κεφάλαιο 45

13.6K 376 37
                                    

Βγάζω τις σημειώσεις και τα βιβλία μου και χάνομαι στη μελέτη. Δουλεύω στις εργασίες της επόμενης εβδομάδας. Μου αρέσει να προηγούμαι τουλάχιστον μια εβδομάδα, ώστε να μην υπάρχει ούτε μια πιθανότητα να μείνω πίσω. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω πως ο Χάρρυ παράτησε τη λογοτεχνία για να μην με βλέπει. Έπρεπε να τον ρωτήσω γι'αυτό αλλά ήμουν πολύ θυμωμένη και ενοχλημένη για να το σκεφτώ. Τίποτα απ'ότι κάνει δεν βγάζει νόημα, αφήνει ένα μάθημα για να με αποφύγει και μετά, στην ουσία με αναγκάζει να τον αφήσω να με πάει σπίτι. Μου προκαλεί πονοκέφαλο. Δεν δίνω αρκετή προσοχή στην έκθεση που υποτίθεται πως γράφω, ίσως καλύτερα να δω καμία ταινία και να ξαπλώσω μέχρι να με πάρει ο ύπνος. Έχουν περάσει μονάχα δύο ώρες από τότε που το κλείσαμε με τον Νώα και μοιαζει λες και πέρασαν τέσσερις.

Αποφασίζω να δω ένα ρομάντζο για μια γυναίκα που χάνει τη μνήμη της, παρότι το έχω δει εκατοντάδες φορές. Λιγότερο από δέκα λεπτά αφότου έχει ξεκινήσει η ταινία ακούω κάποιον να βρίζει απ'έξω. Ανεβαζω την ενταση στο λαπτοπ και αγνοώ τις βρισιές. Είναι Παρασκευή και είμαι σίγουρη πως θα υπάρχουν πολλοί μεθυσμένοι στην πανεπιστημιούπολη. Λίγα λεπτά αργότερα ακούω τις βρισιές ξανά. Μια αντρική φωνή και έπειτα ακολουθεί μια γυναικεία. Η αντρική φωνή ακούγεται δυνατότερα και αναγνωρίζω την προφορά. Είναι ο Χάρρυ. Πετάγομαι από το κρεβάτι και ανοίγω διάπλατα την πόρτα για να τον βρω καθισμένο στο πάτωμα, με την πλάτη του στον τοίχο του δωματίου μου. Ένα έξαλλο κορίτσι με πλατινέ ξανθά μαλλιά στέκεται από πάνω του αγριοκοιτάζοντας τον με τα χέρια στους γοφούς της.

"Χάρρυ;"λέω και σηκώνει το βλέμμα του. Ένα τεράστιο χαμόγελο εμφανίζεται στο πρόσωπο του.

"Τερέσσα;"λέει και κάνει να σηκωθεί.

"Μπορείς σε παρακαλώ να πεις στο αγόρι σου να φύγει από την πόρτα μου; Έχυσε βότκα παντού και τώρα πρέπει να τα μαζέψω!"φωνάζει και κοιτάω τον Χάρρυ.

"Δεν είναι το.."ξεκινάω να πω αλλά ο Χάρρυ πιάνει το χέρι μου και με τραβάει προς την πόρτα.

"Συγγνώμη για τη βότκα."λέει και γυρίζει τα μάτια του στην ξανθιά. Αυτή ξεφυσάει και ορμάει στο δωμάτιο της.

"Τι κάνεις εδώ Χάρρυ;"τον ρωτάω. Προσπαθεί να με προσπεράσει ώστε να μπει στο δωμάτιο μου αλλά τον εμποδίζω.

"Γιατί να μην μπορώ Τέσσα; Θα είμαι ευγενικός με τον παππού σου."γελάει και γυρίζω τα μάτια μου. Ξέρω πως κοροϊδεύει τον Νώα.

After - Mετά ✔Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα