57.bölüm⚡ Düzenlendi

4.4K 171 8
                                    

Hastane odasında gözlerini açan Agâh, gözlerini tekrar yumduğunda patlama anında çıkan sesi ve havaya yükselen alevleri görünce, başını olumsuz anlamda sallayıp gözlerini açtı.

Kolunda takılı olan serum'a baktı. Eli kalbine gitti hala ince ince sızlıyordu. Yatakta doğrularak sırtını yatak başlığına dayadı. Kapının açılmasıyla içeriye giren Adar ve Metahan'a tebessüm ederek; Bende nerde kaldınız diye merak etmiştim!

-Abi uyanmışşın!

Yatağın yanına hızla giderek oturup abisine sarıldı. Korkmuştu o arabaya binmiş olsaydı! Derin bir nefes aldı

-Şükürler olsun Allahım Abimi bize bağışladın. Abi İyisin demi?

-İyiyim kardeşim iyiyim, Metehan olmasaydı sanırım duman olmuştum diyerek tebessüm'le Metahana döndü. Bu adama bir can borcu vardı...

-Sağol Metehan'ım sağol...

-Ne demek Abim iyisin ya şükür.

-Sayende Metahan sayende! Bir can borcum var sana

-O nasıl söz Abi! senin bana yaptığın onca iyiliğin yanında bunun lafı mı olur.

-Eyvallah kardeşim. Peki senin nasıl haberin oldu arabaya bomba yerleştirdiklerin den?

-Dışarıya sigara içmek için çıkmıştım Abi, ofisin arka kısmına gittim genelde orada içerim işte bilirsin. Daha önce buralarda hiç görmediğim tiplerde iki kişi dikkatimi çekti kimle konuşuyor larsa "yerleştirdik, o iş bizde arabaya bindiği anda buum! dediğinde iyice kulak verdim" Jivan abi olmuş bil bu işi deyip telefonu kapatıp hızla uzaklaştık- larında. Jivan ismini duyunca parçaları birleştirmem zor olmadı. Sonrada seni aradım zaten.

-Sağlam tesadüf olmuş desene. Güvenliği iyice sıkılaştır Metehan.

-Aynen Abi. Merak etme o işi çoktan hallettik Adar la.

-Aferin çocuklar peki çalışanlara ne söylediniz?

-Arabadan kaynaklı bir arıza sonucu olduğunu söyledik. Sanayi de usta olan bir abiden destek aldım. Yani arızası ne nasıl patladı diye soranların olacağını tahmin ettiğimden sorulara hazırlıklı gittim.

Adar ve Agâh Metahan'ın söyledikleriyle gülerken Metehan'da onlara eşlik etti.

-Araba hangi arızadan kaynaklı olarak havaya uçarmış peki Metehan diyen Agâh'a "hımmm abi o an Usta'dan öğrendim çalışanlara aktardım o anlık bir bilgiydi şuan bende düz o konu ya diyerek güldü.

Adar'ın sesli olarak gülmesiyle Metehan Adar'ın kafasına usuldan vurdu "sanki usta benim ne var yani unuttuysam!"

Adar eliyle ağıza fermuar çekti ama hala kıldırdıyordu...

-Bizimkilerin haberi oldu mu bu durumdan?

-Metehanın dediği şekilde haberleri var yani arabadan kaynaklı olduğunu sanıyorlar. Hastanede olduğunuda söylemedik tabi Abi.

-İyi yapmışsınız. Ben neden öyle kendimden geçmişim orda?

-Kalbinde ufak çaplı ritim bozukluğu başlamış. Doktor tekrar uğraman konusunda uyardı abi ihmal edemezsin. Yaşadığın korku endişe de üzerine eklenince zayıf düşmüşsün...

Yaklaşık bir saat sonra hastaneden çıkmışlardı. Metehan söndürülen arabadan arta kalanların temizlenmesi için ofisteki güvenlik ekibine emir verirken. Adar babasıyla konuşup durumu geçiştirici şekilde konuşuyordu.
Olay büyümeden kapatılmıştı. Durumun iç yüzünü bilen Metahan, Adar ve Agâh'tı...

BARAN(Mardin'de Bir Anlaşma)⚡Where stories live. Discover now