πως σπάει ένα παιχνίδι?

10.5K 818 81
                                    


Eκείνος τρώει σιωπηλά απέναντι της . Δείχνει σαν να αγνοεί την ύπαρξη της σχεδόν επιδεικτικά και όμως κάποιες φορές καθώς η Χαρά τρώει έχει την αίσθηση οτι εκείνος την κοιτάζει παρατεταμένα . Δεν σηκώνει όμως το κεφάλι της. Προσπαθεί να του δείξει πως κι εκείνη τον αγνοεί αν και νιώθει μια περίεργη αμηχανία που αρνείται να την επεξεργαστεί.

"Είναι χάλια το φαγητό " λέει τέλος εκείνη και καταπίνει μια μπουκιά ακόμη κρέας. Μια ώρα μετά μαγειρέματος φτιάξανε αυτό το πράγμα και στην κουζίνα έχουν άπλυτα τα μισά σκεύη.

"Αυτό έχουμε.." της λέει αδιάφορα..όντως είναι χάλια βέβαια.

Σηκώνει τα μάτια της και τον  περιεργάζεται να μασάει με δυσκολία το κρέας..του χαμογελά ειρωνικά..μπορεί να την παιδεύει αλλά εμφανώς παιδεύεται κι αυτός μαζί της. Δεν έχει καταλάβει ποιό είναι το σχέδιο του ..αλλά μάλλον του πάει χάλια. Του χαμογελά ακόμη πιο διάπλατα.

"Σταμάτα να χαμογελάς.." της λέει εκνευρισμένος. Το σχέδιο του να την φυλακίσει στο σπίτι μακριά απο κάθετι που αγαπά δείχνει να την αφήνει ανεπηρέαστη. Τον τρελαίνει κάθε φορά που την βλέπει να χαμογελά. Θέλει να την τσακίσει σαν κλαράκι , να της σπάσει τον τσαμπουκά με κάθε κόστος. Αλλά δεν ξέρει πως. Η Χαρά Μαρίνη δεν ήταν όπως την φανταζόταν.

"Θα χαμογελάω όσο θέλω..σε ελεύθερη χώρα ζούμε.." πάει να του πει όταν ακούει την μπουνιά του να βροντάει πάνω στην ξύλινη επιφάνεια του τραπεζιού. Τα πιάτα αναπηδούν με κρότο κι εκείνη ανακάθεται στην θέση της τρομαγμένα. Φαίνεται πολύ θυμωμένος..αλλά ..για κάποιο λόγο..δεν πιστεύει οτι θα την χτυπήσει.

Του χαμογελά ξανά. Ακόμη πιο διάπλατα. Τι νόμιζε? οτι θα την κλείσει σε ένα σπίτι και εκείνη θα τα βάψει μαύρα? θα χρειαστεί να προσπαθήσει πολύ  πολύυυυυ περισσότερο απο ένα άθλιο φαγητό και μια φυλακή για να την σπάσει.

"Είσαι.." της λέει μέσα απο τα δόντια του και σταματά αμέσως. Υποτίθεται οτι έπρεπε να την παίξει σαν γυναίκα..να την φτάσει στο απροχώρητο..να την ξευτελίσει..αλλά η γυναίκα είναι άπαιχτη..τον εκνευρίζει τόσο πολύ.

"Ξέρεις τι πιστεύω για σένα?" του λέει και παίρνει με ηρεμία το πιάτο της στα χέρια της και το πάει στο νεροχύτη. Επιδεικτικά πολύ κουτσαίνει..έτσι για να του αποδείξει οτι δεν κρύβεται απο εκείνον..τι νόμιζε? οτι τον γουστάρει και δεν θέλει να την περάσει για κουτσή? ..εντάξει ..ίσως απο ματαιοδοξία..να μην ήθελε να..την έχει για κουτσή..αλλά στην τελική δεν της καίγεται καρφί τι νομίζει για εκείνη ο παρανοικός.

Μην μιλάςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα