60.bölüm part (1)⚡ Düzenlendi

4.2K 162 18
                                    

Multimedya; Agâh ve Dilzar...

Uzun süren aradan sonra tekrar kavuştuk 🤗

Keyifli okumalar dilerim...

Yunus üç dört adım atarak Agâh'ın yanına geldi

- Abi bu bu Dilzar değilmi?

Usulca başını salladı Agâh. Hala çok şaşkındı. Dilzarın burada ne işi olabilir di? Saçları dikkatini çekti önce, küçüklüğünde bile böyle kısa saçlı görmemişti onu, kısa saçıda hiç sevmezdi bilirdi. Hastalığını kısa küt saçlarından tahmin etmeside zor olmamıştı.

İlk gecelerinde mesaj atıp diğer dünyada birlikte olmanın sözünü aldıktan sonra bir daha asla Agâh'a ulaşmamıştı Dilzar.

Hastanede ki o söz onun da dediği gibi umudu olmuştu. Eline tutam tutam gelen saçları için ağlamıyor du artık. Aradan geçen iki senenin sonundada toparlanmıştı Dilzar.

Agâh bir adım atmıştı ki Yunus kolundan tuttu. Dizlar'la görüşmek için Ankaradaki hemen hemen her teslimata Yunusla birlikte Agâh gelirdi o yüzden gözcü olmuştu bilirdi geçmişteki sevdalarını. Agâh'ın gözlerindeki burukluğu özlemi de çok net bir şekilde görmüştü.

-Abi gitmen uygun olmaz.

Beyaz önlüğü ile arkadaşıyla eczaneden çıkan Dilzar arkadaşıyla konuşarak ilerlerken Agâh Yunusa doğru döndü

- Sadece nereye gittiğini merak ediyorum Yunus! Sen kamyonetin yanına git ben gelcem koçum.

-Abi yapma!

-Ne yapabilirim Yunus? Ben evli bir adamım. Dilzarı kendi yaşadığı büyüdüğü evden 1 saatlik uzaklıkta ki bir köyde görmem normal mi? Peki neden bizim orada değilde burda bir yerde karşıma çıktı dersin?

-Bilmiyorum abiama burda olmasının bir sebebi olmalı?

-Burada olmasının nedeni ben olabilirim Yunus!

Agâh Dizlara ulaşmaya çalışmıştı eski ve en son mesaj attığı numaradan ama aranılan numara kullanılmamaktadır dedi her seferinde. Hayatta mı? Sağlığına kavuştumu diye aklına geldiği zamanlar olmuştu elbet. Şuan karşısında ve hayattay dı. İyi ve mutlu görünüyordu biraz zayıftı eskisine göre ama hala güzeldi...

-Ben kamyonetin orada bekliyorum Abi!

Eliyle Yunusun omzuna dokundu "Eyvallah sağol" diyerek Dilzar'ın arkasından yürümeye başladı bir ara Dilzar takip edildiğini hissetmiş gibi arkasını döndü Agâh son anda fark edip duvarın kenarına saklandı.

Arkadaşıyla birlikte sağlık ocağına giren Dilzarın ardından Agâh sağlık ocağına baktı, gerçekten burada kendisine hayat mı kurmuştu? Burda mı mesleğine başlamıştı yani? Eliyle yüzünü sıvazladı kalbinin ağrıdığını hissetti derin bir kaç nefes alışverişlerin ardından ellerini belinin iki yanına koydu. Dilzarın kendisini görme ihtimaline karşı ağacın arka kısmında kalan yere doğru yürüdü.

Kısa bir süre sonra Dilzar sağlık ocağının kapısında tekrar göründü, bu kez üzerinde beyaz önlüğü yoktu. Kolundaki çantası dikkatini çekti Agâhın, iyice ağacın diğer kısmına yerleşti Dilzar arayı açıp uzaklaştığında tekrar takip etmeye başladı.
Yine kulaklığını takmıştı tebessüm etti Agâh. Dilzar liseden beri böyleydi tek yürüdüğü hiç bir yolda kulaklığı olmadan yürümezdi! Severdi müzik dinlemeyi, çalan şarkıyı usulca mırıldanmayı.

İki katlı bir evin bahçe kapısından içeriye girmesiyle kulağındaki kulaklığı çıkartıp çantasına koyan Dilzara görünmemek için bahçe duvarına iyice sindi. Kapıyı çalmasının ardından dikkatlice kapıya baktı açılan kapıdan çıkan kadınla daha çok şaşırmıştı Agâh Dilzar'ın annesiydi bu!...

BARAN(Mardin'de Bir Anlaşma)⚡Where stories live. Discover now