όταν της έκλεισε το στόμα

11K 870 94
                                    

Κάθεται και την παρατηρεί. Δεν βγήκε απο το δωμάτιο της. Την βλέπει να κρυώνει αλλά δεν σκεπάζεται με την κουβέρτα..στο δωμάτιο πρέπει να έχει κάτω απο δέκα βαθμούς κελσίου. Ο ίδιος φοράει ένα χοντρό πουλόβερ..εκείνη φορά ακόμη την βρεγμένη μπλούζα της.

Φαίνεται αδύναμη..έχει μαύρους κύκλους κάτω απο τα μάτια της..

"Νιώθεις καλύτερα? Σε έπιασαν τα παυσίπονα?" προσπαθεί να είναι αδιάφορος . 

Του χαμογελά.

Αλλά δεν του απαντά τίποτα.

"Κάνε ένα μπάνιο..μια εβδομάδα είσαι με τα ίδια ρούχα.." την είχε για πιο..

Στις φωτογραφίες έδειχνε πάντα ανέμελη..τα ρούχα της φαινόντουσαν ακριβά και ήταν πάντα περιποιημένη..καμία σχέση με το κορίτσι που βλέπει μπροστά του..είναι σαν να την ξεπέρασε η ίδια η ζωή. Θα ήθελε ..να έχει η Χαρά εκείνο το αυτάρεσκο ύφος που είχε στις φωτογραφίες..είχε πλάσει μέσα του..τόσες ιστορίες για εκείνη..αλλά όσο την γνωρίζει..είναι σαν να ζει μια δική της φυλακή..ναι..σχεδόν είναι σίγουρος οτι δεν μπορεί να την σπάσει..γιατί είναι ήδη σπασμένη..μήπως ..

Μήπως νιώθει η Χαρά τύψεις για εκείνο το βράδυ?

Ξεφυσά. Αυτό δεν το είχε υπολογίσει. Πως εκείνη μπορεί να έχει μετανιώσει..

" Ε κάνε ένα μπάνιο.." της ξαναλέει επίμονα..δεν ξέρει γιατί..την θέλει περιποιημένη..την θέλει όπως στις φωτογραφίες για να μπορέσει ..να την..σκατά.

"Δεν κάνω..γιατί είναι κρύο πολύ και δεν αντέχω" του ψιθυρίζει.

Της χαμογελά ειρωνικά. Ορίστε ..η πριγκίπισσα το παραδέχεται..είναι ικανή να μείνει άπλυτη γιατί η θερμοκρασία δεν είναι όπως την θέλει.

Σαν να διάβασε η Χαρά τις σκέψεις του..

"Πονάω Αντρέα στο κρύο νερό πολύ.δεν αντέχει το πόδι μου ..υποθέτω σε κάνω τόσο χαρούμενο που το παραδέχομαι αυτό."

Του λέει και τα καστανά μάτια της ..λαμπυρίζουν τόσο περίεργα στο φως..έχει κάτι αυτή η κοπέλα..που τον τρελαίνει. Με περίεργο και απρόβλεπτο τρόπο.

"Δεν..δεν χαίρομαι" της λέει αμήχανα. Στην κανονική του ζωή..στην ζωή του έξω απο αυτό το σπίτι..είναι ένας άντρας με ευγενικούς τρόπους..ποτέ δεν θα έφερνε μια γυναίκα σε δύσκολη θέση..ίσα ..ίσα..απλά εδώ μαζί της..κλεισμένοι στο σπίτι..νιώθει να αποκτηνώνεται..ίσως είχε δίκιο ο γιατρός οτι χάνει τον εαυτό του..

Μην μιλάςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα