Τα ξύλινα ελάφια

10K 810 178
                                    

Μια εβδομάδα μετά

Όλα είναι κανονισμένα. Έχει βρει ένα μικρό σπίτι στο χωριό, έχει μιλήσει με την Μάγδα και την περιμένει, οι βαλίτσες της είναι έτοιμες. Αλλά δεν έχει πάρει την απόφαση να φύγει. Ο Αντρέας την κρατά δέσμια στην πόλη εκείνη. Δεν μπορεί να τον αφήσει. Θέλει να τον ξαναδεί.

Και πάλι τα βήματα της την έφεραν μπροστά στο κτίριο της φυλακής. Σήμερα φόρεσε φόρεμα, έχει βαφτεί. Αλλά σαν έφτασε μπροστά απο το κτίριο, ντράπηκε και για τα ρούχα της και για το βάψιμο της. Με ένα μαντήλι σιγά σιγά ξεβάφεται, όταν  βλέπει την Κάτια.

Την κοιτά απο μακριά κι εκείνη και της χαμογελά. Με εκείνα τα αινιγματικά χαμόγελα που μόνο η Κάτια ξέρει να δείχνει.

"Πλησίασε" της λέει καθώς  βλέπει πως η Χαρά την κοιτάζει με δισταγμό.

Γιατί ήρθε στην φυλακή? Ακόμη λοιπόν συναντιούνται με τον Αντρέα?

Την πλησιάζει διστακτικά. Την κοιτάζει. Φοράει κι εκείνη ένα κολλητό φόρεμα και εκείνο το έντονο κόκκινο κραγιόν . Μυρίζει βαρύ άρωμα. Δίπλα της σταματημένο ένα πολυτελές μαύρο αυτοκίνητο. Σε ποιόν ανήκει?

"Του μέλλοντα συζύγου μου.." της λέει η Κάτια λες και διάβασε τις σκέψεις της.

Την κοιτά ξαφνιασμένη.

"Χαλάρωσε ..δεν παντρεύομαι τον Αντρέα.."

Της γνέφει καταφατικά. Η Κάτια σκύβει και την φιλά στο μάγουλο και η Χαρά σκουπίζει κατευθείαν το μάγουλο της.

"Κάποιοι πρέπει να βρούμε τρόπο να επιβιώσουμε μέσα σε αυτό το παιχνίδι" της απαντά και της χαμογελά διάπλατα. Ο σοφέρ της ανοίγει την πόρτα και η Κάτια μπαίνει μέσα.


Βλέπει το αυτοκίνητο να ξεμακραίνει με ταχύτητα. Η Κάτια θα συνέχιζε να παίζει. 

Κάποτε όμως θα καιγόταν στο παιχνίδι της ζωής της .


Στρίβει το κορμί της και μπαίνει στην φυλακή. Στην είσοδο την ελέγχουν για ακόμη μια φορά, έπειτα ο δεσμοφύλακας την οδηγεί και πάλι στην αυλή.

"Πολλές επισκέψεις έχει σήμερα ο Εμπείρης.." της λέει και της κλείνει το μάτι.

Νιώθει εκνευρισμό ξαφνικά και θέλει να φύγει. Έκανε άσχημα που ήρθε. Έκανε άσχημα που φόρεσε το ηλίθιο αυτό φόρεμα. Τι σκεφτόταν?

Ο Αντρέας προβάλλει μέσα απο το κτίριο. Της χαμογελά αμυδρά απο μακριά. Τον βλέπει να την κοιτάζει απο πάνω ως κάτω. Και μετά της χαμογελά ακόμη περισσότερο. Είδε το φόρεμα..

Μην μιλάςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα