åtta ♥ noel

1.4K 40 12
                                    

Jag tittar lite efter Dahlia när hon skyndar sig genom korridoren och går mot sitt skåp. Vi hade nyss haft den segaste lektionen, det var meningen att vi skulle börja med våran uppgift. Men jag och Dahlia hade bara suttit och jämfört våra spotifylistor. När vi insåg att en hel lektion hade gått utan att vi ens skrivit en enda mening bestämde vi oss för att dra till Dahlia efter skolan och plugga där. Mina tankar avbryts när jag hör Ludwigs bekanta röst eka genom korridoren när han skriker mitt namn. Min kropp vänder sig om och jag styr stegen mot honom och resten av killarna.

"Tjo grabbar." Säger jag medan jag drar in alla tre i en liten sido kram.

"Shuee, asså vi har den FETASTE idén nompa du fattar inte!" Utbrister Ludwig medan han slår ut med armarna. Dante och Axel skakar på huvudet åt honom men även de ser lite nöjda ut med vad det än är de har kommit på.

"Vi ska halofuckingween fest bror, hos Jiggy." Säger Dante medan hans signatur flin tar plats på hans läppar. Mitt huvud vickar upp och ner när jag nickar mot dem. En halloween fest är en jävligt bra idé.

"Men ska vi klä ut oss eller?" Mina mörka ögonbryn dras lite närmare varandra när jag yttrar frågan. Ludwigs läppar särar lite på varandra medan han granskar mig med en förvånat ansiktsuttryck.
"Vad är det för jävla fråga, klart vi ska?" Säger han medan han dunkar mig i ryggen. Mina händer håller jag upp framför mig för att visa att han kan tagga ner lite.

"Lugna dig, men vad ska vi vara? Vilka ska vi bjuda?" Dante suckar uppgivet när han hör mina frågor. Hans händer gräver efter något i hans ljusblåa jeansfickor. Efter en liten stund drar han triumferar upp ett marlboro paket.

"Du behöver en cigg bror, du är så jävla stirrig på sista tiden." Säger han medan han tar ett fast grepp om min arm och drar ut mig ur skolan.

Vi sätter oss på den kalla stentrappan och tänder varsin cigg. Den gråa röken fyller mina lunger och ett välbekant lugn infinner sig i min kropp. Min kropp lutar sig tillbaka och träffar den kyliga cementen bakom mig. Mina ögon granskar den halvmulna himmelen som pryds av mörka moln.

"Du, sorry för förra helgen. Det var lite kefft av mig att tro att du stötte på min syrra." En knut formas i min mage när orden lämnar Dantes läppar och jag drar in lite mer av röken.

"Aa nej det är lugnt." Svarar jag och försöker att låta avslappnad på rösten. Dante tittar lite snett på mig men flinar sedan lite.
"Jag vet ju att du aldrig skulle göra det, men är bara rädd om henne liksom." Jag nickar lite åt det han säger och fäster blicken på mina skitiga nike skor.

"Nä, men jag har ju en uppgift med henne i skolan så du vet." Dante nickar bara åt det jag säger och verkar inte bry sig så mycket om det. Han reser sig upp och borstar händerna mot jeansen för att få bort eventuell smuts. Mina smutsiga nike skor trampar på den glödande cigaretten innan vi beger oss in igen.

Fyra timmar senare låser Dahlia upp dörren till deras hus och släpper in mig. Trots att jag har varit här många gånger tidigare, känns det annorlunda nu. Jag hänger av mig min svarta skinnjacka och ställer skorna prydligt bredvid Dahlias rutiga vans. Tillsammans går vi in till köket där vi möts av en förvånad Tarja Lindhe.

"Men vänta lite, är inte du Dantes bästa kompis?" Frågar hon medan hennes isblåa ögon far över mitt ansikte. Jag skrattar lite och kliar mig lite nervöst i håret.
"Du har alltså tagit hem fel tvilling." Skrattar hon innan hon drar in mig i en varm kram, bakom oss kan jag höra hur Dahlia släpper ut en liten suck åt sin mammas skämt. Sekunden Tarja släpper taget om mig, tar Dahlias lilla hand tag i min arm medan hon ropar att vi ska gå och plugga.

Vi kliver in i hennes medelstora rum och mina ögon granskar allt från hennes stora säng där ungefär femton kuddar ligger, till bilderna som pryder hennes vägg. Jag går lite längre in i rummet och tittar på några av bilderna, många är av henne och Dante. Min blick vandrar över alla anteckningsblock som ligger slängda bland en del färgpennor på skrivbordet. Tillslut fastnar mina ögonen på samlingen VHS filmer som ligger längst ner i hennes bokhylla. Jag pekar lite frågande på dem och Dahlia snurrar lite på hårsnodden som pryder hennes handled när hon försöker förklara att det typ är hennes grej. Jag nickar lite och kan inte hjälpa att le, hon är verkligen inte som någon annan. Dahlia sätter sig i sängen och tänder ljusslingan som hänger i väggen. Försiktigt dunsar jag ner bredvid henne och lutar ryggen mot en fluffig vit kudde.

"Oj vi glömde visst grejerna där nere." Suckar Dahlia och börjar resa sig för att gå ner och hämta dem. Jag tar tag i hennes arm och stoppar henne, båda våra ögon förs ner mot min hand som håller ett varsamt grepp om hennes arm. Jag släpper den lika snabbt som om jag hade bränt mig på eld.

"Det kanske inte gör något, jag är ändå fett trött." Hon hummar lite till svar och dimper ner i sängen igen. Hon drar upp sin spruckna telefon och fipplar lite på den.

"Du, vi kör 20 frågor eller nåt." Utbrister jag efter en stund av tystnad. Jag vill lära känna henne bättre. Hon tittar lite förvånat på mig men nickar sedan lika försiktigt.

"Okej jag kan börja, vilken är din favoritfärg?" Hon verkar fundera en stund innan hon svarar att det är röd. Hon upprepar frågan till mig och jag svarar att min är ljusblått.

"Favorit artist?" Frågar jag efter en stunds funderande.

"Frank Ocean eller typ Travis." Säger hon och jag ler lite, hon har bra musiksmak.

Ett antal frågor senare har jag lärt mig att hon avskyr ärtor, älskar att fota, hennes favorit mat är kyckling pasta och hon är livrädd för höga höjder.

"Okej, sista och viktigaste frågan, favorit film?"

Hennes ögonbryn trycks lite närmare varandra när hon tänker på ett svar. Hela hon lyser upp när hon verkar ha kommit fram till något.

"Alla marvel filmer helt klart." Det känns som jag ska explodera av glädje, hon är fan en tio poängare, både på personlighet och utseende. Efter hennes svar följer en hetsig diskussion om Marvel och alla dess konspirationsteorier.

STILLA ↠ Noel FlikeWhere stories live. Discover now