Το πρώτο χιόνι

10.3K 843 190
                                    


Mπαίνει με βιαστικά βήματα στο σπίτι..παγώνει..το σώμα του τρέμει και η καρδιά του χτυπά δυνατά..πηγαίνει στο τζάκι και πιάνει ένα κούτσουρο..τα χέρια του άκαμπτα, δεν μπορεί να τα λυγίσει . Το ξύλο του πέφτει απο τα χέρια και ακούγεται ένας υπόκωφος θόρυβος στο ξύλινο δάπεδο.

Βγάζει τα ρούχα του με δυσκολία. Είναι κολλημένα πάνω του. Στέκει γυμνός καθώς για δεύτερη φορά επιχειρεί να ανάψει το τζάκι.

Οι φλόγες αρπάζουν σε δευτερόλεπτα, γλύφουν τα ξύλα, η φωτιά δυναμώνει είναι κίτρινη και κόκκινη, φωτίζει όλο το σπίτι. Γυμνός στέκει μπροστά της. Η φωτιά αρχίζει να του ζεσταίνει το κορμί. Κοιτά το χέρι του μπορεί να το λυγίσει. Η καρδιά του αρχίζει να χτυπά πιο αργά.

Δυο χέρια τυλίγονται γύρω απο το γυμνό κορμί του.

"Την σκότωσες?" η φωνή της Κάτιας ακούγεται νυσταγμένη. Το κορμί της είναι ζεστό, νιώθει το δαντελένιο νεγκλιζέ της να τρίβεται πάνω του και ανατριχιάζει. Ξεφεύγει απο τα χέρια της τραβώντας το κορμί του ένα βήμα πιο εκεί. Δεν της μιλά.

Η Κάτια κάθεται στην πολυθρόνα πίσω του. Τον κοιτά. Είναι γυμνασμένος, έχει αθλητικό κορμί, οι γλουτοί του σμιλεμένοι.

"Σου είπα πως ξέρω άτομα που θα σε βοηθούσαν σε αυτό..αλλά δεν ακούς..που την άφησες? Η αστυνομία θα αρχίσει τις ερωτήσεις.."

Γυρνά και την κοιτά.

"Μην μιλάς"

τρίβει το μέτωπο του.

Κοιτά τις φλόγες. Ανοιγοκλείνει τα χέρια του..


"Συνήθισες μικρή μου στο νέο οικοτροφείο?"

"Έκανα μια νέα φίλη..την λένε Χαρά..όνομα και πράγμα..είναι πολύ καλή..με βοηθάει σε όλα..νιώθω πως θα πάνε όλα καλά..αγαπάει και τα άλογα Αντρέα..πρέπει να την γνωρίσεις"


"Πρέπει να σκεφτούμε τι θα πούμε στην αστυνομία..την έθαψες?"

Η Κάτια πίσω απο την πλάτη του χαμογελά αμυδρά. Θα γίνει πολύ πλούσια..το νιώθει.

"Σταμάτα να μιλάς"

Η φωνή του αλλόκοτα ακούγεται, σχεδόν δεν αναγνωρίζει την χροιά του.


"Κάποτε είδα στο δάσος να ζευγαρώνουν ελάφια.."

"Γιατί μου το είπες αυτό?"

Μην μιλάςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα