58.bölüm⚡ Düzenlendi

4K 161 48
                                    


Yazarın ağzından 3 gün sonra...

Agâh kendisine doğru gelen gelinlikler içerisinde ki kıza baktı.
Öyle güzeldi ki!

Sade olan nişanlarına tezat çok kalabalık ve gösterişli bir düğün tertiplenmişti...

-Elfesya neyin var güzelim?

Baran şu halime baksana elbisenin içinde panda yavrusu gibi hissediyorum!

Elfesya'nın bu sözüne Baran sesli şekilde kahkaha atmıştı.

-Sağol ya Baran, harbiden sağol! diyerek dudak buzen Elfesya Barana öldürücü bakışlarını atmayı ihmal etmedi.

Elfesya'yı kollarının arasına alarak karısının saçlarını öptü

-Doğumuna 2 hafta kaldı Elfesya böyle karnın burnunda olman gayet doğal inan bana hamileliğinde bu kadar az kilo aldığın için şanslı bile hissetmelisin!..

-Ama daha demin güldün sen diyerek kocasına doladı kollarını

-Panda yavrusu demene güldüm ben! derken tekrar gülmüştü tabi bu kez Elfesyada Barana eşlik etmişti. Gerçekten nerden aklına gelmişti ki bu benzetme?

-Abim'le Gülsanem yakıştılar demi Baran? Abimle birbirlerine iyi gelirler umarım buna gerçekten ikisinin de ihtiyacı var.

- Bir ömür mutlu olmaları tek temennimiz gülüm. Yalnız biz biraz daha böyle kalırsak düğün bitecek.

Kocasının koluna giren Elfesya Baranın koluna iyice sarıldı "Bende sana iyi geldim demi Baran?

Baran ise tebessüm etti "bebek doğunca hormonların eski haline gelecek demi? Eminiz bundan!

Kocasının söylediği şeyle gülerek dil çıkarttı Elfesya "bilmem işime böylesi daha iyi geldi Baran, hergün senin ağzından güzel cümle duymak için hormonlarımı hamilelikte ki düzeyde tutmaya gayret edebilirim"

-Yapma be güzelim sen biraz daha böyle devam edersen bende akıl bırakmayacaksın. Geçenin 03:00 de kaldırıp ben hala güzelmiyim diye soruyorsun. Yemek yerken sana bakıyorum; çok mu yiyorsun demek istiyorsun, kilo aldım beni artık güzel mi bulmuyorsun diye odaya çıkınca ağlıyorsun inan bana benim hormonlarımın durumunu bilmek istemezsin.

Sesli gülmüştü Elfesya "tamam bazı şeyleri abartmış olabilirim" derken sen ciddimisin der gibi bakan Baran'a gülerek omuz silkti " hadi geç kalıyoruz" diyerek ustaca manevra yapmıştı. Olumsuz anlamda başını sallayan Baran ise tebessüm ederek Elfesyanın arkasından yürüdü...

Düğünde Zelal hanımın ağzı kulaklarındaydı. Evlatları yuvasını kurmuştu ilk göz ağrısı Agâhı için ayrı bir üzüntü duymuştu evliliği geçikmişti bide üstüne Dilzarın gitmesiyle asla evlenmez artık diye hüzne düşmüştü gönlünü.
Neyse ki Gülsanem çıkmıştı karşılarına oğluna iyi gelmişti gözlerindeki parıltıyı görmüştü ya daha ne isterdi ki!..

Kızı anne olacaktı, Adar sevdiği kızla evlenmiş ve karısıda oğluna sevdalanmış ve nihayet gerçek karıkoca olmuşlardı...

Agâh'ta bugün gönlünün şifasıyla evleniyordu. Gülerek misafirlerini ağırlarken mutluluktan gözlerinin dolduğundan bir haberdi Zelal hanım...

Saat geç olmuş misafirler dağılmaya başlamıştı yavaştan...

Agâh Gülsanemin erkek kardeşiyle Fıraz'la dün kınada tanışmıştı. Adana'da okuduğu için nasip böyle olmuştu ama sevmişti gayinçosunu. Adar gibi neşeli kafa birisiydi sima olarak Gülsanem'in resmen erkek versiyonuydu bu duruma ayrıca gülmesi Gülsanem in öldürücü bakışlarına sebep olsada omuz silkmiştim
"Erkek versiyonun da güzel" demesiyle Gülsanemi de güldürmüştü ama Fıraz yalancı bir alınganlık göstermişti "enişteeeee bende duyuyorum söylediğini ayıp olmuyor mu erkek adama güzel falan yakışıklı olacak orası! dediğinde elini ensesine götürmüştü alınganlıkla eniştesine bakıyordu

BARAN(Mardin'de Bir Anlaşma)⚡Where stories live. Discover now