Grace

2.2K 109 3
                                    

„Mali by sme ísť nakupovať. Iba my tri. Bože zdá sa to ako veky, čo sme naposledy niekde boli!" zafňukala Rosie, keď sme sedeli na obede a prehrabávali sa nejakou zvláštnou masou, ktorú nazývali jedlom.

Rain len neprítomne prikývla a naďalej štuchala do kaše a tak som sa ja chopila odpovede. ,,To by bolo skvelé. Mohli by sme ísť do centra a po nákupoch sa ísť najesť alebo pozrieť film!" usmiala som sa na ne, len aby videli, že to myslím úprimne.

„Alebo by som sa mohla porozprávať s mamou a možno by sme si urobili pyžamovú párty!" jej oči až tak zažiarili ako začala vrhať ďalšie a ďalšie nápady a ja som len prikyvovala, nadšene sa usmievajúc.

Mala naozaj pravdu, už si ani nepamätám kedy som s nimi poriadne bola. Asi cez leto. Potom začala škola a zmätky a zdá sa mi, že som v poslednej dobe len s Chacom. A nech ho mám akokoľvek rada, potrebujem aj kamarátky rovnakého pohlavia.

Naše súkromné párty sú náhodou vždy sranda. Lebo to nie je o tom že sa opijeme a robíme blbosti. Proste pozeráme filmy a vzdycháme nad krásnymi hercami a potom proste kecáme a kecáme a kecáme, niekedy pomedzi to dáme nejakú hru, ale aj tak znova kecáme a je to úplne užasne lebo akoby nám nikdy nedošli témy.

Všimla som si ako sa Luke blíži k nášmu stolu a len som sa prekvapene zamračila. Takto to nebýva, nikdy k nám nejde takto verejne. Čo sa deje?

„Čaute!" nadšene zvolal a posadil sa ku Rosie, vtískajúc jej jemný bozk ku kútiku úst. Jeho oči potom prebehli cez Alexa až ku mne, no napokon zastavili na Rain.

„Zdrastvuj budúca pani Williamsová!" uchechtol sa a prisahám, že v tej chvíli sme sa všetci súčasne nechápavo otočili na Rain. ,,Čo máš s tým idiotom Rain preboha?" ako prvý sa ozval Alex a ja som sa len zamračila, keď nazval Chaca idiotom, ale nič som nepovedala.

„Nič bože, robí si prdel," zamrmlala ticho ale všetci sme videli ako jej líca začervenali aj cez vrstvy mejkapu. Oh toto určite nie je lícenka.

„Oi Rain ako to že my nevieme že sa ti páči Chace a Luke áno?" dotknuto sa chytila za srdce Rosie a Rain na nás len vydesene pozrela, jej oči ihneď sledovali moju reakciu. Len som sa na ňu nechápavo zamračila.

„Moment ty si sa bála ako budem reagovať?" prekvapene som nadvihla obočie a len som sa uchechtla. „Bože Rain nebuď hlúpa, je môj tajný sen aby sa moji dvaja najlepší kamaráti dali dokopy!" zvolala som a len ju plesla cez plece. Trochu nepohodlne sa pomrvila ale aj tak som videla ako sa pousmiala.

„Úprimne Rain, myslel som si, že máš lepší vkus," odfrkol si Alex a popravil si okuliare. Potom len pokrútil hlavou a pozrel na mňa. „Tak Grace vyzerá to, že sme tu jediní nezadaní, asi by sme sa mali dať dokopy," zaškeril sa na mňa a ja som len vyvalila oči. Prisahám v tom momente som dostala infarkt. Doslova som cítila ako moje srdce ide vyskočiť z hrude a len som hľadela do Alexových tmavých očí a cítila som sa akoby padám do priepasti kde ma na dne čakajú ružové obláčiky a jednorožce. Och bože má tak nádherné oči.

„Si v tom sám Alex, naša mala Grace si už našla chlapa," rozosmiala sa Rain a ja som len zavrela oči a cítila som ako moja tvár horí.

Joshua.
Oh.

