Chace

2.1K 94 2
                                    

Prihral som Rogerovi a len som nachvíľu zastavil, vydýchavajúc sa. Doriti nezvládam to. Oprel som sa rukami o kolená, zhlboka sa nadychávajúc.
Očkom som však sledoval, ako to chalani rozohrali a napokon predsa len odpískali body na našej strane. Tréner nás k sebe zvolal a ja som vedel čo bude nasledovať.

„Williams čo kurva s tebou je?" okríkol ma a ja som len pokrútil hlavou.

„Sorry tréner, asi nejaká viróza," zamumlal som a on si iba niečo zamumlal popod fúzy a potom si odfrkol. „Sadnúť. Vystrieda ťa Alhambra."
A tak som skončil na lavičke. Prvý krát za sezónu.
A bolo to zvláštne.

Bez kriku našich tu bolo zvláštne ticho. Asi si toho všimli aj ostatní, lebo sa len neisto obzerali, zisťujúc, čo chýba. Obzrel som sa aj ja, na miesto kde vždy sedávali. Oco a ujo Jay sa o niečom zamračene zhovárali a podla maminho výrazu bolo jasné, že frfle na to, že sedím.

Jediní, kto zachytil môj pohlaď bola Maya a tá mi len výsmešne vyplazila jazyk. Gracie sa rozprávala s Rain vedľa nej a vyzerala znudene. Rain zrejme vycítila môj pohlaď lebo sa otočila a len mi krátko zamávala. To spôsobilo, že si ma konečne všimla aj Gracie a povzbudzujúco sa na mňa usmiala. Úsmev som im opätoval a potom obrátil pozornosť späť k hre.

Samozrejme, že sme vyhrali. AJ bezo mňa hej, lebo nie som jediný dobrý hráč doriti.
Aj keď som skoro nič nenahral, šiel som do šatne a zašiel do spŕch. ,,Hej Chace čo to malo byť?" opýtal sa ako prvý Luke a ja som si len povzdychol, keď zrazu šatňa stíchla a očakávala moju odpoveď.

„Len mi nie je dobre, fajn? Sorry chalani," zamumlal som a ako prvý zašiel do spŕch púšťajúc na seba ľadovú vodu. Dopekla Chace ale naozaj. Čo sa s tebou deje? Toto nie si ty! Bolo to len odmietnuté rande, tým to nebude. Možno som dlho niekoho nemal. Chýba mi láska? Huh sprostosť. Asi je toho proste veľa.

Vybehol som zo šatne ani som sa s chalanmi poriadne nerozlúčil. Keď som došiel ku skupinke, ktorá na mňa čakala všetko sa zdalo oveľa napätejšie ako inokedy. Gracin otec stále na mňa nepríjemne zazeral. Jej mama sa na mňa milo usmievala ako vždy, aspoň niečo je normálne. Moja mama už sedela v aute a vyzerala naštvaná. Ou asi mám problém.

Oco sa opieral o auto a práve niečo hovoril ujovi Jayovi, keď som pri nich zastavil. Všetko stíchlo a ja som sa len zamračene obzrel. ,,Kde je Gracie?" znova som očami prebehol všetko naokolo, keď som ju tam nikde nenašiel.

„Šla s Rain na kávu," odfrkla si Maya a potom si len otrávene povzdychla a otočila sa k autu. „Ideme alebo čo?" rozhodila rukami a bez čakania na odpoveď nastúpila a tresla dvermi.
Len som sa zamračil. Jasne si pamätám že ani jedna z nich kávu nepije. Bez slova som prešiel k môjmu autu, hodil si tašku dozadu a rovno aj nasadol, bolo mi jasné že ma nenechajú šoférovať.

Vytiahol som telefón a netrvalo dlho nájsť posledné správy s Gracie, vždy bývala medzi prvými v mojom zozname.

