9. Sumnja

340 28 9
                                    

Logan Donovan

,,Ovako; pre neki dan sam bio kod tate u kancelariji. Opet je srao nešto o venčanju pa sam se zato i iznervirao. Pričao je kako sam neodgovoran, kako svoju ulogu naslednika ne shvatam ozbiljno i onda je prešao na onu temu o tome kako sam upadao u nevolje kad god bih otišao u šumu. Došlo mi je da ga nokautiram na mars, ali nisam mogao, ipak mi je otac", Lena me je prekinula.

,,Prilično sam sigurna da sam te pitala o onoj veštici, ne o tvojim problemima sa ocem", istakla je.

,,Ma on se uživeo u priču toliko da je zaboravio o čemu zapravo treba da priča. Pusti ga.", Jay se nasmejao.

,,To je uvod. Nije mi samo tako došlo da odem u šumu to veče. Odlučio sam da ga još malo iznerviram. E sad, šta on najviše mrzi?", upitao sam i nastavio ne čekajući odgovor. ,,Kad ja pobegnem od kuće. Mogao sam da odem bilo gde samo da me on ne vidi i da misli da sam otišao na kraj sveta, ali ja ne bih bio ja kad ne bih dodavao ulje na vatru. Pa sam, znajući da će ga to razbesneti, krenuo u šumu i to ni manje ni više nego ka granici sa vešticama. Tada sam u hodnuku sreo-", ponovo sam bio prekinut, ali ovog puta od strane idiota kog poznajem ceo život, a ja ga nazivam najbolji prijatelj.

,,Jednog stvarno strava, mega, ultra, super sonično seksi lika za kojim se sve devojke okreću!", rekao je arogantno.

,,Ne, Jay, sreo sam tebe. Bio si tamo, zar se ne sećaš?", zadirkivao sam ga.

,,Baš si duhovit!", nadurio se.

Nasmejao sam se još više.

,,Nastavi, molim te. Sreo si Jaya i šta onda?"

,,Pretio sam mu da će zažaliti ako neko nešto otkrije i da pazi da me niko ne vidi, a ako me vidi da smisli neku laž. Onda sam otišao. Dugo sam se šetao i prešao preko mosta to jest Nimfinog jezera. Tamo sam šetao par minuta i onda sam čuo korake, naoštrio sam kandže jer sam-", opet me je prekinuo.

,,Se uplašio veštice?"

,,Ne, nego sam mislio da će na mene baciti jedan od onih njihovih napitaka nakon čega ne možeš da se pomeriš pa sam bio spreman da napadnem prvi", objasnio sam. ,,Kada sam se približio silueti, skočio sam na nju i ona je počela da vrišti. Tada sam video da je to devojka", Lena me je pogledala pogledom koji govori; oh, misliš da devojke nisu sposobne da te napadnu? Pa sam morao da se ogradim. ,,Da se razumemo, Lena, nije stvar u tome što je devojka. Stvar je u tome što nisam to očekivao jer sam znao da treba da me napadne mnogo veći i stariji muškarac, a ne sitna mala devojka."

,,Tvoja devojka", rekao je Jay.

,,Hoćeš li prestati već jednom?", rekao sam iznervirano. ,,Nije mi devojka."

,,Dobro, možda sad nije, ali biće. Jednog dana. Sigurno."

,,Nego, kad vi ono beše punite pet godina?", Lena je prevrnula očima.

,,Lena...", počeo sam. ,,Slušaj, ja tebe mnogo volim, stvarno, ali ako budeš nastavila da nas truješ tim tvojim jadnim forama razmisliću da li i dalje da se družim da tobom jer stvarno ne bih želeo da to...", pokazao sam na nju. "šta god to bilo, pređe na mene."

Jay se smejao, a Lena me je smoreno gledala pa rekla:

,,Hoćeš li nastaviti sa pričom?"

,,Pa to je u suštini to. Izvinio sam joj se što sam je uplašio, upoznali smo se i svako je otišao svojim putem." Kao i uvek, Jay mora da se umeša.

,,Da, da lepo je to što ste se upoznali i sve, ali nemoj da zaboraviš na činjenicu i da ste se zaljubili jedno u drugo."

Taman što sam hteo da mu odgovorim, na pamet mi je pala jedna brilijantna ideja.

