjejen slog henne pga mig..
Mina tankar avbryts när jag känner hur något rör sig vid min hand.

-" Ludwig" viskar hon fram. Hennes röst är hes och repig. Hon tar hela sin kraft för att få tag på min hand. Jag flätar samman våra händer och kramar om hennes hand med båda mina.

-" Allt kommer lösa sig hjärtat, jag lovar!"
Hennes ögon är trötta och det ser ut som hon tuppar av vilken sekund som helst.

-" Jag älskar dig" får hon fram. Jag blev helt varm inombords. Hennes ord betyder så mycket, speciellt i en sån här situation.

-" Jag älskar dig med hjärtat, du blir bra. Jag lovar" säger jag och höjer hennes hand lite för att lämna en kyss på den. Tårarna börjar men jag gör allt för att inte gråta. Men nu vinner mina känslor istället. Tårarna rinner ner längst mina kinder, droppandes ner på våra flätande händer. Hon kollar på våra händer och sedan mig. Hennes trötta ögon vinner nu över henne..
Hon somnar..

______________________________
Är detta slutet för Vicci?
Vad tror niii?

Rösta gärna<3

Du är min mandy Moore || Ludwig Kronstrand Where stories live. Discover now