όλα πάγος

10.7K 801 94
                                    

"Πιο γρήγορα"

Το πόδι του χτυπά ακόμη μια φορά τα πλευρά του αλόγου καθώς εκείνο πασχίζει να τρέξει γρήγορα . Το δάσος πυκνό, ολοένα απομακρύνεται σε μια πράσινη κηλίδα και η ανοιχτωσιά της κοιλάδας στέκει ατελείωτη.

"Πιο γρήγορα" διατάζει το άλογο του και τρέχει με μανία καθώς ο αέρας μπερδεύει τα μαλλιά του. Σφίγγει τα γκέμια πιο δυνατά, σφίγγει τα δόντια, η καρδιά του..σφίγγεται τόσο που γίνεται μικροσκοπική..και όσο μικραίνει η καρδιά του ο πόνος γίνεται ήσυχος και μεταμορφώνεται σε κάτι κρύο και ακίνητο.

Τραβά τα γκέμια του αλόγου. Λαχανιασμένος κοιτά τα βουνά που περικυκλώνουν την κοιλάδα. Όσο και να τρέξει δεν μπορεί να αφήσει τίποτα πίσω του. 

"Εγώ..νιώθω ερωτευμένη Αντρέα ..και εκείνος λέει οτι νιώθει έτσι..και νομίζω πως αυτός είναι..ξέρεις που περίμενα..να..κάνουμε.."

"Ευτυχία έπρεπε να σου πω να γίνεις μια δυνατή γυναίκα..μια αμείλικτη γυναίκα..αυτές επιβιώνουν μωρό μου μόνο..όλα λάθος σου τα δίδαξα"

ο αέρας θρυμματίζει τα λόγια του. Είναι τόσο μακριά του πια για να τον ακούσει.

Χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι.

"Αποφάσισε τι θέλεις Ευτυχία..τι είδους γυναίκα θέλεις να γίνεις..θα είσαι τίμια ..ή φτηνή? "

"Αντρέα ..είμαι όμως ερωτευμένη.."

"Κάνε πίσω Ευτυχία..δεν αξίζει να χαλάσεις μια φιλία για έναν έρωτα..η φίλη σου και αυτή δεν έκανε τίποτα ..πάρε παράδειγμα απο εκείνη..και αυτή ενδιαφέρεται για εκείνον..αλλά δεν σε ξεπουλά..τελικά τι αποφασίζεις? θα γίνεις φτηνή ή άνθρωπος?"

"Όλα σου τα είπα λάθος..έπρεπε να σε αφήσω να ακολουθήσεις την καρδιά σου..Ευτυχία" 

Χτυπά τα πλευρά του αλόγου και τρέχει στον ορίζοντα..και όσο τρέχει , τρέχουν και οι μνήμες γρήγορα..δεν προφταίνει να ακούσει τα λόγια που του είπε..τα δάκρυα της..την αγκαλιά που του έκανε..μόνο τα μάτια της μένουν ακίνητα μπροστά του ..όσο και να τρέξει δεν σβήνονται αυτά. Τα μάτια και μια φράση..

"Θα κάνω το σωστό Αντρέα"

Ήταν αργά το απόγευμα όταν γύρισε στο σπίτι. Ξεσέλωσε το άλογο, του έβαλε να φάει, τον χάιδεψε στο λαιμό..καθυστέρησε όσο μπορούσε να μπει εκεί μέσα. Στο σπίτι.

Κοίταξε το παράθυρο της. 

Για μια στιγμή αναρωτήθηκε..δεν άκουγε την καρδιά του.

Μην μιλάςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα