Το χρώμα της αγάπης

10.1K 833 110
                                    

Mια εβδομάδα μετά


Εφτά μέρες μετά και δεν κατάφερε ο Αντρέας να μείνει μόνος μαζί της..δηλαδή θα μπορούσε αν το ήθελε αλλά και η Χαρά δεν βοηθάει. Κάθε φορά που την πλησιάζει προαποφασίζεται οτι έχει δουλειά στο σπίτι..την μια να καθαρίσει..την άλλη να παίξει..την τρίτη να πάει στο χωριό για ψώνια. Την παρατηρεί συνέχεια να γυροφέρνει στο σπίτι και ασταμάτητα να ασχολείται με τα παιδιά. Όσο την κοιτάει βέβαια να είναι τόσο δοσμένη στα παιδιά..

Τι χρώμα έχει η αγάπη?

Φυσικά όσο την βλέπει αφοσιωμένη σε αυτά ..καταλαβαίνει οτι πραγματικά γύρισε για εκείνα..και όχι γι αυτόν. Αν της μιλήσει..την νιώθει νευρική..σκύβει το κεφάλι και ούτε στα μάτια τον κοιτά. Σίγουρα δεν είναι πια ερωτευμένη..θα βοηθούσε κι εκείνη λίγο την κατάσταση..δεν τον βλέπει πως δεν έχει μάτια παρά μόνο για εκείνην? Ο Μανώλης πάντως το κατάλαβε..και η Μάγδα..ακόμη και τα παιδιά. Με το που μπαίνει στο σπίτι τον έχουν μάθει και πριν ρωτήσει , του λένε που βρίσκεται η Χαρά. Ντρέπεται λίγο..αλλά όχι και πολύ.

Την κοιτάζει απο μακριά..κάθεται στο καθιστικό παρέα με δυο κορίτσια και ζωγραφίζουν. Δεν τον κοιτάζει. Ούτε μια φορά δεν τον έχει κοιτάξει. Αυτός τρέχει όλη μέρα να τακτοποιήσει θέματα της φάρμας αλλά κάθε απόγευμα τα παρατάει όλα και έρχεται στο σπίτι να την δει. Κι ας τον αγνοεί.

Η Χαρά λοξοκοιτά προς το μέρος του ενώ ο Αντρέας την κοιτά σοβαρός βυθισμένος στις σκέψεις του. Για εκείνη. Κατεβάζει το βλέμμα γρήγορα εκείνη, τα μάγουλα της αναψοκοκκινισμένα.

"Χαρά κοκκίνισαν τα μάγουλα σου" λέει η μια μικρή με τσιριχτή φωνή και η Χαρά κοκκινίζει κι άλλο. 

"Σσσ..μην φωνάζεις Κέισι.."

Κοιτά τον Αντρέα. Το άκουσε και της χαμογελά. Είναι στο βάθος με δυο αγόρια και παίζουν επιτραπέζιο. Αν και όλο του φωνάζουν να παίξει γιατί πάντα ξεχνά πότε έρχεται η σειρά του.

Την παρατηρεί να μαζεύεται..του γυρνά και πλάτη.

Ξεφυσά.


Ίσως..εκτός το οτι μπορεί να μην είναι άλλο ερωτευμένη μαζί του..μπορεί και να φοβάται..οι δυο φορές που έκαναν έρωτα..σίγουρα δεν θα της άρεσαν..θα την τρόμαξε..ζευγάρωσε μαζί της σαν ..δεν ήταν έτσι..συμβατικό αυτό που έγινε..μπορεί ναι..να μην θέλει εκείνη ξανά ερωτικά να την πλησιάσει..θα μπορούσε να είναι βέβαια πιο τρυφερός την επόμενη φορά..αν υπάρξει ποτέ..θα μπορούσε να της δείξει πόσο πολύ ..

Μην μιλάςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα