Chace

1.9K 114 7
                                    

(Oh prosím nech si konečne nájdem tú pravú) Len som sa zhlboka nadýchol a na jeden dych sfúkol všetky sviečky, čo si pravdaže zaslúžilo ďalší potlesk, lebo veď takýto výkon...

Rain sa ku mne dostala ako prvá a tak som ju objal, hneď po nej aj ostatné čo sa ku mne nahrnuli. Na pol ucha som počúval blahoželania a len zakaždým slušne poďakoval a objímal ich.

Will a Josie už aj začali krájať tortu na stole, ale ja som čakal kým sa konečne dostanem ku Gracie.

Čakala na mňa medzi poslednými a len ihneď obmotala ruky okolo môjho krku ako som ju vyzdvihol do vzduchu, pevne ju stískajúc.

„Ďakujem, aj keď som to nechcel," uchechtol som sa ako som ju položil na zem a ona iba prevrátila očami.„Ale chcel, len si si to nevedel priznať!" plesla ma po pleci a ja som sa rozosmial.

„Kde je moje blahoželanie a pusa?" nadvihol som obočie a ona ma plesla ešte raz, ale potom chytila moju ruku a zatvárila sa neuveriteľne dôležito.

„Chace Fredward Williams, ako tvoja najúžasnejšia kamarátka na svete som ti chcela zaželať ešte veľa rokov po mojom boku, veľa šťastia zdravia lásky a ostatných debilín. Veľa úspechov lebo obaja vieme že si budúci hráč NHL, nech ti tá tvoja veselá povaha zostane a oh nech si konečne nájdeš tú pravú po ktorej tak túžiš!" usmiala sa a ja som sa len rozosmial, znova okolo nej obmotávajúc ruky.

„Srdiečko NHL je pre hokejistov!"

„Vieš čo myslím bože!" znova ma plesla po pleci ale aj tak sa ku mne naklonila a vtisla mi pusu na jej obvyklé miesto. Len som sa usmial, keď podržala pery na mojej sánke dlhšie a nechtiac som si spomenul na sobotu, keď ma jej pery bozkávali s absolútnou vášňou. Aj vtedy šla na svoje obľúbené miesto. Je to len naša vec alebo to robila aj so Samuelom. Ew z tej myšlienky mi je zle.

„Tak dosť hrdličky máme tortu!" zvolal Will a keď som otvoril oči, uvedomil som si že už len tak stojíme, Gracie na mňa zamračene hladí. UH asi som sa zamyslel. Len som ju pustil a pousmial som sa na ňu, otáčajúc sa k chalanom a berúc si kúsok torty. Rain sa postavila vedľa mňa a len sa naklonila bližšie šepkajúc.

„Chceli sme aj šampanské, ale vieš ako školská kontrola," mykla plecom a ja som sa len rozosmial. Blázni. „Ale zohnali sme ti šampanské Hannah Montana. Všetci vieme ako ju zbožňuješ!" vrazila mi do hrude farebnú fľašku a ja som vybuchol do smiechu už absolútne. Och bože to sú naozaj blázni, kúpiť mi detské šampanské.

„A kde sú moje darčeky?" Nadvihol som na ňu obočie. Len prevrátila očami a podala mi malú krabičku. Oh Rain mi naozaj niečo kúpila?

Prekvapene som otvoril a len som sa zamračil keď som v nej našiel dva lístky. Presnejšie vstupenky. Na moju obľúbenú kapelu? Dva?

„Môžeme ísť spolu, ale ak chceš kludne zober Grace," mykla plecom a ja som pokrútil hlavou.

„Gracie nemá veľmi rada Twenty One Pilots," zamračil som sa na ňu a ona len sklopila hlavu.

„Tak zober aj Willa, ja len som myslela že je blbé mať iba jeden lístok lebo určite s niekým budeš chcieť ísť," mykla plecom a uhla pohľadom inam.

Zahľadel som sa na lístky a len som sa zamračil keď som si všimol dátum. Doprdele. „Ono to je na Silvestra?" zamračil som sa a ona len prikývla a znova sa pozrela na mňa.

„Bol by to pekný začiatok roka nie?"

„Bože Rain je to úžasný darček a rád by som šiel a zobral aj teba, ale dopekla... my na Silvestra ideme preč. Nehovorila ti Gracie? New Orleans?" snažil som sa tváriť, že mi to je naozaj ľúto lebo mi to aj skutočne bolo. Lístky museli stáť majland a viem že Rain nepochádza z najbohatšej rodiny.

„Oh spomínala ale nevedela som, že ideš aj ty," stisla pery a len sa zahladila na lístky. Ja som jej ich vrátil a usmial som sa.

„To že nemôžem ísť ja, neznamená že nemôžeš ísť ty hm? Alebo ak chceš kludne ich vrát.Neskutočne si toho vážim Rain naozaj, bože ani nevieš ako ma to mrzí," povzdychol som si. Ona len prikývla a prijala ich, aj keď stále vyzerala sklamane a smutne. Doprdele toto som nechcel.

„To je fuk, mala som si to overiť," mávla ruku ale ja som videl ten jej pohľad. Len som si povzdychol a radšej sa otočil k ostatným, nadšene sa kŕmiacim tortou.

Môj pohľad znova padol na Gracie, ktorá rozdávala ostatným tanieriky s tortou a len sa nadšene usmievala. Rosie po jej boku jej niečo rozprávala a obe vybuchli do smiechu, o chvíľu sa pri nich zjavila Rain a len sa nasilu usmiala, jej pohľad znova mykol ku mne a keď si všimla že na ne hladím sklopila pohľad.

„Všetko najkrajšie Chace!" ozvala sa Emma a znova prilepila pery k môjmu lícu ja som v duchu len zavrčal. OH prosím nie ďalší červený rúž!

Grace a ChaceWhere stories live. Discover now