34.bölüm⚡ Düzenlendi

5.2K 182 2
                                    

Adarın ağzından...

-Anne Elfesya'lar yoldaymış gelirler birazdan bende odama çıkıp üzerimi değiştireyim. Derken annemin yanağından makas aldım.

-Ey oğlum heç bu huyunu bırakmıyon. Evlende karına yap bunu başıma kaldınız abinle derken yalancı olduğu belli olan sinirle baktı bana
Dayanamayıp yanağından öptüm bu seferde. Bir yandanda mutfak tezgahının üzerindeki yaprak sarmasından atıştırıyordum yani aşırmakta olabilir tabi.

-Ah! Ana neddin vurulur mu öyle?

-Sus bakim! ağzında lokma varken konuşulmaz hem ne o öyle oğlum ayakta yenirmi sofra kurulacak.

-Napim ana acıktım neyse ben çıktım odaya

Üzerime spor birşeyler giyip, saçımın uçlarına elimle tekrar şekil verip aşağı indim. Merdivenlerden inerken dış kapı açıldı bakışlarımı oraya çevirdiğim de Elfesya ve eniştem girdi bir iki adım daha atıp tekrar karşıya baktığımda öylece kaldım. Zerya giydiği elbisenin içinde nefes kesiciydi. Kendimi toparlayıp aşağı indiğimde; Halhatırın ardından içeriye amcamların yanına geçtik. Yemek boyunca iş konusu konuşuldu. Baranlar yemekten sonra kalktılar hemen, Elfesya kendini yorgun hissettiğini ve dinlenmek istediğini söyledi.

Amcamın ortağının oğlu Sercan gerçekten kafa çocuktu. Çay servisi için Zerya içeri girdiğinde tüm gözler ona çevrildi.

Yengem; Maşallah maşallah bu güzel kız kim oluyor Zilal abla?

-Arkadaşımızın kızı olur Meltem, babası biraz rahatsız bir süre bizde kalacaktır.

Annem yanını göstererek Zerya'yı çağırdı oturması için. Herkes tekrar çaylarıyla birlikte sohbetlerine döndü, kısa bir süre sonra üzerimde bir göz hissettim, Zerya'nın olduğu yere baktığımda bana bakıyordu. Sanki birşey demek istiyor gibiydi yanakları al al olmuştu.

Ne olmuş olabilirdi ki? Müsade isteyip telefonumu odamda unuttuğumu söyleyip kalktım, merdivenleri çıkıp üst kısmında bekledim, çok geçmeden Zeryada çıktı içerden bingo demek gerçekten doğru tahmin etmişim.
Merdivenleri çıkıp yanıma geldiğinde; seninle konuşmam lazım Adar derken panikti

Sakin ol ne oldu Zerya hem niye böyle kızardın sen! dediğimde iki eliyle yanaklarını kavradı bu hali o kadar tatlıydı ki...

-Şey şey beni istemeye gelecekler sanırım!..

- An- Anlamadım nasıl yani kim derken istemsizce sesim yüksek çıkmıştı.

Aşağıya bakıp Zeryayı kolundan tutup benim odama soktum.

-Şimdi anlat ne oldu Zerya derken sesimin daha sakin çıkması çaba sarf etmiştim.

-Şey içerdeki çocuğun annesi oğluyla tanışmamı istediğini söyledi. Oğlumda seni beğendi bence sürekli bakıyor sana dedi. Senin içinde uygunsa herşey usulüne göre olsun kızım dedi.

Duyduklarım sinir kat sayımı çıkarırken niye buna bu kadar tepki verdiğimi düşündüm.
Zerya çok güzel bir kızdı yani onu beğenip istemeleri çok normal ama benim verdiğim tepki! Zerya'ya ciddi anlamda birşeyler hissetmeye başlamıştım şuan bundan tamamen emdim. Ne diyecektim ki şimdi!

-Sen ne söyledin peki?

-Zilan teyze babamın hasta olduğunu şimdi böyle birşeyin uygun olmayacağını söyledi. Bende hemen onayladım.

- Sen niye böyle tedirginsin peki?

-Kadın numaramı aldı yani Zilan teyze'de vermemek konusunda direndi ama amcanın hanımıyla o teyze ikimize bu konuda fazla baskı kurdu derken başını yere eğdi.

BARAN(Mardin'de Bir Anlaşma)⚡Where stories live. Discover now