Njemu je zanimljivo da me zeza jer se ja svaki put iznerviram, ali ako ga ignorišem onda mu neće biti zanimljivo da me zeza pa će prestati.

Kako sam pametan!

Šteta što nisi dovoljno pametan pa da možeš tako lako da se rešiš Elizabeth.

Javila se moja podsvest koju sam takođe odlučio da iskuliram. Kao i Jaya, pa sam nastavio ne obazirajući se na ono što je rekao.

,,Kao što rekoh, svako je otišao svojim putem. Kada sam se vratio u sobu, Jay mi je rekao da me je Elizabeth videla sa Jasmine. Otišao sam kod nje i tada mi je pretila to jest ucenjivala me je da, ukoliko ne kažem tati da venčanje bude ranije, priznaće mu sve što je videla."

,,Aha, okej. Samo... nešto mi nije jasno?"

,Šta to?", upitao sam.

,,Kako... Kako te je videla?"

,,Očima?"

,,Ne, mislim, šta je radila u šumi? Ona skoro nikada ne ide tamo. To je baš čudno."

,,A šta mislite o tome da sada čujete moju stranu priče?", Jay je predložio.

,,Važi", rekla je Lena

,,Onda počni", rekao sam.

,,Nakon što je Logan otišao, ja sam se uputio ka njegovoj sobi jer sam želeo da budem siguran da će se brzo vratiti. Kao što svi znamo, da bismo došli do Loganove sobe prvo treba da prođemo pored Elizabethine. Kada sam prolazio vrata su bila otvorena, a ona je gledala kroz prozor. Prvo nisam znao gde tačno gleda, ali sam onda shvatio da gleda ka izlazu to jest ulazu u šumu, tačnije u Logana. Pomislio sam; Okej, ona je uhoda, prati Logana svuda, to je normalno. Ali nisam mislio da će-", zastao je.

,,Da će šta?", upitao sam.

,,Da će iskočiti kroz prozor. Verovatno je krenula za tobom u šumu. Pošto sam ti obećao da niko neće saznati da si otišao, krenuo sam za njom u nadi da ću uspeti da je ubedim da se vrati. Ona je polako pratila tebe, a ja nju. Prešli smo most. Odjednom je stala, a ja za njom. Video sam da si i ti stao, verovatno onda kada si čuo korake. Skrenuo sam pogled na Elizebeth i video kako vadi parče papira i olovku iz džepa. Čučnula je, stavila papir na nogu i napisala nešto. Potom je ustala, urolala papir i zvižnula. Sova je doletela do nje, uzela poruku i odletela. Elizabeth se okrenula i otrčala u pravcu zamka. Pošto sam bio sakriven u žbunju, nije me videla. Začuo sam vrisak i izašao sam iz žbunja te pogledao u pravcu gde si ti malopre stajao, ali nije te bilo. Pretpostavljam da si se tada valjao po podu sa Jasmine. Vratio sam se u zamak i čekao te da dođeš. Ostalo znaš."

,,Zašto mi to ranije nisi rekao?", upitao sam pomalo besno

,,Nisi me pitao", slegao je ramenima.

,,Šta li je napisala?", upitao sam već malo smireniji.

,,Još važnije – kome...", Lena je zamišljeno gledala u stranu, a onda je odjenom vratila pogled na Jaya. ,,Jesi li video u kom pravcu je sova odletela?

,,Pa, ne baš jer je drveće baš gusto, ali sam čuo mahanje krila i siguran sam da se vraćala u zamak."

,,Zašto bi poslala poruku nekome iz zamka ako se potom i sama vratila tamo?", Lena je pitala zbunjeno.

,,Možda ne želi da se sastaje sa tom osobom da ne bismo nešto posumnjali", rekao je Jay,

,,Da, ali pitanje je ko je ta osoba? Kome je poslala poruku?"

Neko vreme smo sedeli u tišini. Razmišljao sam o svemu što smo pričali.

Poslala je nekome poruku.

Nekome koga zanima šta ja radim, gde sam i s kim sam.

Nekome odavde.

Odjednom mi je sinulo. Glas mi je bio jezivo hladan dok sam izgovarao sledeću reč.

,,Leon."

Kraljevstvo nadmoćnihWhere stories live. Discover now