nio ♥ dahlia

1.3K 40 0
                                    

Jag och Wiktoria skyndar oss ut från lektionen, ryggväskan som jag slängt över axeln studsar mot min rygg när vi springer ner för trappan. Hennes mobil plingar till högt när vi kommit en bit utanför skolområdet, hon tar upp mobilen från fickan. På skärmen lyser det upp en inbjudan.

''Halloween fest hos Axel Liljefors Jansson på lördag (31/10), alkohol kommer finnas på plats, kom utklädd. Inbjudan gäller +1 för alla.''

Wiktoria utbrister i ett litet glädje moment när hon läser vad som står på skärmen för mig högt, hon skiner liksom upp. 

''Vi måste gå!'' Jag skrattar lite nervöst, Dante kommer förmodligen vara där, borde jag verkligen?

''Dante-''

''Skit i Dante! Om han festar borde du också få festa,'' insisterar hon och drar mig lite närmare så hon kan lägga armen om mina axlar. ''Det kommer bli så fett!''

''Hur ska vi klä ut oss då?'' Säger jag och vänder huvudet och studerar Wiktorias profil medan hon funderar i en stund.

''Vi får väl bara leta efter något,'' svarar hon och rycker lätt på axlarna. ''Har du pengar, då kan vi väl åka in till stan?'' Jag ler stort, shoppa efter utklädnad kunde nog bli roligt.

''Absolut, vi åker nu direkt.''


Väl inne i stan så tindrar de färglada butikerna, glittriga och pastell färgade dekorationer ligger i skyltfönstret. Vi stöter på några party affärer, men halloween prylar som spindlar, häxbrygder och zombies fyller dock deras skyltfönster. Wiktoria inspekterar en affär extra länge och sen pekar hon åt en dräkt som pryder en skyltdocka bakom glaset. 

''Vi måste gå in där!''

Ett pling ringer dovt när vi går in genom butiken och dörren stängs bakom oss. Ganska mycket folk står utspridda och inspekterar de halloween dekorationer och utklädnader som fyller de lilla utrymmet. Wiktorias ögon har verkat fastna på en lila häxkostym, den består av en tajta topp och kort kjol. Den är fin med de gröna glittret som ser ut att ''rinna'' ner för armarna. Hon tar ner den från galgen och tar den under armen.

''Denna ska jag prova,'' säger hon och jag nickar. Vi fortsätter längre in i butiken och jag kan inte ens hålla fokus på en grej så många grejer det är där inne. Wiktorias händer drar över de tusen kostymer som är upphängda, också stannar hennes händer på en vit och glittrande. ''Oh my god, Dahlia!'' Ropar hon från där hon står och jag skuttar fram till henne.

''Shit, va fin,'' mumlar jag och låter mina händer också ta tag i tyget av dräkten. ''Är det inte lite klyschigt om jag kommer som en ängel?'' Fnyser jag.

''Nej, vem bryr sig, du kommer va så jävla snygg i denna!'' Säger Wiktoria, hon säljer idéen ganska snabbt för mig, inget övertalande behövs för att jag ska dra kläderna under armen och följa med henne till prov rummen. 

Glödlamporna lyser inte av vitt utan grönt ljus i de mörka provrummen, det är med obehag jag klär av mig för att sedan prova de vita matchande settet. En vit crop top som är glittrig vid kanterna, gjord av något vinyl tyg och en kjol i matchande tyg klär mig när jag lämnar omklädningsrummet. I det gröna ljuset lyser jag verkligen upp, Wiktoria håller fortfarande att sätta på sig när jag börjar studera mig själv i spegeln. När hon väl kommer ut i häxkostymen så flämtar hon när hon får syn på mig, jag rodnar och slänger med handen i luften.

''Fan va snyggt!'' 

''Äsch,'' skrattar jag.

''Seriöst, nu vill jag ju bytaaa..'' retas hon och lätt drar i kjolen som att hon skulle dra den av mig, men greppen släpper snabbt och så börjar hon också studera sig själv bredvid mig där i spegeln.

''Vad snygga vi är tillsammans,'' kvittrar hon nöjt och tar armen om mina axlar än en gång, jag ler stort. Detta kanske inte blir någon katastrof ändå?

Vi byter båda om igen och lite väl över exalterat betalar Wiktoria för sin dräkt, som tillägg köper hon också en häxhatt. När det är min tur lägger jag fram kostymen och sedan ett par vingar, vingarna fick dock Wiktoria övertala mig att köpa till. Vi lämnar butiken och med hastiga steg närmar vi oss busshållplatsen.


Jag slänger dörren till mitt rum hoppar ned på sängen. Mobilen drar jag upp ur min ficka också studerar jag den spruckna skärmen i nån sekund före den lyser upp. När jag sveper till sidan och låser upp mobilen ser jag att även jag har fått en inbjudan, kanske behöver jag inte bli +1 efter allt? Jag ler stort och kollar upp i taket i några minuter, i taket sitter gamla teckningar och bilder. Jag sätter mig snabbt upp och tar ut kostymen ur påsen jag lagt på golvet, jag hänger upp de skinande matchande plaggen och nickar nöjt mot dem. 

Efter en stund hör jag några svaga knackningar på dörren, det måste vara mamma. Hon öppnar dörren försiktigt och ska precis säga något när hon märker kostymen som är upphängd mot spegeln.

''Nej, va tjusig!'' Säger hon och inspekterar plaggen.

''Tack, det är min halloween utklädnad,'' förklarar jag.

''Åh, ska du på någon fest?'' Undrar hon nyfiket och sätter sig på skrivbordsstolen.

''Japp,'' nickar jag.

''Det ska Dante också.''

''Jag vet,'' svarar jag. ''Jag vet.''


STILLA ↠ Noel FlikeWhere stories live. Discover now