Chace

2.4K 115 5
                                    

Jeden. Dva. Tri. Štyri. Päť. Okej Chace nádych. A znova. Jeden, dva,...
Okej okej dosť!
Urobil som posledný klik a zdvihol som sa. Oprášil som si ruky a len sa načiahol pre uteráčik a poutieral pot. Dnes bolo nechutne teplo a práve dnes sa tréner rozhodol dať nám kondičný tréning, čo znamenalo posilňovanie a cvičenie. A to ešte vonku na futbalovom ihrisku.

„Dajte si desať koliečok a končíme!" zapískal a všetci sa s mrmlaním vybrali behať. Pomaly som klusal do rytmu a len stočil hlavu k tribúnam. Vždy sa tu potulovali nejaký ľudia, väčšinou baby, ktoré predstierali, že si tu robia úlohy ale pomedzi to nás sledovali. Trochu úchylné ale čo už.
Ja som však hľadal len jednu špeciálnu dámu. Tú strapatú blonďavú hlavu som našiel ľahko. Sedela úplne najvyššie a hneď vedľa nej bol ten blonďavý trapák. Vyzeralo to, že sa niečo učia a tak som si len zakusol do pery a snažil sa ignorovať ten hnusný pocit v žalúdku. Nenávidel som toho idiota, už odkedy som zistil že sa Gracie páči. A nie, nie je to preto, že by som ju miloval a žiarlil som. Proste...on nie je pre ňu. Úplne ju ignoruje a ona sa kvôli nemu len trápi. Je to o to horšie, že je jej kamarát a tak spolu trávia čas, a ona sa topí vo svojej naivite, zatiaľ čo on si myslí, že všetko ide naprosto v poriadku lebo má samé jednotky. Vidíte? To je to jediné o čo sa stará! Posratá škola! Taký človek nemôže byť normálny.

„Yo Chace, v piatok po hre je u mňa párty. Budeš tam?" pristavil sa pri mne Eugen a ja som len prikývol a pridal do kroku, dostávajúc sa od neho
ďalej. Posledné tri koliečka som dal šprintom a potom kývol na Gracie. Kým sa rozlúčila s Alexom a zišla dole, ja som sa snažil vydýchať, a keď zastavila pri mne, už som bol úplne pokojný.

„Smrdíš," bola jej prvá poznámka a ja som sa iba rozosmial.

„Mám sa ísť osprchovať teraz či to vydržíš domov?" nadvihol som obočie a ona sa len uchechtla.

„Bež, ale ponáhľaj sa. Alex už odišiel nemám sa s kým baviť," povzdychla si a ja som len prikývol, vtisol jej jemnú pusu na čelo a odbehol do šatni, odhadzujúc zo seba oblečenie a rovno smerujúc do spŕch. Trvalo asi 15 minút, kým som vyšiel von už čistý a so všetkými vecami. Gracie čakala na prvej lavičke a len si niečo písala do toho svojho zošita a usmievala sa.

„Oh zase píšeš?" zvalil som sa vedľa nej a ona sebou iba trhla a svoj notes ihneď zabuchla.

„Už si? Super môžeme ísť!" vypískla s červenými lícami a len rýchlym krokom zamierila k parkovisku. So smiechom som ju nasledoval a len som pokrútil hlavou.

„Gracie, kurva čítal som už tvoje príbehy, nemusíš sa za to hanbiť," dobehol som ju dvoma krokmi, ale ona aj tak odvrátila tvár, schovávajúc svoje červené líca.

„A vieš že mám rád keď sa červenáš, takže sa nemusíš schovávať!" uchechtol som sa a otvoril jej dvere, ona bez jediného slova nastúpila a zabuchla svoje dvere. Až keď som nastúpil aj ja, ozvala sa.

„Ja len... necítim sa dobre, keď sa hovorí o mojom písaní," hlesla ticho a ja som našiel jej ruku a pevne ju stisol. „Som to ja Gracie. So mnou môžeš hovoriť o hocičom!" usmial som sa a ona iba prikývla a usmiala sa na mňa, už sa teraz pohodlne opierajúc do sedačky.

„Ja viem Chacie," sladko sa usmiala a potom sa len rozosmiala a zahľadela von oknom neisto si hryzúc palec. „Ja a ty. Navždy najlepší priatelia," hlesla s tým jej detským úsmevom a ja som prikývol. „Sakra že hej!" zvolal som a on sa znova rozosmiala.

Bože Gracie. Čo by som bez nej robil?

xx.

