όταν είπε το όνομα του

10.3K 849 110
                                    

Μια εβδομάδα μετά


Ο γιατρός κλείνει με προσοχή την πόρτα πίσω του. Ο Αντρέας τον κοιτάζει συνοφρυωμένος. 

"ο ορός δεν κάνει πολλά πράγματα..θα πρέπει να ξεκινήσει να τρώει,έχει ήδη η κοπέλα χάσει βάρος και φαίνεται αδύναμη Αντρέα , δεν ξέρω που θέλεις να καταλήξει όλο αυτό αλλά δεν θα αντέξει για πολύ έτσι."

"Είναι εγωίστρια..αρνείται το φαγητό.." του λέει αυστηρά ο Αντρέας.

Της πηγαίνει ο ίδιος τον δίσκο με το φαγητό και κάθε φορά το παίρνει πίσω άθικτο. Κάθεται στο κρεβάτι ακούνητη και κοιτά πάντα στο ίδιο σημείο. Δεν βλεφαριάζει καν όταν εκείνος μπαίνει στο δωμάτιο. Προσπαθεί να το παίξει σκληρή , οτι δεν πονάει..αλλά πρέπει να πονάει.

Ο γιατρός του γνέφει αρνητικά.

"Δεν τρώει γιατί αν κουνηθεί έστω ελάχιστα ο πόνος γιγαντώνεται..δεν την έχεις προσέξει πως κοιτάει πάντα στο ίδιο σημείο αμίλητη? προσπαθεί να ελέγξει τον πόνο..αν της διασπάσει κάτι την προσοχή της..ο πόνος πολλαπλασιάζεται"

Ο Αντρέας ακουμπά την πλάτη του στον τοίχο. Κοιτά τον γιατρό. Τον γνωρίζει απο παιδί. Μόνο αυτόν θα εμπιστευόταν να τον φέρει εδώ. Γιατί εκείνος..καταλαβαίνει..

"Προσποιείται..αν πονούσε..θα φώναζε..θα έκλαιγε..σου λέω είναι εγωισμός"

Δεν του το βγάζει απο το μυαλό..γι αυτό δεν τρώει..άλλωστε τον απείλησε ήδη πως θα αυτοκτονήσει..νομίζει πως αν την βλέπει μπροστά του να πεθαίνει απο ασιτία , εκείνος θα την λυπηθεί. Αλλά μόνο οίκτο δεν μπορεί να νιώσει για εκείνη.

"Αντρέα .." ο γιατρός τον πλησιάζει κι άλλο. Ακουμπά το χέρι του στον ώμο του.

"Ο άνθρωπος που πονά ..πάνω απο αυτό που μπορεί να αντέξει..δεν φωνάζει..δεν κλαίει..αυτά του γιγαντώνουν τον πόνο..μην ανησυχείς πονάει τόσο..που εσύ και εγώ δεν θα αντέχαμε..βαστάει ακόμη γιατί έχει εκπαιδευτεί να αντέχει σε χρόνιους πόνους..άλλος αν ήταν θα είχε ανοίξει το παράθυρο και θα είχε πέσει κάτω..είναι απίστευτη που δεν το έχει κάνει ακόμη."

Είναι απίστευτη..όντως..δεν μπορεί να την λυγίσει με τίποτα.

"Παιδί μου..ξέρω οτι είσαι καλός άντρας..και οτι κι αν κάνεις..έχεις τα δίκια σου..αλλά φοβάμαι για σένα..φοβάμαι πως θα χαθείς μέσα στην εκδίκηση."

Ο Αντρέας όμως ήδη σκέφτεται..κάτι άλλο..σχεδόν δεν ακούει τα λόγια του γιατρού. Άλλωστε δεν κάνει πίσω. Η Χαρά θα υποφέρει.

Μην μιλάςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα