31. Veronica

185 16 22
                                    

,,U redu, Mia, ako ti treba neka pomoć, ja sam tu", rekao sam nakon što mi je ispričala kako joj je bilo na treningu danas. Zahvalila mi se i zagrlila me, a onda izašla iz kancelarije. Par minuta sam sedeo sâm u stolici, a onda sam čuo otvaranje vrata i video Henrya kako ulazi unutra držeći neki papir u rukama. Podigao sam obrvu i tako mu dao znak da priča.

,,Došla je. Poslala je poruku da siđeš, čeka te ispred."

Ispružio sam ruku, te mi je prišao i dao papir. Pogledao sam u njega i uverio se da je stvarno ona to poslala. Dugo radimo zajedno tako da sam zapamtio njen rukupis vrlo dobro i znam da nije neka varka. Klimnuo sam glavom i izašao iz kancelarije te se uputio napolje. Kada sam došao do izlaza iz dvorišta zamka, a ulaza u šumu, razgledao sam okolo ne bih li je ugledao. Nisam je video. Sigurno je malo dublje u šumi. Krenuo sam pravo i nakon nešto manje od minuta sporog hoda, ugledao sam je kako stoji naslonjena na drvo i nasmejano me gleda. Odmah sam joj prišao, a ona mi je pružila ruku u znak pozdrava.

,,Dugo se nismo videli, prinče."

,,Veronica", prihvatio sam ruku i malo je povukao ka sebi da ne budemo odaljeni kao nekakvi stranci. ,,Kako ide?", pustio sam joj ruku.

,,Super, ništa ne sumnja", nasmejala se. ,,Ništa ne brini. Kada neko kao ti smisli takav plan, nemoguće je da nešto pođe po zlu."

,,Ne prepisuj sve zasluge meni. I Cece je imala veliku ulogu u svemu. Njeni roditelji su ovo počeli još kad se rodila, a nas dvoje smo nastavili i nećemo stati dok ne pobedimo."

,,Čuo si za rat?", naglo je promenila temu.

,,Jesam, Cece mi je javila. Takođe mi je rekla da su Logan i ona veštica raskinuli."

,,Da, čula sam za to. Zbog toga je objavljen rat. Još uvek se ne čuje ništa. Ko zna kada će krenuti. Možda žele da ih uhvate na prepad."

,,Možda, ali rat je juče objavljen. Cece je u palati pa je čula sve i odmah mi javila."

,,Ima neke koristi od nje", nasmejala se, a ja sam je zbunjeno pogledao.

,,Koristi? Ne koristim je. Stvarno je volim i jednog dana će biti moja kraljica."

,,Ne mislim na vašu ljubav ili šta već da je, nego mislim na to što dugo nije uspela ništa da uradi."

,,Polako, ne sme ni da brza. Misliš da je tako lako glumiti da si na nečijoj strani, a zapravo im radiš iza leđa? Ko zna koliko puta joj je došlo da sve prizna."

,,Razumem, ali i ja polako gubim živce. Nije ni meni lako da skrivam sve."

,,Ako kažeš da ne sumnja ništa, onda je sve u redu."

,,Ne znam koliko dugo neće sumnjati. Dugo se nismo videli baš zbog toga. Ako se mnogo zadržim, pitaće se gde sam i počeće da sumnja, a ja onda ne znam šta da kažem."

,,Ti si zaslužna za to što je još uvek na ovoj planeti, nemoj dozvoliti da to zaboravi. Ti si šef i biće kako ti kažeš pa mora da te sluša bez pogovora."

,,Znam, znam. Pitrudiću se da izbegnem sva pitanja."

,,Važi, lepotice, a sad otplivaj odavde da nas neko ne vidi."

Klimnula je glavom i mahnula mi te je otrčala u jednom pravcu, a ubrzo sam mogao da čujem zvuk vode kada neko uskoči u nju.

Eh, da je meni da mogu isto što i ona.

***

Vratio sam se u zamak i odmah se uputio u svoju sobu. Čim sam otvorio vrata, ugledao sam nekoga kako trći ka meni. Digao sam ruku i uhvatio tu osobu za vrat. Sve to se desilo u samo par sekundi, tako da nisam primetio da je to Henry.

,,Hej, pa ja sam!", pustio sam ga, a on je nekako izgubio ravnotežu pa je pao dole, tačnije seo je na pod.

,,Šta radiš to, mamlaze jedan? Kao prvo, zašto si u mojoj sobi, a kao drugo, zašto se dođavola tako zalećeš ka meni i onda očekuješ da ne reagujem?"

,,Samo sam hteo da te pitam o čemu ste pričali", ustao je i krenuo za mnom kada sam se uputio ka krevetu te se bacio na isti. On je stajao ispred kreveta sa prekrštenim rukama na prsima i znatiželjnim pogledom na licu.

,,Šta?", kkupio sam obrve.

,,Šta ti je rekla? Kako ide plan? Da li sumnja? Ma daj, reci mi! Ja sam deo ovoga i, budimo realni, oko ovoga radim više nego ti! Šta misliš, ko je napravio onu lepoticu i prevario ih? Treba nacrtati ono sranje."

U pravu je, radi više nego ja. Ja mu samo prenesem određene informacije i zadatke, a on ih sprovede u delo. Da nije njega, ko zna da li bih uspeo. Zato sam mu veoma zahvalan i obećao sam mu da će dobiti veliki deo kada se sve završi. I neću prekršiti obećanje. Možda nisam osoba za poželeti u životu, ali ne kršim obećanja.

,,Dobro, reći ći ti. Kad tad bih ti svakako rekao jer si ti taj koji sve radi pa je red da znaš. Mislim, kako da uradiš nešto korisno ako ne znaš kako stvari stoje?,, upitao sam verovatno sam sebe jer nisam dobio odgovor na pitanje. Uspravio sam se u sedeći položaj, a on je seo do mene. ,,Prvo i najvažnije, ne sumnja.", kada sam to rekao, na licu mu se pojavio smešak olakšanja. ,,Drugo, sve ide po planu. Rekla je da ne brinemo, ali da ćemo morati da se viđamo retko i kratko da se ne bi desilo da posumnja. Sve u svemu, nema grešaka za sad. Bonus je to što su ovo dvoje raskinuli. Tako će sve ići lakše."

,,Uh, dobro je. Već sam pomislio da smo negde omanuli i da će nam se sve obiti o glavu."

,,Ma neće. Uspećemo. Dobar smo mi tim", oboje smo se nasmejali na to.

,,Nego, je l' kaže Veronicica još nešto?"

,,E da, pozdravila te je. Kaže da jedva čeka da te vidi i grdila me je što te nisam poveo jer je baš želela da te zagrli."

,,Stvarno?", vidi se da se baš iznenadio. Lice mu se ozarilo kao kod deteta kada dobije slatkiš, a preko lica mu se pojavio osmeh duži od kineskog zida.

,,Ne", kako sam to rekao, tako me je zavalio jastukom u glavu. Kako on ne kapira da ona ima preko hiljadu godina i da nema šanse kod nje? Nadam se da će to sebi utuviti u glavu jer ako se to ne desi skoro, bojim se da će pasti u depresiju ako ga još jednom bude odbila.

_________________________________

Samo da vas proverim: Da li se sećate ko je Cece?
(prošli put se dešavalo da neko zaboravi, pa samo hoću da se to ne desi opet)

ŠTA je Veronica? Koje stvorenje? Da vam malo pomognem, nije ni veštica, ni vampir, ni vukodlak :)

P.S. Sve više se bližimo kraju ;)

Kraljevstvo nadmoćnihOnde histórias criam vida. Descubra agora