Pravá. Ľavá. Výskok. Krúť bokmi.
„If i was a rich girl...nanannaa" spievala Gracie spolu s Just Dance a ja som sa zasmial a radšej sa sústredil na pohyby. Tréner si myslí že naše posilňovanie je ťažké? Nech sakra skúsi tancovať toto.

A ľudia sa čudujú ako to, že som fit hah.
Gracie dostala túto debilnú hru asi keď mala štrnásť a odvtedy si vždy radi zahráme. Nakoniec to aj tak skončí tak, že si sami vymýšľame naše vlastné kroky. Ako som predpokladal, zase vykročila mimo rytmus a začala sa hýbať ako ju napadlo, stále spievajúc spolu s Gwen.

„Načo to hráte, keď aj tak nikdy nejdete podľa krokov?" odfrkla si Maya a my sme sa obaja na ňu otočili a len zakrútili zadkami do rytmu pesničky načo ona prevrátila očami nasadila si slúchadlá a vybehla z domu.

„Myslím, že ju raz privedieme do šialenstva!" uchechtol som sa a ona len mykla plecom. „To je len jedna z výhod bytia mojou sestrou," rozosmiala sa Gracie a vrátila sa k pospevovaniu. Len som pobavene pokrútil hlavou a pripojil sa k nej napodobňujúc vláčik. Ani sa nepýtajte.
Síce Gracie rada tancuje, s tým ako tancuje už je to horšie. Ale čo neurobíte pre najlepšiu kamarátku? Ani ja nie som najlepší, tak sa proste jeden druhému nesmejeme. Čo to kecám samozrejme že sa jeden druhému posmievame. Ale aspoň je skóre vyrovnané.

„Mám sa vôbec tváriť prekvapene?" ozval sa ujo Jay od dverí, kde nás nespokojne sledoval s rukami založenými na hrudi, jeho sánka ako vždy keď ma videl, jasne napnutá. „Chace chodíš niekedy aj k sebe domov?" odfrkol si, keď si zvalil tašku na gauč a ja som sa len rozosmial tentoraz napodobňujúc baletku. „Samozrejme že hej," obránil som sa, „Ale len keď tam je Gracie!" zaškeril som sa, keď som dostal reakciu akú som očakával- absolútne vražedný pohlaď.

„Robí si srandu oci, nenechaj sa vyprovokovať!" rozosmiala sa Gracie a len urobila piruetu.
Ujo Jay si povzdychol a premnul si tvár, no potom si len niečo zamumlal a zamieril hore schodmi. Páni vážne musí byť unavený, keď mi tentoraz nedal žiadne vyhrážky nech sa držím ďalej od jeho dcér inak mi odstrihne kamaráta.
Vidím, že tu nemám jediný únavnú robotu.
Gracie vypla telku a len si povzdychla, sťahujúc si vlasy pevnejšie do drdolu, lebo už zase sa jej začal rozpadať. Šialenstvo tie dlhé vlasy.

„Okej, ocko je doma, čo znamená pol hodinu kým je tu mama a ja som ešte ani nezačala chystať večeru. Mal by si ísť, vidíme sa ráno!" vydýchla unavene a ja som sa len usmial a prikývol.

Narýchlo som ju objal, venoval jej pusu na spotené líce a potom kričiac dovidenia vyšiel von. Prešiel som tu strašne dlhú vzdialenosť do domu hneď vedľa a len čo som otvoril dvere, už okolo mňa preletela mama s tým, že mešká a uvidíme sa večer. Ešte sa narýchlo vrátila vlepila mi pusu na každé líce a potom už naozaj bežala k autu, jej modré vlasy za ňou viali. Blázninec bože. Mama má zvláštny talent, že aj keď sa začne chystať tri hodiny dopredu, vždy nejak dokáže meškať. Myslím, že to je proste ženská vec hah.
Pobavene sa uchechtávajúc som prešiel do obývačky, ale dom bol prázdny a tichý, až na jemné ťukanie klávesnice. Oh oco asi zase pracuje na nejakom prípade. Zaklopal som a nakukol do pracovne a naozaj, sedel za stolom sústredene hladiac na notebook.

„Prepáč Chace, prípad, rozvod, teraz nemôžem," prehrabol si vlasy a ja som len prikývol a dvere zavrel a vybehol hore.

Zabuchol som dvere mojej izby a smutne sa zahľadel do Gracinej izby. Bohužiaľ stále prázdnej. Oh. A čo teraz? Bez Gracie mi zostáva len sa učiť. Super.

Grace a ChaceWhere stories live. Discover now