Chace

2.3K 120 4
                                    

„Boha chlape toto bude tak skvelé, zbožňujem plávanie," vydýchol Roger a ja som sa len rozosmial.

„Lebo si sprostý úchyl a chceš očumovať baby," štuchol som doňho a on sa rozosmial a vrazil päsťou do vzduchu akoby práve vyhral milión.

„Nehovor, že ty si to neužívaš. Zadný rad kde s Acklesovou vždy blbnete a dovediete Lonekovú do takého stavu, že rezignuje," zamykal obočím a ja som len prevrátil očami.

„Ja a Gracie sme kamaráti. Myslel som, že už si to pochopil," stisol som pery a on si len povzdychol a pokrútil hlavou.

„Čokoľvek kludne si ju nechaj len pre seba. Ja sa teším skôr na krásnu Rosie. Videl si tie jej kozy?" ani sa nestihol poriadne uchechtnúť, už ho Luke prirazil o skrinku s vražedným výrazom na tvári.

„Uvidím ťa hodiť čo i len jedno očko na ňu a zaručujem že svoje oči už nikdy nepoužiješ!" zavrčal pri jeho uchu a ja som len obdivne zapískal. Roger sa spratal preč niečo si mumlajúc a Luke len pozrel na mňa.

„Takže Rosie huh?" zaškeril som sa a on si len založil ruky na hrudi.

„Takže Gracie huh?" zopakoval môj postoj a ja som sa zamračil.

„Gracie a ja sme kamaráti," prevrátil som očami a on sa len rozosmial. „Oh Williams stále držíš túto formu? Všetci vidia ako zúfalo ju miluješ," odfrkol si a ja som len zaťal sánku.

„Vieš byť tebou si dávam pozor na jazyk Jukabo pokiaľ ho chceš ešte niekedy strčiť Rosie do hrdla," zabuchol som svoju skrinku a len ho obišiel smerujúc k bazénom.

Plávanie sme mávali len raz za mesiac a spolu cela trieda. To bola ta najlepšia vec. Mohol som byť s Gracie. A tým sa táto hodina hneď stala zábavnejšia.

Začul som jej smiech ešte skôr ako som zacítil chlór. Len som sa usmial keď som ju videl na lavičke zabalenú v uteráku medzi Rosie a Rain. Myslím, že takto pri bazénoch baby vždy odhalia svoju pravú tvar- aj metaforicky aj doslova, keďže mejkap tu mať nemôžu. Metafora je v tom ako sa chovajú. Dokonalý príklad je moje obľúbene trio. Rosie tá si nerobí z toho hlavu proste sa chová normálne akoby mala na sebe oblečenie ale keď pozrie Lukovým smerom vždy sa na jej lícach objaví červená. – preklad: v pohode a verná jednému.

Rain je trochu komplikovanejšia, lebo na jednu stranu je vystretá a hrdá a tvári sa, že ju nikto neovplyvní a že je moc cool na to hanbiť sa. Preklad: Chce sa tváriť sebaisto no vnútri je neistá. Ale to možno vidím len preto lebo ju poznám. A potom je tu moja malá Gracie, zabalená v uteráku, jej líca červené lebo sa hanbí a vlasy v ďalšom strapatom drdole. Preklad: Najroztomilejší macko na svete. Je roztomilá, ale čo viem, roztomilá baba nie je pre každého.
Zamieril som k nim a ako prvá ma zaregistrovala Rain, ktorá sa na mňa žiarivo usmiala a zdalo sa mi, že sa ešte viac vystrela.

„Hej badboy, ideš bez hanby čo?" rozosmiala sa a hravo ma buchla po bruchu ja som sa len zasmial a ukázal na pevne brucho. „Pracujem na tom zlato. O chvíľu budem taký vypracovaný že budeš odpadávať!" žmurkol som a ona sa iba rozosmiala. Potom som sa otočil k babám Rosie som ľahko kývol a posadil sa vedľa Gracie.

„Nehanbi sa Gracie, vieš, že si týmto prechádzame každý mesiac," hlesol som ticho aby to počula len ona. Po mojich slovách sa začervenala ešte viac a sklonila hlavu. Vyzerala akoby mala ísť plakať.

„No tak láska pokoj. Toto sme už preberali. Je jedno čo si o sebe myslíš, si krásna a vyzeráš super, rozumieš?" šepol som no ona nijak nereagovala.

Dvihol som jej bradu a donútil ju pozrieť sa na mňa. ,,Ja len... mala som bohaté raňajky a je to dosť vidno, vieš zase to tak nepekne vytŕča," hlesla ticho a nepohodlne sa snažila schovať v uteráku. Potom jej pohlaď padol na mňa a len prevrátila očami. „A ty a všetky tieto modelky mi fakt nepomáhate sa cítiť lepšie," vydýchla a znova sklonila hlavu. S povzdychom som sa oprel o jej rameno a len sa naklonil tesne k jej uchu. „Si najkrajšie dievča v celej miestnosti Gracie," zašepkal som a len jej vlepil ľahký bozk za ucho predtým ako som sa odtiahol a sledoval ako sa ľahko začala smiať.

