Chace

1.9K 108 3
                                    

Tréner nás dnes miesto tréningu zobral k bazénom kde sme si mali cvičiť kondičku plávaním, kým on bude vybavovať nejaké papiere. Cvičili sme?

Samozrejme že nie. Nakoniec sme sa rozkúskovali do skupiniek a každý kecal so svojimi, úplne ignorujúc, že tu kvôli niečomu sme. Troy, náš kapitán, ako jediní poctivo plával hore dole, pár ľudí sa k nemu len z družnosti pripojilo ale aj tí napokon prestali.Ja som sedel na kraji bazéna a kecal s Willom, keď sa k nám posadil Luke a zostalo ticho. ,,Potrebuješ niečo?" ozval sa ako prvý Will a on si len povzdychol a zamračene na mňa pozrel.

„Prosil som Rosie nech príde v piatok pozrieť našu hru a ona povedala, že nemôže lebo idú k Alexovi. A potom sa začala neskutočne červenať a uhýbať mi pohľadom. Vieš o tom čosi Williams?"

„Gracie spomínala že idú k Alexovi. Neviem čo ti vadí myslel som že ty a ona ste tak nejak spolu," posmešne som kývol hlavou a on len prevrátil očami.

„Vadí mi, že sa zrazu chová divne a odťažito a ja neviem čo sa stalo," zamrmlal si a potom len skočil do vody a odplával.

„Nevie o Mikovi čo," pozeral za ním Will a ja som len pokrútil hlavou.

„Nope, nemá ani potuchy," neviem prečo no táto myšlienka ma nejak tešila. Nadšene som sa zasmial a Will mi len vrazil do ramena a pokrútil hlavou. ,,Nesmej sa mu, ľahko sa to môže stať aj tebe!" zasyčal a ja som zastavil a nechápavo som sa naňho otočil. „Nechápem čo myslíš!"

„No však čo ak si Gracie niekoho nájde a no začne byť odťažitá a ty budeš celý zmätený a zúfalý? Musí sa cítiť podobne a ja neviem ako ty, ale toto by som neprial nikomu! Ešte že ja ako chlap bez záväzkov nemusím riešiť takéto problémy!" odfrkol si a ja som mu len šľahol po hlave až zletel do vody. Keď sa vynoril a vyprskol vodu len rozhodil rukami nechápavo na mňa hladiac.

„Gracie na mňa nikdy nezabudne ani keď si niekoho nájde. Takže tak," kývol som hlavou a nakoniec som sa aj ja spustil do vody.

xx.

Keď som prišiel domov a videl, že naši nemajú doma auto, rovno som zamieril ku Gracie domov. Za to ma nemôžu zabiť nie? To sa nepočíta do drbnutého zaracha. Bez klopania som vošiel dnu a len som nakukol do obývačky kde som našiel Mayu, rozvalenú na gauči.

„Myslela som, že máš zaracha," zamračil sa na mňa.

„Myslel som že večerníček už bol, nemala by si spinkať?" odfrkol som si. Zostala chvíľu na mňa hľadieť a len si povzdychla.

„Fakt trápne," zamumlala si a potom obrátila pozornosť k telefónu. „Grace tu nemáš, šli s mamou ku kozmetičke," povedala napokon a ja som si len otrávene povzdychol. Samozrejme že presne v ten deň kedy k nej môžem ísť, ona ide preč. Prešiel som k Mayi a len sa zvalil vedľa nej, nakúkajúc k nej do telefónu.

„Čo robíš spratok?"

„Pozerám komentáre o tom aký úbožiak si," uchechtla sa a ja som iba prevrátil očami.

Preboha ako to s týmto deckom niekto vydrží?

„Píšu tam aj o tom aký neuveriteľne neodolateľný som?"

„Oh nie, ja v komentároch klamstvá nestrpím!"

Prisahám, raz ju zabijem.

„Vieš, možno je aj dobre, že vám ocko zakazuje randiť, ten chalan s ktorým by si skončila by potreboval psychiatrickú pomoc alebo právnika podľa mňa," pokrútil som hlavou a ona zrazu stŕpla a len stisla pery. Nechápavo som na ňu pozrel, ako pomaly vydýchla ale zostala ticho.
„Gracie tu nie je a tak skoro nepríde, môžeš ísť domov, vieš?" odsekla ticho a ja som sa nechápavo zamračil. Ublížil som jej citom snáď? Pch, taký malý satan ako ona city ani nemá.

„Och ale ja ti chcem robiť peknú plnohodnotnú spoločnosť, aby si vedela aké to je keď ti chalan venuje pozornosť!"

„Chod doriti Chace, môžem osrať všetkých chalanov!" okríkla ma a ja som prekvapene strnul keď len zúrivo dýchala. Napokon sa oprela do gauča a len zamračene ťukala do mobilu.

„Woah niekto je precitlivený na tému chalani. Žeby si bola rebel a nejakého si našla?"

„Duh to by som musela nájsť nejakého na mojej intelektuálnej úrovni lebo zatiaľ to vyzerá, že všetci sú naprosté prasce, ktoré sa nevedia chovať! Chod domov Chace!" zvolala a potom len vstala a rozbehla sa preč, ešte som počul buchnúť dvere jej izby.

Jop asi má aj ona krámy.

Grace a ChaceWhere stories live. Discover now