Grace

5.1K 148 0
                                    

,,Ugh Grace, môžeme prosím už ísť?" Zamumlala otrávene Rain a znova len niečo zaťukala do mobilu. Na tvári mala pobavený úškrn. S kým si zase píše.

,,Len musím nájsť tu knihu," zamrmlala som a ona z hloboka vydýchla vzduch z pľúc a zmizla za regálom.

Na perách sa mi usadil mierny úsmev, keď som prechádzala prstom po obaloch kníh a hľadala nejakú, ktorá by mi padla do oka. Vytiahla som jednu a prečítala si zrýchlene obsah, no keď som po odčítaní zistila, že je to blbosť tak som ju odložila späť.

,,Podľa mna si zamiluješ tuto," zašepkal hlas pri mojom uchu a ja som prekvapené zdvihla zrak na knihu predomnou.

,,Čo tu robíš Chace?" Otočila som sa k nemu a len sa naňho usmiala. Zobrala som si s ľahkosťou knihu a prebehla ju očami. Tak ako povedal, páčila sa mi. Ako to sakra robí ?

,,Písal som si s Rain a tá sa sťažovala, že ste mali ísť na kávu, ale ty si zbadala knihy a nechceš odísť pokial nenájdeš, to čo hľadáš. Tak som tu." Žmurkol a ja som len prevrátila očami a rozosmiala sa.

Blázon. Len sa zaškeril a pristúpil bližšie ku mne a tým mi zničil osobný priestor. Ale toto je Chace, on taký proste je. Neustále mi narušuje osobnú bublinu. Človek si po 17rokoch zvykne.

,,Oh myslela som, že som začula známy hlas," spoza rohu sa vynorila Rain a len sa usmiala smerujúc k Chacovi s natiahnutými rukami. Ten nadšene prijal jej objatie a len ju pevne vystískal.

,,No Rosie a Alex čakajú, takže ak máš čo chceš, poď!" Uchechtla sa Rain a ja som sa len prikývla.
Zamierili sme k pokladni kde som si kúpila ďalšiu knihu do zbierky. Hneď mám lepšiu náladu.

,,Aj tak nechápem ako ťa môže vôbec baviť čítať," ozval sa Chace, keď sme už vychádzali z obchodu, jeho ruka sa plynule usadila okolo mojich ramien.

,, A ja nechápem ako ťa môže baviť behať po ihrisku a driblovať s loptou," venovala som mu rovnako presladený úsmev ako on mne.

,,Neklam máš basketbal rovnako rada ako ja!" Pobavene má šťuchol do pleca a ja som sa len ticho zasmiala a oprela sa o jeho telo. Samozrejme, že mal pravdu. Poznal ma, poznal každý maličký detail o mne až to niekedy bolo desivé, ale na druhu stranu som aj ja poznala jeho .

Bolo to obojstranne. A bolo to najlepšie priateľstvo aké človek môže zažiť. Nebolo úplne dobrovoľne, keďže tak nejak sme sa museli stať kamarátmi, keď sú naši rodičia najlepší kamaráti. Chace je perfektný kamarát, aj keď sa často chová ako idiot.

,,Ugh prečo je tu aj on?" Ozval sa Alex len čo sme zastali pri našom obvyklom stole.

,,Ugh prečo je tu aj on?" Napodobnil ho piskľavý hlasom Chace a s znechuteným výrazom sa posadil vedľa Rosie a venoval jej oslnivý úsmev. Narozdiel od neho ja som sa na Alexa usmiala najviac ako som vedela a posadila sa vedľa neho. Moje vnútornosti sa nepríjemne stiahli, keď sa naše kolena o seba obtreli. Dychaj Grace, dychaj. Ste kamaráti. Takéto veci nemôžeš pri ňom cítiť.

,,Ahoj," usmiala som sa a ona sa na mna otočil a len dvihol jeden kútik úst.

,,Čauky Grace," ľahko mi kývol rukou. Moje vnútro sa snažilo znova vybuchnuť, keď sa jeho noha priblížila viac k mojej a zostala tak, zahrievajúc celé moje telo a som si istá, že najmä lica.

,,Grácie!" Prekvapene som so sebou trhla a zamračila sa na Chacea. Prečo po mne kričí, ľudia divne zazerajú. Zamračené na mna pozrel a potom kývol k čašníčke, s očakavaním na mna hľadela. Oh. ,,Ja si dám horúcu čokoládu. bielu," pousmiala som sa zahanbene a ona iba prikývla a zapísala si to. Potom odkráčala krútiac bokmi, Chace za ňou len s nechutným úsmevom zazeral. Ugh idiot.

Moja pozornosť sa však rýchlo upriamila na Alexa a každý nepatrný pohyb, ktorý urobil. A ostatným to nevadilo, Chace a Rain sa len bavili, každú chvíľu vybuchujúc do smiechu. Rosie a Alex sa bavili o škole, nikto si neuvedomoval, že ja som zostala ticho, ale momentálne som za to bola vďačná.

Keď predo mňa to dievča položilo šálku s horúcou čokoládou, len som sa nadšene pousmiala a ticho poďakovala. Vytiahla som si z taštičky svoju novú knihu, nechala mojich kamarátov baviť sa a potom sa zavítala do príbehu, len občas vnímajúc realitu, keď sa má Alex nejako dotkol. Ach sladký život. Takmer ako tá čokoláda.

Grace a ChaceDove le storie prendono vita. Scoprilo ora