14.bölüm⚡ Düzenlendi

6.2K 227 4
                                    

Yazarın ağzından...

Baranların konağında düğün telaşı başlamıştı.

Can dostu Zafere herşeyi anlatmıştı Baran, iki gün önce!

Böyle bir durumla karşı karşıya gelmesi, anlaşmalı evlilik falan ilk başta şaka olarak var saymıştı Zafer ama, bu anlaşmalı evlilik sayesinde arkadaşı büyük bir ateşten kurtulmuştu!

Zilan teyzenin akrabası olan kızla evlenmiş olasaydı Baran! bir ömür bu evliliğe mecbur bırakılacaktı. Şimdiyse Mardin'e arkadaşının düğünü için geliyordu Zafer, gerçekten şaka gibiydi gelişen durumlar.

Baran Elfesya ile o günki olaydan sonra sadece telefon da konuşup mesajlaşmıştı. Elfesya'nın kendisine güvenmesi, savunması Baranı mutlu etmişti ama ona haksız yere sesini yükseltmiş olması hala canını sıkıyordu. Akşama doğru hazırlıklar bitmiş avlu gelen misafirle dolmuştu.

Elfesya'nın kız kardeşim dediği Dilzarı gelmeşti Ankara'dan, sımsıkı sarıp sarmaladılar birbirlerini...

Agâh vardı birde sevdiği kıza uzaktan ışıl ışıl bakan.

Dilzar'ın gözüde arardı avluda birini! Senelerdir kendisine sevdalı olduğunu bilmediği adama sevdalıydı oda, lakin ikiside birbirinden bir haberdi!..

Elfesya'nın küçük Abisi Adar'da dün gece sürpriz yapmıştı, bu sabah geleceğini söylemişti oysa, özlem duyulanlar evine dönmüştü sonunda...

Akşama doğru misafirler gelmişti. Elfesya giydiği bindallı içinde göz kamaştırıcıydı. Kimi beğeniden kimiyse kıskançlıktan bakıyordu. Kınalar yakıldı, gelin ağlatıldı, oyunlar oynandı tüm gece...

Dilzar'da, Avzem ve Berfin'le iyi anlaşmıştı.

Erkeklerse sıra gecesi gibi bir gece tertiplemişti.

Adar Baran'ı sevmişti ama; bacımı üzersen uzak yakın demem gelirim diyerekte göz dağıda vermeyi ihmal etmemişti...

Gece güzel bir şekilde tamamlanmıştı...

Baran'ın ağzından...

Dünki geç yatmanın ardından normalde öğlenden önce uyanamazken bugün 7 de uyanmaştım.

Heyecan, burukluk kırgınlık karma karışıktım! Bugünden itibaren evli bir adam olacaktım yanlız uyandığım bu odayı artık paylaşmam gerekti. Anlaşma üzerine bir evlilik olsada evlilikti bu. Koca bir yıl ne yaşarız bilmiyorum ama! Elfesyay'la çok iyi arkadaş olacağımızı biliyorum.

Damatlığımı giyip aynanın karşısında saçlarımı yaparken, Elfesya'nın gelinlikler içinde nasıl göründüğünü merak ettim! Yüzümde tebessüm belirirken, kapıdan içeriye dalan Zafere yakalandım, ulan şimdi akşama kadar beni sinir eder bu demeye kalmadan;

- Oooo damat bey! Yine karizmayız anlaşmalı evlilik diye benimi kekledin yoksa! Ağzın kulaklarına varmış bakıyorumda hayırdır?

- Oğlum pis pis sırıtma! Sadece aklıma bir şey geldi ona güldüm ben o kadar

- Aklına bu gece geldi tabi ondan böyle gülersin sen.

-Ulan zafer inan üzerimdeki damatlığı önemsemem dalarım.
Kulağına doğru eğildim; Oğlum anlaşmalı evlilik bu, yani gerçek değil. Gerçek karı kocalık yok, formalite yani bu gecede başka gecede o iş yok. Okeyyy!
O yüzden kapa o ağzını şimdi

- Abicim anlaşmalı evlilik deyince ben bir yıl normal evlilik yaşıycaksınız sonra anlaşmalı ayrılacağınızı düşündüm.

- Telefonda sana detay veremedim kardeşim, sözleşme yaptık biz. Belirli maddeler belirledik işte; Yakın temas yok, evliyken iki tarafında özel hayatı olamaz v.s bir kaç madde daha. Tamamen kağıt üzerinde yani.

BARAN(Mardin'de Bir Anlaşma)⚡Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin