Chace

1.9K 120 5
                                    

Gracie sa s povzdychom oprela o moje rameno a len sa pousmiala.„Zbožňujem túto pesničku od Lany," šepla keď sa pevnejšie ku mne stúlila a ja som sa len zaškeril. „Baby its a sweet life," zaspieval som spolu s pesničkou a ona sa len rozosmiala, a zdvihla hlavu hladiac na mňa.

„Si idiot vieš to?" nadvihla obočie aj keď to mala byť zrejme rečnícka otázka. Aj tak som prikývol a ona len pokrútila hlavou. Na sekundu som prerušil nás blízky tanec len aby som ju zatočil a zaklonil na čom sa rozosmiala ešte viac. Vrátil som ju do pôvodnej polohy, ona sa stále smiala, až zaborila hlavu do mojej košele.

„Och bože vieš ako nenávidím točenie!" plesla ma po pleci ale aj tak sa stále uchechtávala. Oh myslím že jej ten pohár vína stúpa do hlavy.

„Viem. A ty vieš ako mám rád červenú. Tak prečo ju nemáš?" naoko smutne som zafňukal a ona len prevrátila očami.

„Lebo sa obliekam podľa toho čo sa páči mne, nie tebe. Ale oh na Silvestra mám červené šaty keď ti ide o to. Dnes som však mala náladu na bielu," mykla plecom a ja som sa len zaškeril.

„Červene šaty z Josinej párty?"

„Nie nové, také šifónové!"

„Ja aj viem čo šifón je pch!"

„Uvidíš zajtra," žmurkla a potom sa len znova rozosmiala keď som ju zatočil, ozvena jej smiechu stále znejúca v mojich ušiach aj keď už bola späť v mojom náručí v rukami okolo môjho krku. A ja neviem prečo zrazu som znova uvažoval nad Josinou párty a nad jej perami hladno putujúcim po mojom krku.

***
„Hijó!" zvolala Gracie a poskočila na mojom chrbte, ja som len ticho zavrčal. Toto snáď nemyslí vážne. Môže byť rada, že ju vôbec nesiem, nemusí mi to robiť ešte ťažšie.

„Prestaň Gracie inak pôjdeš peši!" zamrmlal ale ona ma vôbec nebrala vážne, len sa so smiechom oprela o môj chrbát.

Tancovali sme veľa? Sakra že hej. Mala trochu moc vína? Stopercentne. Keď sa opýtala či ju nezoberiem na koníka, nezdalo sa mi to ako tak strašný nápad. Ale teraz sa to zmenilo, nedokáže pokojne držať a navyše ma neustále búcha jej podpätkami, ktoré nesie v ruke.A ona asi nebola jediná, ktorá mala moc alkoholu. Naši rodičia za nami sa tiež neustále smiali.

Dokonca to prešlo až na taký level, že ujo Jay ani nekomentoval keď mi Gracie vyskočila na chrbát. Maya šla ako prvá a aj ona vyzerala otrávená z tohto všetkého. Jasné, že je otrávená keď ako jediná nemôže piť.

Odomkla nám dvere a ešte mi ich ja podržala aby som mohol s Gracie prejsť, načo som sa na ňu len slušne usmial. Prešiel som až k našej izbe, kde som rozkopol dvere a potom som zhodil Gracie na posteľ. Ach bože konečne, au moje kríže.

„Bože, zlatíčko. Nepribrala si nejak?" vydýchol som si unavene ako som prešiel ku skrini a odložil si tam sako. Za svoju poznámku som si od nej vyslúžil len vankúš do chrbta, na čom som sa ticho rozosmial. Stočil som sa späť k nej a len si ju pobavene premeral, stále rozvalenú v takej podobe v akej som ju tam nechal.

„Srdiečko, musíš sa prezliecť! Vstávaj!" plesol som jej po stehne, načo jej ruka ihneď vystrelila aby plesla mňa. Bože Gracie nemusíš byť tak násilnícka. „Okej, ja sa idem prezliecť do kúpeľne, vy sa zatiaľ tiež prezlečte!" môj pohlaď ubehol aj k Mayi, od ktorej som si vyslúžil len prostredník.

Super.

S povzdychom som zašiel do kúpeľne a začal som si rozopínať košeľu. Len som sa zaprel o linku a zahľadel som sa do zrkadla. Dopekla Chace čo sa s tebou deje?

Celý večer som premýšľal len nad Josinou oslavou. Okej, nie len nad ňou. Povedzme že nad Gracie. A z iného ako kamarátskeho pohľadu. Dopekla tá sobota sa nejako pohráva s mojou hlavou. Ako aj predstava ako sa práve teraz Gracie prezlieka. Nemysli na to Chace dopekla! Nič na tom nie je! V spodnom prádle si ju už videl, čo by na tom tentoraz bolo iné? 

Len som si opláchol tvár studenou vodou a radšej sa rýchlo prezliekol. Pootvoril som dvere len aby som nakukol či už sú prezlečené a keď som videl že obe sú už v posteliach len som v kúpeľni zhasol a prešiel k našej posteli. S povzdychom som sa zvalil na matrac a len som sa zahrabal pod perinu. Gracie si ma o chvíľu našla, len prehadzujúc ruku cez moje brucho a túliac sa k mojej hrudi. Ľahko som jej pošúchal kríže a radšej zavrel oči a šiel spať, snažiac sa vyhnúť nesprávnych myšlienkam.

Grace a ChaceWhere stories live. Discover now