42. Bölüm

57.6K 3K 272
                                    

Medya: EMRE SERTKAYA - Minnet Eylemem

Bir acayip derde düştüm herkes gider karına
Bugün buldum bugün yerim, hak kerimdir yarına
Zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına
Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem

Keyifli okumalar 🦋

~~~

Melis, dakikalarca babası ile Eylül'ü izledikten sonra yan gözle önce amcasına sonrasında da İlayda'ya bakıp muzipçe sırıttı. İlayda'nın yanına usulca sokularak; "Bir bardak su alabilir miyim?" diye sordu.

İlayda gülümseyerek; "Tabii ki alabilirsin." deyip doldurduğu suyu uzattı.

Melis suyunu yudumlarken babası ile Eylül'ü işaret etti. "Çok yakışıyorlar değil mi?" Sorduğu soruya eş zamanlı olarak kaçamak gözlerle amcasına baktı. Amcasının onları izlediği görünce iyice keyiflendi.

İlayda da Melis'in sorusuyla Poyraz ile Eylül'e bakıp dirseklerini tezgaha dayadı ve çenesini avuç içlerinin içine bastırdı. "Evet çok yakışıyorlar, umarım hep mutlu olurlar."

"Ben inanıyorum çok mutlu olacaklar." diyerek suyundan bir yudum daha aldı.

Bakışları onları izleyen amcasına bir kez daha kaydığında amcasının yanlarına doğru geldiğini fark etti. Hızla İlayda'ya dönüp; "Ayrıca çok güzel dans ediyorlar." dedi.

"Haklısın, ediyorlar."

Melis muzipçe sırıtmaya devam edip alt dudağını ısırdı. Amcası yanlarına gelir gelmez;
"Neden siz de amcamla dans etmiyorsunuz?" diye sordu.

Melis'in sorusuyla İlayda'nın yüzünde şaşkınlık oluşurken hızla çenesini kaldırdı ve o an yanlarına gelen Demir'i görünce utanarak ona baktı.

Demir ise önce İlayda'ya sonra da Melis'e bakıp; "Dans etmek mi?" diye sordu.

Melis hızla öne atılıp; "Evet amca neden sen de İlayda ablamı dansa kaldırmıyorsun?" diye sorduğunda İlayda'nın susması için yalvarırcasına bakan gözlerine bakıp haline gülümsedi.

Demir de bakışlarını Melis'in üzerinden çekip İlayda'ya bakınca İlayda'nın yanaklarının kızardığını fark etti. Haline gülümsemek istese de onu daha fazla utandırmayı istemediği için dudaklarını birbirine bastırıp gülümsemesinin dudaklarında yayılmasına engel oldu. Ufak bir öksürükle genzini temizleyip; "Dans etmek ister misin?" diye sordu.

İlayda, nabzının teklediğini hissetti ve heyecanını belli etmemek için küçük bir nefes verdi. "Bilmem ki nasıl olur?"

Melis bir kez daha araya girdi. "Çok güzel olur hem de. Hadi siz de dans edin."

İlayda hissettiği yoğun heyecandan dolayı dilinin dönmediğini anlayınca sessiz kalıp bakışlarını Demir'in gözlerinden zar zor ayırarak Melis'e çevirdi. Melis'in başını salladığını görünce de yeniden Demir'e dönüp uzattığı eline baktı ardından tereddütlü bir şekilde elini avcunun içine bıraktı.

Demir'in avuç içinin sıcaklığı İlayda'nın tüm bedenini ince ince titretirken Demir onu çoktan Eylül ile Poyraz'ın yanına doğru götürmeye başlamıştı.

Melis de ikilinin arkasından keyifle sırıttığında yanına Güneş'in sesi kulaklarını doldurdu. "Yine ne işler peşindesin ufaklık?"

"Hiç."

Güneş gözlerini kısıp inanmıyormuş gibi bakınca Melis daha da gülmeye başladı. "Ben sadece babamla öğretmenimin evlenmesini istediğim kadar amcamla İlayda ablamın da evlenmesini istiyorum."

EYLÜL (Raflarda)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin