Chace

1.8K 109 6
                                    

Unavene som sa zvalil na posteľ a len som sa pousmial, keď som začul ďalší výkrik uja Jaydena.

„A nemohol by proste spať na gauči?"

Sám pre seba som sa uchechtol a obzrel som sa po našej izbe. Manželská posteľ ja som to vedel! Hovoril som to Gracie ešte v lietadle, že aj keď máme trojku s Mayou, určite tam bude manželská posteľ. No kto mal pravdu? Samozrejme, že ja! Pre Mayu tu bola posteľ pod oknom, osamelá, ale v pohode. Oh Maya ten malý spratok. Ani sa nepohla bez jej kamery. Od rána nás vkuse kameruje vraj pre jej video. Ešte aj v lietadle dopekla. No a čo, ľudia zaspia a stane sa, že im ubehne nejaká slina. Nemuseli sa na tom s Grace tak strašne smiať!

„Ocko hovorí, že máš spať na tej osobitnej posteli," povzdychla si Gracie, keď dopadla vedľa mňa a ja som si len pobavene odfrkol. No to určite. „Ja chcem osobitnú posteľ oci! Grace sa bude zase sťažovať, že som ju celú dokopala a to sa mi počúvať nechce. Aj tak u nej Chace spáva celé Vianoce, aký je rozdiel tuto?" Och Maya no tak to mu musíš všetko vykecať?

„Čože robí?!"

„Jayden no tak ukludni sa, vieš že nič nerobia, čo je na tom zlé?"

„To, že nevieme či skutočne nič nerobia!"

„Budem v tej izbe oci, hádam si nemyslíš, že sú taký sprostý! Chcem vlastnú posteľ, oni chcú spať pri sebe. Nevidím tu problém, tak skludni hormón. Nemá sa s tebou hovoriť keď si takýto emocionálny. Čo máš krámy?!" Oh pekne Maya. Pobavene som sa rozosmial začul som, že rovnako aj Gracie. Prisahám to dieťa ma raz zabije. Dvere na našej izbe sa zabuchli a už som počul len naštvaný dupot.

„Nemáte zač!" odfrkla si Maya ako sa zvalila na osobitnú posteľ a ja som len natočil hlavu na Gracie vedľa mňa. Pobavene som sa na ňu zaškeril a zamykal obočím, ona len prevrátila očami a vstala z postele. Ja som sa len pohodlnejšie usadil a zatvoril oči. Treba vyspať časový posun.

****

Už som chápal Gracino posadnutie týmto mestom. Ja som ho mal rád, ale úprimne ma viac lákala Florida a Miami. Krásne pláže a baby. Ale tu to žilo. Akoby každý kúsok tohto mesta žil hudbou zábavou a tancom. Akoby samotné mesto malo tú energiu a nútilo vás cítiť sa živo.
Otrel som si ústa, keď som dojedol a len som sa obzrel po reštaurácii v ktorej sme práve boli. Ľudia jedli, rozprávali sa, tancovali. Žili. Žiadne telefóny, aj keď samozrejme aj taký sa našli. Ako práve Maya predo mnou. Prisahám, že to dieťa žije elektronikou.

„Poďme si zatancovať!" štuchla do mňa Gracie a ja som sa zadíval na pár postarších párov, ktoré sa lenivo húpali na parkete. Väčšina ľudí ešte jedla.

„Nechceš počkať, kým tam bude viac ľudí?"

„Nie, vieš, že potom všetkým budeme stúpať na nohy. Proste pod!" vytiahla ma za ruku hore a ja som už videl ako Maya na nás smeruje videokameru. Postavili sme sa na kraj parketu a ja som obmotal ruku okolo jej pása. Ani som nepremýšľal čo robím, úplne prirodzene som prešiel do postoju na tango.

„Chace myslela som tancovať ako normálny ľudia nie profesionáli. Nemusíš sa predvádzať všetci vieme, že si chodil na hodiny tanca," uchechtla sa a ja som len prevrátil očami a pobavene som sa rozosmial. „Prepáč to tá hudba," mykol som plecom a trochu som zvoľnil postoj a začal sa jednoducho hýbať z jednej strany na druhú. Pár krát mi aj stupila na nohy ale po piatom raze už sa aj prestala ospravedlňovať. Prisahám, Gracie ma nulový zmysel pre tanec. 

Keď sa zmenila melódia, len som s povzdychom obmotal jej ruky okolo môjho krku a pozrel som na ňu. „Proste sa kýv z jednej strany na druhú a nechaj sa viesť slniečko," zamračil som sa, ona znova nado mnou prevrátila očami ale poslúchla ma. Spustil som ruky na jej boky, neisto hladiac na jej otca, ale on vyzeral spokojne s vínom v jednej ruke, tá druhá bola okolo jeho manželky. Skoro vôbec nás neregistroval. Maya stále na nás mierila kamerou, znudene prevesená cez stoličku, niečo nastavujúc. Zrejme sa nudila pri dospeláckych rečiach ostatných. 

Grace a ChaceWhere stories live. Discover now