Στο τέλος να το σπάσεις

10.4K 809 262
                                    

"Δημήτρη.." ψελλίζει για ακόμη μια φορά καθώς τα μάτια της κουνιούνται γρήγορα κάτω απο τα κλειστά βλέφαρα. Κοιτάζει το πρόσωπο της. Εκείνη χαμογελά αμυδρά στον ύπνο της και η θερμοκρασία του σώματος της φαίνεται να έχει επανέλθει.
Την βγάζει απο την αγκαλιά του και την αφήνει κάτω πλάι στην φωτιά.

Νιώθει ένα περίεργο αίσθημα να τον κυριεύει μπερδεμένο με δυσφορία που κάνει το νου του να θέλει να σπάσει.

Με αργές κινήσεις απομακρύνεται. Πηγαίνει στο πάνω όροφο, μπαίνει στο δωμάτιο του και κατευθύνεται προς το μπάνιο. Ανοίγει το καυτό νερό. Εκείνο σε λίγο γεμίζει ατμούς όλο το δωμάτιο. Μπαίνει κάτω απο το νερό και μένει ακίνητος. 

Το καυτό νερό του κοκκινίζει το δέρμα. Κοιτά το νερό να πέφτει ασταμάτητα στο κορμί του. Δεν κάνει τίποτα. Δεν σκέφτεται τίποτα. 

Βγαίνει έξω και σκουπίζεται ελαφρά με μια πετσέτα. Τα νερά τρέχουν ακόμη πάνω στο σώμα του , καθώς ντύνεται. Η μπλούζα του μουσκεύεται απο τα βρεγμένα του μαλλιά. Ξυπόλητος περπατά πάλι προς τον κάτω όροφο.

Το τζάκι καίει κι εκείνη στο χαλί μπροστά είναι ξαπλωμένη. Το γυμνό σώμα της κρύβεται κάτω απο το μάλλινο ριχτάρι.

Την πλησιάζει. Την σκουντά ελαφρά με το πόδι του και η Χαρά μένει ακίνητη. Κάθεται στην πολυθρόνα και κοιτά την φωτιά. Είναι πρωί. Έξω το χιόνι σταμάτησε. Φυσάει πάλι δυνατός αέρας. Ακούγεται κάποιος μεταλλικός ήχος απο την αυλή. Στο βάθος τα άλογα χλιμιντρίζουν.

Σηκώνεται ξαφνικά και σέρνει την πολυθρόνα του δίπλα στο σώμα της. Κάθεται και πάλι. Τα γυμνά πόδια του αγγίζουν το μάλλινο ριχτάρι. Είναι στα πόδια του ξαπλωμένη. Δείχνει ήρεμη. Τα μάτια της σταμάτησαν να κινιούνται. 

Απλώνει το χέρι του και βγάζει απο το συρτάρι του κομοδίνου ένα πακέτο τσιγάρα. Το παίζει στα χέρια του και τέλος βγάζει ένα. Το φέρνει στο στόμα του καθώς με ένα μετέωρο βλέμμα κοιτά τον χώρο. Σηκώνεται και πάλι. Πηγαίνει στο τζάκι , σκύβει και ανάβει το τσιγάρο. Ρουφά δυνατά δυο φορές και αφήνει τον καπνό να γλιστρήσει απο μέσα του. 

Ξανακάθεται πίσω στην πολυθρόνα. Πλησιάζει με το πόδι του και πάλι το ριχτάρι, ίσα για να το αγγίζει. Την κοιτάζει. Τα μαλλιά της έχουν μπει μπροστά απο το πρόσωπο της. Έχει μισάνοιχτα τα χείλη. Σκύβει και με το ένα χέρι του της τραβά το ριχτάρι . Το ένα στήθος της αποκαλύπτεται.  

Φέρνει ξανά το τσιγάρο στο στόμα του. Ρουφά δυνατά δυο φορές και κρατά τον καπνό μέσα του. Κοιτάζει το στήθος της. Το δέρμα της έχει ανατριχιάσει. Είναι λευκό. Της κατεβάζει το ριχτάρι και άλλο. Η ουλή της έχει πάρει μια μαβιά όψη. 

Μην μιλάςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα