Chace

2K 105 5
                                    

Prihral som Lukovi a nadbehol som si ku košu, lopta mi priletela späť a ja som skóroval. JO! Hej som späť, poďme na to. Luke sa iba zasmial na mojom víťaznom tanci, keď sa ozvalo zapískanie a hra skončila s priaznivým výsledkom pre nás.

Tribúny povstali a hlasno tlieskali, my sme sa len ako tím zbehli k sebe a tľapkali sa po pleciach.
„Skvelý ťah kámo," zamrmlal Luke keď sme urobili naše naučený pozdrav a ja som kývol hlavou, skenujúc tribúny.

„Sakra videli ste to bol môj syn!!" kričala mama prehlušujúc celu telocvičňu a ja som sa len rozosmial. Oco a ujo Matty mali už ruky okolo seba, ich pivá zdvihnuté do výšky. Môj pohlaď padol na Gracie ktorá nadšene tlieskala, široký úsmev na jej tvári ako jej oči behali po hráčoch a zastavili na mne. Pritlačila si dva prsty na pery a potom len fúkla a poslala mi pusu, ktorú som zachytil a prilepil k svojej hrudi. Ona sa len rozosmiala a ja som si len prehrabol vlasy a nadšene preskočil ku chalanom na tímový pokrik.

„Raz, dva, tri...Tornáda!"

Napokon sme si podali ruky s druhým tímom a vrátili sa k lavičkám, kde sa nám dostali gratulácie od trénera a roztlieskavačiek. „Krásny kôš Chace!" postrapatila mi vlasy Ema a na mojom líci zanechala bozk. Určite mi tam aj zostala značka jej červeného rúžu. Len som sa slušne usmial, aj keď som vôbec neoceňoval, že zase mi bude Gracie musieť tri hodiny drhnúť líce aby ten dlhotrvajúci rúž zliezol. Prisahám bohu že už chápem, prečo ho neustále nosí, asi ho nemôže dať dole.

Spolu sme prešli do šatní, kde som zo seba zhodil dres a len sa obzrel v malom zrkadle v skrinke. No fakt tam mám odtlačok jej pier. Kurva.

„Oh vidím že máš Eminu značku," buchol ma Luke po chrbte a len sa rozosmial, s nim aj ďalší chalani, ktorí si tiež určite prešli týmto trápením.

„Hej, doprdele. Zas to bude zo mňa Gracie dostávať večnosť," zamrmlal som otrávene a on sa na mňa znova tak zaškeril a zamykal obočím.

„Oh tak Gracie je na takéto veci posesívna," nadvihol obočie a ja som prevrátil očami.

„Nie ona si za to zo mňa robí prču. Ale napokon sa zľutuje a pomôže mi to dostať dole, sám máš skúsenosti aké mučenie to je," hlesol som pokojne, skvelý pocit z hry mi zabraňoval v tom znova ho priraziť o skrinku.

„Raz som to normálne skúšal až riedidlom a skoro si upálil ksicht!" pripojil sa Roger a šatňou sa znova rozniesol smiech.

„To nie je fér viete čo by som JA dal za takú pusu?" ozval sa Will a ja som si nepomohol a vybuchol do smiechu rovnako aj ostatní.

„Skús to dať za plastiku a možno potom dostaneš viac ako len pusu!" oboril sa naňho Tomas čo znova spôsobilo vlnu smiechu a vravy.

„Vieš že sme všetci videli to tvoje a Gracino gesto? To fakt nebolo veľmi kamarátske. Skoro som sa roztopil od toho aké sladké to bolo," uchechtol sa Luke ako sa oprel o skrinku a potom len pokrútil hlavou. „Kámo ani ja a Rosie také shity nerobíme a to sme tak nejak spolu," pozrel na mňa a ja som už v duchu prevracal očami.

„Možno keby si začal, tak ste spolu oficiálne nie len tak nejak." Odvrkol som načo sa zamračil. „A ja a Gracie sme si blízky, roky kamarátstva. Pochopil by si, keby si nepretiahol každú babu, ktorá stretneš!"

„Dobre vieš že mám rád Rosie, nehovor tieto shity!" zavrčal.

Ja som nezaujato prešiel do sprchy a zmyl zo seba všetok pot nahradzujúc ho sprchovým gélom. Potom som sa narýchlo osušil, obliekol, zobral si veci a len zakričal chalanom zbohom predtým ako som vybehol.

„Oh bol si úžasný, zlatko!" ihneď ma čakalo objatie od mamy a pusa na každé líce. Oh aj by to bolo trápne, ale čo je to mama.

„Dnes ti to fakt šlo!" kývol hlavou ujo Jay a ja som len prekvapene poďakoval, on ma málokedy chválil. ,,Je to Williams, samozrejme že bol za hviezdu!" uchechtol sa oco a potom niečo na seba začali s ujom Jayom pokrikovať. Prisahám že keď pili boli ako tínedžeri.

Gracie ku mne prešla a len okolo mňa obmotala ruky zavaľujúc ma v objatí. Aj teta Frey ma uznanlivo pobúchala po pleci a pochválila ma až som sa takmer začal červenať. Neuveriteľne ale aj Maya kývla hlavou že som dnes nebol na hovno. Fakt úspech!

Nasadli sme do aut- smer domov. A ja som sa už dlho necítil šťastnejšie.

Grace a ChaceOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz