tre ♥ dahlia

1.7K 40 0
                                    

Läraren slutar äntligen prata och jag ser hur grupper börjar sätta ihop sig själva en efter en. Jag lyfter blicken igen och kollar mot Noel, han pekar på mig med en frågande blick. Jag nickar på huvudet, tänker väl att han menar om vi ska sitta vid min plats. Han ställer sig hastigt upp från stolen han suttit på och går med klantiga steg fram till mig. Hans läppar ler lite lekfullt när han drar en stol från ett tomt bord och sätter sig framför mig.

''Hej,'' skrattar jag, det låter nervöst, vilket jag egentligen inte är, blir bara lite blyg runt nya människor. Vill inte heller göra det pinsamt mellan oss, han är ju Dantes vän.

''Shue,'' säger han kort, han skrattar lite han med. Jag märker hur han inspekterar mig lite extra noga i några sekunder, jag rynkar på ögonbrynen.

''Har jag något i ansiktet?''

Han skakar på huvudet snabbt så håret skakas till och han måste lägga de bakom öronen igen, ''nej, nej,'' svarar han och hans leende blir aningen större. ''Var du tjejen som knappt fick upp dörren imorse?''

Mina kinder blir lite röda och jag låter ut något slags skratt-fnys åt hans fråga. ''Såg du mig?''

''Ja,'' skrattar han.

''Ja, det var jag.''

''Kände igen hårfärgen,'' säger han och nickar med huvudet.

''Aha,'' jag skrattar igen. ''Är inte du min brorsas kompis?''

''Dante?''

''Ja,'' jag höjer ett ögonbryn i väntan på hans svar.

''Ni är så jävla lika.''

''No shit, vi är tvillingar.''

''Ja juste,'' säger han och forsätter studera mitt ansikte, han lutar sig tillbaks lite i den beiga stolen.

''Så vad exakt skulle vi göra, lyssnade inte så noga när hon rabblade,'' erkänner jag och scannar tavlan efter instruktioner men allt som står uppskrivet är 'välj ett ämne'.

''Lyssnade inte så noggrant jag heller, men jag tror vi ska välja ett ämne,'' svarar han och snabbt kikar på tavlan bakom honom.

''Vad känner du för?''

''Du kan väl välja något?''

''Vadå, ligger kreativiteten metern lågt idag, Noel?'' Retar jag han, kan väl lika gärna försöka göra stämningen rolig om vi ska arbeta tillsammans i fem veckor.

''Åh,'' fnyser han. ''Lika retsam som din bror, alltså?''

''Kom igen, du får välja ett ämne, vilket som helst!'' Han tänker i några sekunder, rynkar lite på ögonbrynen.

''Fattigdom?'' Får han fram, han verkar osäker men jag bara ler stort.

''Perfekt!'' Ubrister jag, ''det var väl inte så svårt.''

Hans axlar rycker till, han verkar vara ganska road över att jag inte hatade hans förslag.

-

När lektionen är avslutad så trycks min kropp mellan alla andras, Noel hade smugit ut från lektionen några minuter tidigare. Jag tränger mig fram och äntligen når jag dörren, varför ska alla ha så jävla bråttom? Väl i korridoren så slänger jag upp mitt skåp lite väl snabbt och råkar slå till någon kille på axeln, han får utbrott och jag behöver be om ursäkt ett par tusen gånger innan han äntligen släpper det och går sin väg. Med obekväma steg går jag mot nästa lektion, Wiktoria sitter utanför och väntar där på mig, detta var en av lektionerna vi faktiskt hade tillsammans.

''Har du något läppbalsam? Mina läppar är super torra,'' klagar jag, mina läppar hade spruckit på vägen till klassrummet och börjat svida.

''Ouch,'' svarar Wiktoria och studerar läpparna. ''Jag tror jag kan hitta något,'' så räcker hon ner handen och rotar i sin svarta väska, tillslut hittar hon ett nästan helt uppanvänt carmex och lägger det i min hand. ''Ta du det och använd det idag, jag kan bara köpa ett nytt på hemvägen.''

Försiktigt drar jag tuben över läpparna och jag känner en svagt svidande känsla, men efter en stund så känns det mycket bättre. Klassrumsdörren öppnar och in går vi. Lektionen börjar segt, precis som förra, men efter en stund så flyter det på ganska bra. Wiktoria forsätter tjata om festen, läraren ber henne sänka rösten ett par gånger och tillslut så skickas istället lappar mellan min och hennes bänk fram och tillbaks.

'och när han blev full så tappade han ju helt kontrollen,
tjatade om hur snygg jag var och att han ville att jag skulle bli hans'

'ville du va ''hans'' då?'

'jag lekte svår fångad, då blev han ännu mer desperat,
det var så jävla roligt'

'haha, speciellt när han vet att alla vill ha dig'

'men sluta, alla vill inte alls ha mig'

'alla killar älskar dig och ditt utseende'

'som att ingen kille kollar på dig!!!'

''ingen kollar någonsin på mig'

STILLA ↠ Noel FlikeWhere stories live. Discover now