On ale nie je môj chlap, vlastne sa ešte neozval od nášho rande, takže to asi nič nie je a ani nebude. Otvorila som oči sledujúc Alexovu reakciu, ale vyzeral naprosto normálne. Možno to dobre skrýva. Hej naisto to dobre skrýva.

„No zrejme som už s mojím chlapom aj skončila lebo sa od soboty neozval," mykla som plecom a sama som bola prekvapená ako ľahko to znelo. Akoby mi to ani nebolo ľúto. Čo asi ani veľmi nie je.

Luke zostal na mňa tak nejak zamyslene pozerať, no potom sa len ticho uchechtol, naklonil sa k Rosie a niečo jej pošepkal. Tá ihneď vybuchla do smiechu až sa začala dusiť a my sme na nich len zvedavo pozreli.

„Uh nič," ozvala sa Rosie, ukludnujuc sa ale tak sa uchechtla. „Len Luke spomenul že sa možno o tom dozvedel Chace a zavraždil ho aby už ďalšie rande nebolo," znova vybuchla a ja som prevrátila očami, úprimne som na tom nevidela nič vtipné.

„Chace o mojom rande vedel a bolo mu to jedno, prestaňte z nás robiť niečo, čo nie sme," stisla som pery a Rosie na mňa len ospravedlňujúco pozrela.

„Sorry ale tentoraz to bolo čisto mierené na to že je Chace ako tvoj veľký ochranársky brat," mykla plecom a ja som sa len uchechtla, lebo úprimne, to aj bol.

„Okej vzdávam to na dnes s touto žbrndou, uvidíme sa po škole?" pozrela som na ich ako som vstala, oni len zamumlali svoje zbohom ako som odkráčala odniesť svoj nedojedený obed. Vyšla som von do stále prázdnych chodieb a len sa s úsmevom zhlboka nadýchla. Och s tabletkami v sebe sa mi hneď lepšie žije. Krámy sú satanstvo prisahám.

Otvorila som moju skrinku hľadajúc v nej ďalšie tabletky, keď sa na mojich očiach ocitli cudzie ruky. Hmm, prsteň na prostredníku? Kto to len môže byť?

„Chace viem že si to ty," uchechtla som sa opierajúc sa dozadu a on spustil ruky z mojich očí a obmotal ich okolo môjho tela.

„Ahoj srdiečko. Ako sa dnes cítiš?" zašepkal, nechávajúc bozk na mojom líci. Len som sa k nemu otočila tvárou a ťažko si povzdychla.

„Pretabletkovane, ale fajn," naklonila som hlavu nabok a on len odul spodnú peru a zamračil sa.
„Oh keby môžem pomôcť hneď to urobím," smutne na mňa pozrel a ja som len prevrátila očami a rozosmiala sa.

„Viem, ale už si dosť pomohol včera. Teraz... nemal by si obedovať?"

„Videl som ťa odchádzať a myslel som, že je ti zle," starostlivo sa zamračil. Len som sa naňho pousmiala a našla známe miesto na jeho sánke a pritisla k nemu pery, držiac ich tam o niečo dlhšie ako obyčajne. Potom som sa jednoducho odklonila a usmiala sa naňho. Vedel že toto je moje súkromné ďakujem.

Ako som si ho tak premerala len som sa musela zaškeriť. Hej, dnes je vidno čo sa Rain na ňom môže páčiť. Obyčajné šedé tričko, kožená bunda, rifle tak akurát, ani nie tesné ale ani široké. No veď mu musia sedieť sakra kvôli nim sme vtedy strávili v obchode asi hodinu. Jeho vlasy boli znova tak ‚strapato upravené' ale inak proste vyzeral ako Chace. A pravdaže zase naisto oveľa lepšie ako ja!

Nad hlavou nám zazvonil zvonček a my sme obaja k nemu zdvihli hlavu. Skôr než som stihla sklopiť pohlaď Chace ma už objímal, mumlal niečo o vtipe a že sa uvidíme po škole, potom sa proste rozbehol dole chodbou. Len som za ním s úsmevom hľadela a potom len pokrútila hlavou, vybrala si veci zo skrinky a zamierila na poslednú hodinu.

A potom hurá domov.

Grace a ChaceWhere stories live. Discover now