CH: Kde si? Mal som náladu na Ľadové kráľovstvo

Nervózne som si podupkával nohou kým som čakal na odpoveď, ktorá však neprichádzala. Miesto toho som zacítil ako sa auto pohlo a pocítil som až teraz to ťaživé ticho. ,,Chace musíme sa porozprávať," hlesla mama a ja som prekvapene zdvihol hlavu. Porozprávať? My sa nerozprávame. Akože rozprávame ale nerozprávame sa tak že musíme. Ugh dáva to vôbec zmysel? Proste ma nepoučujú a toto tak znie!

„Snažila som sa byť cool mama a všetko a proste hovoriť si, že si mladý a ľudia to robia ale včera...včera to bolo moc. Najprv si privedieš domov dievča, ani sa nám poriadne nepozdravíš. Ona potom odchádza s plačom kričiac, že sme vychovali bezcitnú sviňu. Na druhy deň proste len tak odídeš zo školy, vynecháš tréning, opiješ sa a nikomu nič o sebe nedáš vedieť! A keď som vošla k tebe do izby zase si tam nebol! Povedz mi Chace, čo to robíš?!" skríkla až ocko trhol volantom a auto sa zakolísalo.

„Nikam som nešiel len som bol u Gracie," šepol som a oprel sa o sedadlo, stále nervózne sledujúc telefón. No tak Gracie.

„Je toto o nej? O Gracie? Máte nejaké problémy alebo.. zamiloval si sa do nej a nevieš sa s tým vysporiadať?" zmätene sa na mňa otočila a ja som len pobavene vyprskol.

„Boha mama ešte aj ty? Keby mám rád Gracie asi jej to poviem a nevodím si domov iné baby. Nie som idiot, aj keď si to možno práve teraz myslíš. Ja len... proste som to pokazil hej? Sorry," zahľadel som sa von oknom a len nervózne stisol pery. Mobil stále nehlásil nové správy. Kurva.
Našiel som Rainin kontakt a vyťukal rýchlu správu aj jej.

CH: Kde ste Rain?

Znova žiadna odpoveď.
Sakra Rain mi vždy odpisuje ihneď. Možno nemajú signál. Hej to je možné. Určite nemajú signál. Zastavili sme doma a ja som už chcel vystúpiť, no dvere boli zamknuté a tak som sa prekvapene stočil k mame a ocovi, ktorí stále bez pohnutie sedeli na svojom mieste. Potom sa na seba pozreli a naraz sa ku mne obaja otočili.

„Rozprávali sme sa s Jayom a Freyou," hlesla ticho mama a potom neisto pozrela na oca. Ten si len odkašlal a pozrel na mňa. „Máš zaracha Chace," povedal pevne a ja som len vybuchol do smiechu. ,,Nemám dvanásť bože. Nedávali ste mi zaracha vtedy hádam s tým teraz nezačnete," rozosmial som sa a len chcel otvoriť dvere no tie boli stále zamknuté.

„Myslíme to vážne Chace. Do školy, na tréning a domov. Žiadne dámy v tvojej izby, žiadne párty. A žiadne utekanie ku Gracie. Budeš doma, pomáhať nám a učiť sa a brať život aspoň trochu vážne!" odvrkla mama, potom klikla nejaký gombík a vyletela z auta, ešte za sebou aj tresla dvermi.

„Dokedy?" otočil som sa na oca a ten si len povzdychol. ,,Do odvolania asi. Úprimne som z toho rovnako zmetený ako ty. Nikdy sme nechceli byť títo rodičia," pokrútil hlavou a potom vystúpil, nasledujúc mamu. Huh Super.

Párty a ženy by som oľutoval ale nemôžem navštevovať Gracie? To je už trochu prehnané nie? Whatever, nezakázali mi baviť sa s ňou len liezť k nej do izby. To sa dá prežiť. Sakra toto je celé šialené!

Grace a ChaceWhere stories live. Discover now