Η απόφαση

9.2K 779 100
                                    


Δυο εβδομάδες μετά


Χθες βράδυ πήγε στο σπίτι της. Ένιωθε πως τις τελευταίες μέρες η Χαρά γινόταν ολοένα πιο απόμακρη. Χθες όμως ήταν το αποκορύφωμα. Πήγε στο σπίτι της όπως κάθε βράδυ αλλά εκείνη την φορά όσο και να χτύπησε εκείνη δεν του άνοιξε. Για μια στιγμή σκέφτηκε να σπάσει την πόρτα..αλλά συγκρατήθηκε. Το ήξερε οτι είναι μέσα. Αν εκείνη δεν θέλει..αλλά του αξίζει να του ξεκαθαρίσει. Θα τον τρελάνει..όταν την έχει αγκαλιά ..τρέμει..το βλέπει στα μάτια της οτι χάνεται στο άγγιγμα του..το ξέρει γιατί το νιώθει κι εκείνος. Με όλο του το είναι.

Δεν ξέρει αν τώρα που θα την δει στο σπίτι της ευτυχίας πρέπει να της ζητήσει τον λόγο..τον έχει κάνει να τρέχει..δεν του αξίζει. Ας ανοίξει το στόμα της και να τον διώξει. Γιατί δεν το κάνει? γιατί τον αφήνει στο σκοτάδι? τι σκατά κάνει τόσο στραβά?

Την βλέπει να κάθεται με την Μάγδα στην μέση της αυλής. Κοιτάνε τα παιδιά απο μακριά. Της πλησιάζει με βιαστικά βήματα. Η Μάγδα του χαμογελά απο μακριά και η Χαρά τον κοιτάζει αναστατωμένη. Τι σκατά συμβαίνει? γιατί δεν μπορεί να χαλαρώσει? τι της φταίει?

"Καλημέρα" απευθύνεται αυστηρά και στις δυο γυναίκες. Κοιτά την Χαρά που έχει σκύψει το βλέμμα της. 

"Γιατί δεν άνοιξες χθες?" της λέει απότομα αν και προσπαθεί να δείχνει ήρεμος. Η Μάγδα κοκκινίζει. Ο Αντρέας και η Χαρά δεν έχουν δώσει δικαίωμα να υποθέσει κάποιος οτι είναι ζευγάρι. Αν και όλοι το ξέρουν. Ακόμη και τα μικρά.

"Να με συγχωρείτε εμένα.." τους λέει ενώ ο Αντρέας χωρίς να την κοιτάζει της γνέφει θετικά.

"Εγώ..Αντρέα.." δεν ξέρει τι να του πει. 

Σκέφτεται μόνο οτι αν αφήσει να εξελιχθεί κι άλλο η σχέση τους..το νιώθει οτι δεν θα το αντέξει την ημέρα που θα την αφήσει. Γιατί θα την αφήσει αναγκαστικά. Κάποια μέρα θα θελήσει να κάνει οικογένεια όπως όλοι οι άντρες. Και αυτή..αυτή τι θα κάνει τότε? δεν μπορεί καν να το σκέφτεται. Αν δεν είχε δεθεί τόσο με τα παιδιά θα έφευγε απο αυτό τον τόπο. Αλλά..τουλάχιστον..δεν μπορεί..γιατί κάθε φορά που την αγκαλιάζει..σκέφτεται οτι θα την αφήσει κάποια μέρα..κάποια άλλη γυναίκα θα τον ολοκληρώσει..και αυτό είναι το δίκαιο..δεν θα τον καταδίκαζε ποτέ να μην κάνει παιδιά..όχι οτι της είπε οτι θέλει..ίσως να θέλει εκείνος απλά να περνάνε καλά..αλλά αυτή τον αγαπάει..δένεται μαζί του κάθε μέρα ακόμη περισσότερο..ξεφυσά.

Μην μιλάςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα