Grace

1.8K 112 3
                                    

Cítila som ako mi duni hlava a len som nespokojne zamŕčala a zaborila som hlavu do vankúša.  Ugh prosím povedzte mi, že to nie je z alkoholu.  Ale podľa toho ako je celý včerajšok rozmazaný, bude to alkoholom. 

Zdvihla som hlavu a len som si povzdychla.  Okej som v mojej izbe, aspon som sa dostala domov. Vlastne myslim, ze si cestu domov pamatám. Ja a Chace na zadnom sedadle, on si utieral krk a ja som sledovala svetlá.  Hej Will za volantom.  Ale dopekla čo sa dialo keď som došla domov. 

"Pila si?" Ozval sa mi v hlave ockov hlas.

„Hej, ale ako vidíš som naprosto v pohode, zbytočne sa strachuješ!" Oh okej, myslím, že som to nejak uhrala. Dúfam.

Pozviechala som sa z postele a len som nahmatala svoj telefón na stolíku. Ugh obed, no super.

Potom ako som si vyčistila zuby a obliekla sa do čistého oblečenia, zbehla som dole, kde už všetci jedli. "Ránko Grace," usmiala sa mama a len kyvla na prázdnu stoličku s tanierom pred sebou. Och okej?  Posadila som sa a este som ani poriadne nezakusla do jedla, keď sa rozniesol ockov hlas. 

„Už nikdy žiadna párty!  Prísť domov opitá!  Čo si si sakra myslela? " Kričal a ja som si len bolestivo premnula čelo.

  „Že sa konečne zabavím, keď ma tu držíš?"

Povzdychla som a len som na nich pozrela.  „Vidíš Freya!  Toto je všetko Chacova vina on jej toto dal do hlavy!  Donedávna s tým bola fajn." 

"Okej nemusíš po mne kričať prepáč že som neverila, že jej Chace nedovolí piť!"okrikla ho mama takmer až na kraji sĺz. 

"Ušla som Chacovi, jeho neviňte. On sa má snažil drzat od alkoholu ďalej," oddelila som zamračene a oni obaja na mna prekvapene pozreli.

"Chace včera v noci priznal, že je to jeho vina Grace.  Nesnaž sa ho brániť! "Odfrkol si ocko a ja som prevrátila očami.  „Jediné z čoho je Chace vínny je to, že ma našiel, keď som zmizla so Samuelom a dostal ma domov!" Zamračila som sa.  Oni sa na seba pozreli.

„Tak nám to Chace nepovedal," hlesla ticho mama a len si odkašlala. Jediná Maya na nás pobavene hľadela a napokon vybuchla do smiechu.

„Nič vtipné Maya," odsekol ocko a ona len pokrútila hlavu.  ,,Všetko vtipne oci. Chace je idiot jasne, že vsetko zoberie na seba. Radšej to, akoby ste mali byt sklamaný, že Grace ušla s chalanom, zrejme bola nejaká akcia, ale ako ju poznám tak len s jazykmi. Opila sa a bozkávala chalana. To by ste chceli od neho počuť? Je to moja vina, nedal som na ňu pozor - to znie oveľa lepšie nie?" Nadvihla obočie a len si odpila z vody pobavene sa usmievajúc.

My sme však na ňu všetci traja zamračené pozerali, ja som cítila ako červeniem.  Och bože musím sa ho spýtať čo sa vobec dialo. Ak mi s ním dovolia vôbec niekedy prehovoriť.

"To je jedno. Každopádne môžeš zabudnúť na všetky party, rande a prespávačky a neviem čo. Môžeš byt rada, že som nezrušil New Orleans. A vieš čo Grace? Ja SOM sklamaný! " pozrel na mňa a ja som len vidličkou napichla zemiak a len rýchlo zamrkala aby som zahnala slzy. 

Cítila som ako previnilosť stahuje môj žalúdok a nakoniec som nechala obed tak a vybehla hore, slzy sa spustajuc už počas cesty. 

Zabuchla som za sebou dvere a len pribehla k oknu.  "Chace?" Zvolala som, on sa v ňom okamžite objavil.

"Och bože Gracie neplač, za dve sekundy som u teba" povzdychol a už aj vyliezal z okna. 

Prešla som k dverám a zamkla som ich, keď som sa otočila už vliezal do izby.  Ihneď  som sa vrútila do jeho objatia a len som sa zhlboka nadýchla. 

„Počul som krik.  Hádala si sa s vašimi? "Šepol ticho, hladiac ma po vlasoch.  „Povedz mi prosím čo sa dialo," šepla som a on si len povzdychol a prikyvol.

Toto teda bude zaujímavé.

Grace a ChaceWhere stories live. Discover now