„Si strašný klamár Chacie," prevrátila očami ale aj tak sa usmiala. Ozvalo sa písknutie píšťalky a my sme sa teda postavili, Gracie zo seba nedobrovoľne pustila uterák a bežala do zástupu, stále však ruky prekrížene cez telo. O tomto sme nikdy nehovorili, o jej desu z toho ako vyzerá. Jasné, Gracie je hanblivá ale takto v plavkách...ako mi to povedala? Oh áno. Vraj sa cíti ako veľryba a každý kúsok jej tela je vystavený na smiech ostatným. Možno má traumu z toho ako ju kedysi Fredo vysmial že je..eh nevyvinutá. Mali sme dvanásť. Čo čakal sakra?? Znova sa ozvala píšťalka a my sme sa všetci dostali do vody, stavajúc sa do radov. Ja som doplával ku Gracie dozadu a ona sa na mňa iba pokojne usmiala. Takto bez všetkého mejkapu jej boli vidieť všetky pehy a ja som si nemohol pomôcť a zaškeril sa na ňu ako malé dieťa. Potom však učka znova zapískala a my sme začali vodný aerobik. Hurá do toho!

Xx.

Vošiel som do jedálne, otriasajúc si stále mokrú hlavu a hneď očami našiel stôl kde sedeli chalani z môjho tímu. Zamieril som k nim a len som sa na nich pousmial a kývol im. Cestou som si uchmatol tácku a obed a už som sedel medzi nimi a počúval ich nechutné poznámky o hodine plávania.
A práve ako som si odkusol z hamburgera, vtedy sa to stalo.

Dvere do jedálne sa otvorili. Bolo to akoby sa celý svet na moment spomalil a ja som sledoval ako vchádza dnu. Hamburger mi vypadol z rúk a ja som sledoval scénu predo mnou, ktorá vo mne vyvolávala väčšiu chuť vracať ako ktorýkoľvek nechutný hororový film.

Gracie. S červenými uplakanými očami.

„Chlape čo sa deje?" ozval sa Thomas ale ja som nereagoval iba som vstal a rozbehol sa cez jedáleň k nej. Prekvapene ku mne vzhliadla a ja som ju ihneď zavalil objatím ona iba ticho vzlykla, okamžite ho prijímajúc a schovávajúc si tvar do mojej hrude.

„Pod. Povieš mi o čo ide," hlesol som ľahko, keď som okolo nej prehodil ruku a zatlačil ju späť ku dverám. Ani neprotestovala, vlastne nepovedala nič. Len občas som začul hlbšie nadýchnutie, akoby sa snažila upokojiť a neplakať.
Vošli sme do knižnice a ja som ju ihneď ťahal dozadu kde boli uložené len kroniky školy a takmer nikto tam nechodil. Tam sme s Gracie chodievali keď sme potrebovali súkromnú konverzáciu. Len čo sme zabočili za roh otočil som ju k sebe a položil jej ruky na plecia.

„Hovor Gracie," hlesol som, ale jediné čo som dosiahol bolo, že sa úplne rozplakala a vrútila do môjho naručia.

„Nič to nie je," zamumlala pomedzi vzlyky a snažila sa utrieť si líca ale slzy stále unikali von.

„Je to len blbosť kludne chod späť na obed," hlesla ticho a potom si len zakryla tvár rukami a odvrátila sa odo mňa. ,,Gracie no tak, povedz mi čo sa deje," hlesol som ticho keď som ju celu schoval do naručia a založil si hlavu o tu jej.

„Je to blbosť, nechaj to tak"

„Hovor!" povedal som jasne a ona si len povzdychla a otrela si líca.

„Stella. Len kecala debiliny. Ja viem, nemala som sa ňou nechať ovplyvniť," vydýchla a zdalo sa, že sa už upokojila. Možno tohto budem ľutovať.

„Čo hovorila?" hlesol som ticho a ona len sklonila hlavu.

„Začalo to pri mne. Ako sa snažím o pozornosť chalanov mojim hraním sa na hanblivú. Nazvala ma štetkou. Ale potom...potom povedala že som štetka rovnako ako moja sestra a naisto aj moja matka a ja proste...stratila som to," vydýchla a znova jej uniklo pár sĺz.

„Krava sakramentsky ju zabijem," vydýchol som a len ju opäť objal.

„Rain jej vrazila. Má preto teraz problémy. Keby ju Rosie nepodporila, že ju Stella vyprovokovala, asi ju aj vyhodia zo školy. Tie vaše sakramentské vtípky!" plesla ma po hrudi a ja som sa len uchechtol a pevnejšie ju stisol.

„Och Gracie, pokoj," kolísal som sa s ňou a chvíľu trvalo kým som naozaj počul ako sa jej dych ustálil.

„Nemusel si ísť za mnou, mal si sa najesť," hlesla ticho do mojej hrude a ja som sa iba zasmial. „To ma fakt trápi bože Gracie. Vieš, že som tu vždy pre teba," vydýchol som a ona len prikývla a pousmiala sa. „Ďakujem Chace," hlesla ticho a ja som ju poriadne spučil v náručí a potom ju pustil zatiaľ čo ona sa rozosmiala.

Grace a ChaceWhere stories live. Discover now