45.bölüm⚡ Düzenlendi

4.6K 147 2
                                    

Selam arkadaşlar yep yeni bir bölümle ben geldim☺️

Nasıl gidiyor bakalım?...

Azda olsa kafa dağıtmanıza vesile olabiliyorsam ne mutlu bana🤗😔

✨İyi okumalar diliyorum✨

Elfesya'nın ağzından...

Abi 1 hafta geçti olayın üzerinden ama ne vakit konağın kapısı çalsa yüreğime bir korku düşüyor,sözünde durmaz dediği vakitten önce gelirse diye!...

Elfesya sana 4 ay süre vermesinin sebebi!.. senin doğum yaptıktan sonra kendini toparlayıp Baran'la ayrılmak için bir sebep bulman ve Baranın bu sebepten gram şüphe duymamasını sağlaman.
Aslıhan Baran'ı çok iyi tanıyor onu kaybetmemek için bu planına sadık kalması gerektiğinide gayet iyi biliyor. O yüzden buraya dediği vakitten önce gelmeyecektir.

Ben ben Baran'la ayrılabilirim dediğini yapabilirim abi!.. (ikinci anlaşmaya göre çocuk bir kaç yaşına gelince boşanma gerçekleşecek) Elfesya anlaşmanın bu maddesini hatırladı. Gözlerinde akmak için direnen yaşlar, göz kapaklarını zorlarken, içindeki ses; Baranın da gönlü var sende ama hala dile dökülmüş değil hiç birşey. Baran gerçekten dediği gibi Aslıhan'a tamamen boşsa neden hala söylememişti peki? İçimdeki hesaplaşmayla Affan Abimin sesiyle çıktım.

Sen nedersin Elfesya!... Hayır hayır sakın ama sakın bir daha böyle birşey söyleme.
Aslıhanın istediğini altın tepside vermek olur bu. Ve sen!.. çocuğunu doğurup, oğlunu ve Baran'ı ardında bırakabileceksin öyle mi!..

Gözlerim dolmuştu Affan Abinin dediği şeyle olumsuz anlamda başımı salladım, bir kaç damla yaş süzüldü gözlerimden.
Affan abi omuzlarımdan tutarak; Duygusallığa kapılıp mantığını kaybetme Elfesya. Öyle bencil bir kadının yapacağı şeyden korkarak oğlunu ve Baran'ı korumak adına onlardan vazgeçemezsin.
Bu sen değilsin Elfesya!... Lütfen kendini toparla.

Sen sen haklısın ben, oğlum ve Baran'sız yapamam. Önce sağlıklı bir şekilde oğlumu kucağıma alayım kalan o bir aydada hala bulunmamış olursa ona onun gibi bir planla karşılık verebiliriz diyerek elimin tersiyle göz yaşlarımı sildim.

İşte böyle Elfesya!... sen sadece rahat ol yeğenimi kucağımıza aldıktan sonra hala bulunmamış olursa seninle görüşmek isteyecektir. Sağlam bir planla onu bulunduğu yerden çıkartıp tuzağa düşürebiliriz diyerek tebessümle omzumdaki ellerini çekti.

Abi Ağalık olmasaydı meslek olarak polisliğe nederdin? Tam senlikti bence diyerek güldüm.

Beni bana bırakmadılar ki ne istedim ne isterdim bilmiyorum ama kulağa polis olmak hiçte fena bir fikirmiş gibi gelmedi diyerek Affan abide güldü.

Yazarın ağzından...

Bağ evindeki o akşam Semaver için arkabahçeye giden Baran, minik odunlar'dan avuçlarını dolduracak kadar alıp tekrar döneceği sıra ayağına bir şeyin takılmasıyla duraksadı, elindeki odunları bir koluna yığarak yerdeki ayağına takılan şeyi aldı. Kolundaki yığılmış odunların düşecek olmasıyla elindekini pantolonun cebine atıp odunları kavradı. Semaveri yaktıktan sonra ellerini çırpıp semaverin karşındaki sandalyeye oturdu. Aklına gelen şeyle elini cebine atıp ayağına takılan şeyi çıkardığında; kendisine tanıdık gelen bilekliği inceledi.

Ne o Baran Elfesya'ya hediye mi aldın?.. diyerek başıyla elindeki bilekliği işaret edip tebessüm eden yengesine; yok yenge bahçede buldum da!..

Elini uzatan Berfin; ver bakim nasıl bir şeymiş diyerek Baranın elindeki bilekliği alarak inceledi,
bilekliğin kilit tarafındaki el yazısı dikkatini çekmişti, yakınlaştırıp iyice baktığında; Baran burda birşey yazıyor okuyamıyorum ama isim baş harfleri gibi baksana diyerek Barana tekrar uzattı.

BARAN(Mardin'de Bir Anlaşma)⚡Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin