Grace

2.1K 109 1
                                    

Maya rozložila taniere, zatiaľ čo ja a mama sme dovarili večeru a ponakladali ju na taniere. A len čo sme sa posadili za stôl, vedela som čo bude nasledovať.

„Chace tu dnes zase bol," ozval sa ocko, jeho poznámka smerovaná mame, ktorá sa nad ňou len pousmiala.

„A čo Jayden? Chace je tu každý deň," uchechtla sa.

On sa však zamračil a nespokojne prežúval mäso. Konečne prehltol a ihneď otvoril ústa, tentoraz hovoriac ku mne.

„Nemôžeš si nájsť kamaráta čo je dievča?" prosebne sa na mňa zahľadel.

,,A čo ak bude robiť neprístojné veci s ňou?" odfrkla si Maya a ja som sa iba rozosmiala, sledujúc ockov naštvaný výraz. Okej Maya má iba 13 ale na ocka si fakt dovoľuje. Bez najmenšieho strachu. Neviem kde to vzala. Asi puberta.

„Maya nehnevaj ocka," ozvala sa mama ale aj jej mykalo kútikmi úst.

,,A keby bola Gracie inej orientácie, samozrejme, že ju podporíme, že Jayden," hrdo sa usmiala a on len prikývol, niečo si mumlajúc popod nos.

„Chace a ja sme kamaráti ocko. Hovorím to už miliónty krát a budem to hovoriť dovtedy kým tomu neporozumieš. Ale na moju obranu Rain a Rosie sú dievčatá!" nabrala som si ryže a len ju spokojne prežuvala, keď sa už neozval.

Nakoniec sa mama rozhovorila o jej dni v škole, keď sa k tomu pridal ocko nadávajúci na starkého, téme Chace bola úplne zabudnutá. Našťastie.

xx.

Ozvalo sa zaklopanie a Mayina hlava sa objavila vo dverách. „Môžem?" hlesla ticho a ja som okamžite prikývla. Zavrela za sebou dvere a len ticho prešla k mojej posteli, usádzajúc sa na nej. Ostražito som ju sledovala, lebo úprimne, Maya nikdy nebola dievča na takéto veci. Jasné, mali sme sa radi, ale neboli sme úžasne sesterské BFF. Proste sme boli jedna s druhou v pohode.

„Mám problém," hlesla ticho. Aha tak o toto ide.

„Vyklop to," zabuchla som knihu a odložila ju na stolík, venujúc jej moju plnú pozornosť.

„Toby, vieš ktorý,"

„Nie neviem Maya," prevrátila som očami a ona si len otrávene povzdychla vzhliadajúc k nebu.

„To je fuk bože. Dnes ma pobozkal," zamrmlala a ja som sa prekvapene zasekla.

„Ty si už mala svoju prvú pusu?" prekvapene som vyhŕkla a ona sa zamračila.

„Prvú? Čože tu som mala už dávno bože. Nie. Toby on proste...bavili sme sa za školou a on proste..argh. Zobral moju tvar do rúk a začal olizovať moje pery a všetko to bolo také nechutné a ja neviem. Aj tak som mu povedala, že to bolo dobré. A cítim sa zle. Lebo to bolo odporné a on si teraz myslí, že má u mňa šancu a neustále mi vypisuje a ja neviem ako mu jemne povedať, že nič s ním nechcem mať. Tu prichádzaš na scénu ty, slečna Spisovateľka!" uchechtla sa a s očakávaním na mňa hľadela, no ja som stále na ňu ohromene hľadela.

Ako je možné, že moja sestra už mala prvú pusu a ja nie? Bože toto je trápne. Mega trápne. ,,S kým bola tvoja prvá pusa?" zamračila som sa a ona len otrávene zavrčala.

„Bože Grace sústreď sa fajn?!" rozhodila rukami a podala mi jej telefón. Len som stisla pery a rýchlo si prelistovala posledné správy.

„On chce aby si bola jeho frajerka? Po jednej puse? Wau," vydýchla som a ona sa len uchechtla a prikývla. „Hej, je trochu detský ale čo, je v pohode," mykla plecom a ja som len na ňu prekvapene pozrela. Omg chová sa dospelejšie ako ja čo sa to deje so svetom?!

„Napíš mu, že nie sk pripravená a že tvoj ocko by aj tak zabil každého kto sa k tebe priblíži?" navrhla som a ona sa len pousmiala.

„Hej, to by mohlo fungovať. Raz mi doniesol úlohy, odvtedy ma z ocka strach!" rozosmiala sa a ja som sa k nej len pridala. Oh pamätám si, keď sem prvý krát prišiel Alex. Pomáhalo že vtedy sme mali desať a boli sme deti, ale aj tak to bolo zlé.

„Diky sis," hlesla, schmatla telefón a už sa za ňou len zabuchli dvere. Nie je zač sestrička.

Grace a ChaceWhere stories live. Discover now